Profiel

  • je beschikt over een masterdiploma in de geschiedenis of de economie
  • je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands (mondeling en schriftelijk) en een goede kennis van het Frans en het Engels
  • je komt in aanmerking voor een startbaanovereenkomst (jonger dan 26 jaar)
  • je bent zeer contactvaardig, sociaal en enthousiast
  • je werkt graag in teamverband
  • ervaring hebben in het onderwijs is een pluspunt.

Organisatie

Nationale Bank van België

Boulevard de Berlaimont 14, 1000 Brussel

Aanbod

Om het beste uit onze medewerkers te halen, willen we ze ook het beste geven. Dus bieden we een aantrekkelijk martktcomform salaris, passend bij onze maatschappelijke rol. We streven naar een goede balans tussen werk en privé, zodat onze mensen de rust en inspiratie vinden om in hun werk te kunnen excelleren en hun expertise ten volle kunnen benutten. En we hebben moderne, flexibele arbeidsvoorwaarden en talrijke opleidingsmogelijkheden waarmee we inspelen op de behoeftes van onze diverse medewerkers.

Voor meer informatie, klik hier.

Functieomschrijving

Omgeving


De Nationale Bank van België (NBB) is op zoek naar een gemotiveerde medewerker (V/M/X) voor haar team museumgidsen.


Het museum van de NBB ontvangt jaarlijks duizenden bezoekers. Je ontdekt er de geschiedenis van het geld, gisteren en vandaag, de activiteiten van de NBB en de economie in het algemeen. Sinds enkele jaren is het museum didactisch opgevat en richt zich vooral tot het onderwijs.


Functie


Het museum richt zich tot een breed publiek en verwelkomt vooral scholen. Scholen boeken meestal een rondleiding en bezoeken het museum onder leiding van een gids. Tijdens de rondleidingen staat de interactiviteit met de bezoekers centraal. Dit vereist van de gids niet alleen een degelijke historische en economische kennis, maar ook een grote contactvaardigheid en inlevingsvermogen. De gidsen worden ook actief betrokken bij de organisatie van de culturele activiteiten waaraan het museum deelneemt, het uitwerken van didactische inhoud, het beheer van de museumcollecties en de permanentie aan het onthaal van het museum. Meer informatie over het museum vind je hier.


Solliciteren

Gelieve te solliciteren via onze jobsite.

Reageren voor: 16/05/2021
Solliciteren

Gelieve te solliciteren via onze jobsite.

Reageren voor: 16/05/2021
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest