Profiel

De opbouwwerker staat in voor het verkennen, plannen, uitvoeren en evalueren van opbouwwerkprojecten. Dit houdt in dat hij met maatschappelijk kwetsbare groepen aan de slag gaat om gemeenschappelijke problemen die te maken hebben met grondrechten of met de leefbaarheid in hun buurt, stad, dorp of streek aanpakt. Samen met hen en partners werkt hij aan een beleid dat afgestemd is op de noden en behoeften van maatschappelijk kwetsbare groepen. Daarnaast levert hij een bijdrage aan de uitbouw van de organisatie en de sector.


Ervaring in het sociaal-cultureel werk en/ of opbouwwerk is aanbevolen.


Deze job vereist de vaardigheden die onder andere tijdens de opleiding ‘sociaal werk’ aangeleerd worden.


Het volledige functieprofiel vind je op: http://www.samenlevingsopbouw-...

Organisatie

Samenlevingsopbouw Antwerpen provincie

Samenlevingsopbouw Antwerpen Provincie is één van de 8 vzw’s in Vlaanderen die erkend en gesubsidieerd worden door de Vlaamse Gemeenschap, via het decreet Maatschappelijk Opbouwwerk. Daarnaast kunnen we nog rekenen op tal van extra projectsubsidies. Op dit moment zijn er een 30-tal mensen in dienst.

Opbouwwerkers in de sector Samenlevingsopbouw zetten in op het garanderen van grondrechten voor maatschappelijk kwetsbare groepen. Dit doen we door gemeenschappelijke problemen van maatschappelijke achterstelling en sociale uitsluiting weg te werken. We focussen hierbij op mechanismen en structuren die situaties van achterstelling en uitsluiting veroorzaken en in stand houden. Daartoe zetten we projecten op, starten we buurtwerkingen, verenigingen waar armen het woord nemen… Hiermee beogen we duurzame maatschappelijke verandering, met andere woorden duurzame oplossingen voor structurele problemen in de maatschappij.

Aanbod

Wij bieden een contract van bepaalde duur voor 50 % (omwille van subsidiëring is er voorlopig slechts zekerheid tot eind juni 2022). (op termijn bestaat de kans dat je dit project kan combineren met een ander deeltijds project binnen de organisatie).


Verloning volgens het barema en de normering binnen het decreet op het Maatschappelijk Opbouwwerk (PC 329): B1c / B1b


Vlottende werkuren met een soepele compensatieregeling voor overuren


Woon/werk-verplaatsingsvergoeding


Vergoeding voor verplaatsingen in opdracht


Permanente bijscholing en vorming


GSM met belkrediet

Functieomschrijving

Zoek je een maatschappelijk geëngageerde job? Leg je vlot contact met maatschappelijk kwetsbare mensen en ben je een krak in netwerken en samenwerken? Wil jij samen met buurtbewoners werken aan een buurt waarin het fijn is om te leven en waarin iedereen de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft? Dan is deze job misschien wel iets voor jou!

Solliciteren

Solliciteren kan per mail: anita.rimaux@samenlevingsopbouw.be.

We verwachten de motivatiebrieven met CV ten laatste op donderdag 10 december 2020. Een eerste selectie gebeurt op basis hiervan. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 18 december 2020 (voormiddag).

Reageren voor: 11/12/2020
Solliciteren

Solliciteren kan per mail: anita.rimaux@samenlevingsopbouw.be.

We verwachten de motivatiebrieven met CV ten laatste op donderdag 10 december 2020. Een eerste selectie gebeurt op basis hiervan. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 18 december 2020 (voormiddag).

Reageren voor: 11/12/2020
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen