Profiel

Zeven kunstenaars uit verschillende disciplines worden uitgenodigd om deze drie weken met Beyond the Spoken in deSingel te delen. De residentie bestaat uit één week inspiratie, workshops en gesprekken, gevolgd door twee weken creatie en coaching. Het proces eindigt met het delen van de nieuwe rituelen met een publiek tijdens het In Memoriam festival van deSingel. Daarin worden kunstenaars uit verschillende culturen en disciplines samengebracht rond de thema’s afscheid, dood en verlies.


Het proces staat centraal. Het eindresultaat kan enkel bestaan door de publieke participatie.


De zeven kunstenaars worden gekozen op basis van deze open call.

Organisatie

deSingel vzw

deSingel verenigt Theater, Dans, Muziek en Architectuur elkaar in een modern, kritisch en grensoverschrijdend programma. Voor het project UNACKNOWLEDGED LOSS, onder de artistieke supervisie van Barbara Raes, wordt een open call voor artiesten in verschillende kunstvormen gelanceerd.

Aanbod

Werkruimte gedurende de periode van : 02.11.2021 - 20.11.2021


Artistieke vergoeding: 2200 euro

Functieomschrijving

Unacknowledged Loss is een onderzoeksresidentie uitgetekend en gecoached door Barbara Raes van Beyond the Spoken. Tijdens een drie weken durende residentie deelt Barbara haar onderzoek en praktijkervaring rond het creëren van nieuwe afscheidsrituelen. Sinds maart 2020 leven we in een andere realiteit waarin begrippen als verlies en rouw doorheen een andere lens worden bekeken. In haar werkplaats voor niet-erkend verlies creëert Barbara nieuwe rituelen die ondersteunend werken om een verlieservaring te integreren in het leven. Omdat het voorbije jaar afscheid een andere vorm van nabijheid vroeg, is dit voor deSingel het uitgelezen moment om ruimte te maken in het programma om te reflecteren over deze nieuwe vormen van afscheid nemen. De zone waar kunst, rituelen en zorg elkaar ontmoeten is een vruchtbare grond om vernieuwende en duurzame praktijken te ontwikkelen voor de toekomst.Categorie
Artistiek
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Antwerpen