Organisatie

PAB-budgethouder

Je wordt aangeworven dankzij een persoonlijk assistentiebudget (PAB) toegekend door het VAPH aan een jongere met een verstandelijke beperking en ASS. Hiermee kan het netwerk van deze jongere assistentie organiseren en financieren voor thuis, op school of op het werk.

Functieomschrijving

Je bent ondersteuner/begeleider/coach/medemuzikant van een jongere van 20 jaar met een verstandelijke beperking en autisme. De jongere speelt piano en viool (jazz, klassiek, pop en folk) en zingt. Hij heeft de voorbije 6 jaar een inclusietraject gevolgd in het KSO, dat jammer genoeg geen vervolg zal krijgen in het hoger onderwijs. We zoeken voor hem een waardevolle alternatief voor een dagbesteding. We zouden graag zijn muzikale talenten benutten en verder ontwikkelen. Zonder schoolcontext of gelegenheden om te spelen voor een publiek verliest hij zijn motivatie en dus ook zijn muzikale vaardigheden, nu hij een mooi niveau had bereikt waarmee hij in jams en combo's kon meespelen. We zoeken vaste begeleiders-muzikanten die hem een repertoire helpen voorbereiden die ze samen op straat (of later misschien in cafés, rusthuizen, scholen...) kunnen brengen. Op die manier bouwt hij aan een eigen repertoire die hij (hopelijk) op termijn kan onderhouden en uitbreiden. De bedoeling is wekelijks samen repeteren en zo snel mogelijk ergens wekelijks samen spelen voor publiek (als straatmuzikanten, in jams of bij concerten in rusthuizen, scholen, voorzieningen, cafés, culturele organisaties, enz). De functie vereist niet enkel pedagogische maar ook opvoedkundige vaardigheden (speelse maar kordate aanpak, humor, geduld, samenwerking met het netwerk van de jongere). Ervaring met kinderen of met personen met een verstandelijke beperking is heel handig.

Profiel

Je bent muzikant en/of (ortho)pedagoog-muzikant.

Je gelooft in de inclusie van mensen met een (verstandelijke) beperking in de samenleving.

Je begrijpt dat je rol van begeleider niet enkel inhoudt dat je de jongere “begeleidt” (met hem meegaat of in zijn buurt blijft), maar dat je actief aanwezig bent, anticipeert, inspeelt op zijn noden, alert blijft en ervoor zorgt dat hij veilig is an dat hij goed kan functioneren in die omgevingen.

Je gaat discreet om met vertrouwelijke en privé informatie.

Je werkt nauw samen met het gezin en de andere begeleiders en bent bereid om feedback te geven na iedere prestatie om een coherente aanpak te garanderen.

Je vindt het niet erg om als straatmuzikant op te treden (de nodige vergoeding wordt hiervoor aangevraagd).

Je bent bereid je te engageren voor een ganse schooljaar 2022-23.

Ervaring met inclusie, met kinderen of met mensen met een beperking zijn pluspunten.

Kennis van Frans is een pluspunt.

Aanbod

Je wordt vergoed via een deeleconomieplatform, via interim of via factuur als je zelfstandig bent.

Categorie
Artistiek
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest