Profiel

We zijn op zoek naar iemand die zich vrijwillig kan engageren om de praktische kant van vier Brugse vertelmomenten per jaar op zich te nemen. Voor Relaas zijn het boeiende tijden, met een nieuwe start in een nieuwe stad en momenteel staan er alvast samenwerkingen met het Cultuurcentrum en De Republiek op de agenda. Welke richting we verder zullen uitgaan in Brugge, wordt in grote mate ook door jou bepaald. Je kan daarvoor rekenen op de hulp en het enthousiasme van het hele Relaasteam.


Organisatie

Relaas

Relaas is een podcast serie van een collectie waargebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Het team achter Relaas is ervan overtuigd dat iedereen een verhaal heeft dat de moeite is om te vertellen. Daarom coachen we gewone mensen om hun verhaal zo goed mogelijk live te brengen. Daarna worden de verhalen ook verspreid in onze podcast, die op zo’n 10.000 luisteraars per week mag rekenen (op www.relaas.be vind je alle verhalen terug).

Momenteel is er zowel in Gent als in Antwerpen een Relaas-team actief. Deze teams bestaan uit enthousiaste, warme mensen die zich vrijwillig engageren om Relaas te trekken. Zij zoeken en coachen vertellers, organiseren vertelavonden, voorzien de communicatie errond, maken opnames en montages en zetten de podcast online. De coördinator van Relaas helpt om dit allemaal in goede banen te leiden.

Omdat we bij Relaas maar niet genoeg krijgen van goede verhalen, breiden we onze werking heel graag uit naar Brugge.

Aanbod

Samenvattend: je bent een organisatietalent en wordt warm van mensen en hun verhalen. Je geniet ervan om samen met anderen naar een einddoel toe te werken en hebt er geen probleem mee om een deadline te moeten halen. Je wilt je engageren voor Relaas en hebt zin om deel te worden van ons team.

Functieomschrijving

Als organisatietalent voor Relaas in Brugge, sta je in voor de organisatie van vier live vertelmomenten in het Brugse. Dat houdt onder meer in dat je afspraken maakt met een locatie, dat je de online ticketverkoop opzet, dat je checkt of iedereen van het team van alles op de hoogte is en dat er een fotograaf en illustratoren aanwezig zijn. Op de avond zelf zorg je er ook voor dat alles klaarstaat, gasten goed ontvangen kunnen worden en dat de avond soepel verloopt voor iedereen. Je kunt dan natuurlijk rekenen op je collega’s - de coaches en de technicus - om er samen een succesvolle avond van te maken. Je hebt veel vrijheid om de beste manier van werken voor het Brugse team te kiezen, maar je hoeft zeker niet het warme water uit te vinden. Je kan gebruik maken van een bestaand stappenplan voor de organisatie van een vertelmoment en wordt door de coördinator en het Relaas-netwerk ondersteund om locaties, fotografen en illustratoren te vinden.

Categorie
Techniek en productie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
West-Vlaanderen