Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Hannibalvakanties
Hannibal organiseert elk jaar minimum 20 fantastische vakanties in binnen- en buitenland voor kinderen en jongeren met een beperking (6-30jaar) en dit met de hulp van een grote bende enthousiaste vrijwilligers.
Functie
Wij zijn op zoek naar 2 nachtwachten voor een kamp voor kinderen en jongeren met een beperking. Elk jaar gaat dit kamp naar Hoogstraten van 2 tot 9 juli. We logeren in Het Spijker internaat. Je komt terecht in een enthousiaste ploeg van vrijwilligers. De groepssamenstelling op deze vakantie is 36 deelnemers (6-30 jaar), 36 begeleiders (16+), 12 leefgroepverantwoordelijken (18+), 1 vakantieverantwoordelijken (18+), 3 nachtwachten (18+), 1 logistiek medewerker (18+) en 6 koks met rijbewijs B (18+).

Wat zijn je taken?
Je bent ’s nachts verantwoordelijk voor de verzorging van deelnemers: bv. iemand begeleiden naar het toilet; iemand troosten die heimwee heeft of een nachtmerrie heeft gehad; pampers vervangen; een verhaaltje vertellen voor een slapeloze deelnemer...
Je communiceert overdag met de aandachtsbegeleider van de deelnemers waarvoor jij 's nachts in de weer bent geweest. Je hebt soms nog kleine randtaakjes, als je overdag voldoende gerust hebt en je dan ook nog nuttig wil maken.
Overdag zijn de nachtwachten vrij om te rusten. Je kan, als je wil, soms wel deelnemen aan bepaalde groepsactiviteiten, maar je hebt overdag geen vaste taken en je begeleidt ook geen deelnemer persoonlijk.

Voorbereiding?
Er is geen specifieke voorbereiding vereist. We verwachten wel dat je vlot communiceert met de vakantieverantwoordelijke op voorhand.

Tip! Je kan ook altijd meegaan op ons startweekend. Daar krijg je de kans om op een leuke manier de andere vrijwilligers van onze organisatie te leren kennen.
Profiel
Als nachtwacht ben je 18 jaar of ouder en je bent een nachtraaf. Je bent bereid om paraat te staan op momenten dat de anderen slapen. Je kan het fysiek aan om 's nachts te werken en overdag te rusten. Je hebt geen ervaring nodig, je kan steeds rekenen op een mede-nachtwacht met ervaring.
Aanbod
Je verblijft gratis op kamp, inclusief eten en drinken. Je krijgt geen loon, maar wel veel liefde en vriendschap van onze deelnemers en andere vrijwilligers.
Solliciteren
Contactpersoon: Joyce Hannibal
Reageren voor: 29/06/2018

Aarzel niet om ons te contacteren op info@hannibalvakanties.be (vermeld in het onderwerp dat het om deze vacature gaat)