Profiel

- Je bent geïnteresseerd in de thema’s waar Oxfam-Wereldwinkels rond werkt.

Organisatie

Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum
Oxfam-Wereldwinkels is één van de belangrijkste organisaties voor eerlijke handel in België. Het is een vrijwilligersbeweging die ijvert voor een rechtvaardige wereldhandel en voor ieders recht op een menswaardig leven. De organisatie doet dit via educatie, actie en campagne, lobbywerk en met de verkoop van producten van eerlijke handel.

Aanbod

Naast een leuke manier om een steentje bij te dragen aan een meer rechtvaardige wereldhandel, kom je terecht binnen een dynamisch groep van enthousiaste vrijwilligers. Wij organiseren maandelijks een bijeenkomst (onze MéMé) met onze vrijwilligers en twee dagen per jaar een heuse medewerkersdag of Me-dag! Daarnaast bieden we je tal van mogelijkheden om je verder te ontplooien.

Functieomschrijving

Oxfam-Wereldwinkel Gent-centrum is gelegen in Lammerstraat 16 te Gent en is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende taken!

- Als winkelier hou je de winkel open. Je bedient de klanten en helpt hen bij de aankoop van hun producten. Tijdens je shift hou je de winkel op orde en vul je de rekken aan.
- Hou je van inrichten en etaleren? Samen met de etalagewerkgroep maak je maandelijks een nieuwe etalage en waak je over de inrichting en schikking van de producten in de winkel.
- Is fietsen jouw hobby? Word nu fietskoerier in Gent! Je brengt jouw bestellingen met de bakfiets tot bij de klanten.
- Ben je taalvaardig en beschik je over een vlotte pen? Jij bent de communicatieve duizendpoot die we zoeken voor het schrijven van onze maandelijkse nieuwsbrief en het onderhouden van de Facebookpagina.
- Zin om evenementen te organiseren en mensen te informeren over Oxfam Wereldwinkels? Sluit je dan aan bij de werkgroep VIA (Vorming, Informatie, Actie)
- De jeugd is de toekomst! Daarom ontvangt Oxfam – Wereldwinkels vaak lagere en secundaire scholen voor rondleidingen en workshops. In de scholenwerkgroep zorg je voor de hartelijke ontvangst van de klassen die de wereldwinkel bezoeken.
- Je houdt van vorming geven, maar bent enkel ’s avonds of in het weekend beschikbaar? Met de werkgroep Fairtrade@home organiseer je proeverijen voor volwassenen. Met een hapje en een drankje vertel je de mensen het verhaal achter onze producten.
Solliciteren
Spring binnen in de wereldwinkel (Lammerstraat 16, 9000 Gent), stuur een mailtje (gent-centrum@oww.be) of telefoneer naar 09/223 46 02.
Reageren voor: 21/08/2020
Solliciteren
Spring binnen in de wereldwinkel (Lammerstraat 16, 9000 Gent), stuur een mailtje (gent-centrum@oww.be) of telefoneer naar 09/223 46 02.
Reageren voor: 21/08/2020
Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen