Organisatie

De Grote Post

De Grote Post is een dynamisch cultuurhuis in de Stad aan Zee. Als extern verzelfstandigd agentschap van de Stad Oostende huisvesten we een CultuurCafé en zetten we veertien zalen in voor een eigen artistieke werking en verhuur aan derden.

De werking wordt mogelijk gemaakt door een enthousiaste ploeg van zeven teams, een coördinatieteam en een algemeen coördinator.

Functieomschrijving

Jij loopt warm voor concerten en het ontwikkelen van een visie over muziek in een cultuurhuis. Je houdt van Oostende en de muzikale traditie in deze stad. Je ziet het als een uitdaging om het muzikale profiel van de Grote Post verder vorm te geven en uit te bouwen.

- Met je collega’s binnen de artistieke ploeg (programmatoren podium, scholen en familie, samenleving en reflectie, residenties en studiowerking) ontwikkel je het artistieke profiel van de Grote Post. Jouw focus is de muziekprogrammering van concerten en muziekworkshops en - masterclasses.
- In overeenstemming met het artistieke beleidsplan, bouw je een muziekprogramma uit. Dat doe je met aandacht voor de samenwerking met en complimentariteit van de diverse culturele spelers in Oostende. Je ontwikkelt een visie op korte en lange termijn en bouwt aan een netwerk in Oostende en Vlaanderen.
- Je stelt een kwalitatief muziekaanbod samen (voor festivalprogramma’s in seizoen 23-24 zoals Chambres d’O, Push the Button, alsook de voorbereiding programmering 24-25) met aandacht voor vernieuwing en maatschappelijke evoluties, met zin voor avontuur en oog voor breed publiek.
- Je maakt heldere financiële en praktische afspraken met artiesten, management of boekingskantoren (van uitkoopsommen tot gastenplaatsen tot extra technische kosten) en zorgt intern in de Grote Post voor overleg en heldere informatiedoorstroming.
- Je monitort opportuniteiten voor bijkomende financiering en geeft input voor een artistiek beleidsplan.
- Je denkt aan samenwerking/cross-overs met de interne studiowerking.
- Je zorgt voor de opvolging van de reeds geprogrammeerde concerten. Je onderhoudt contact met de bands en bookers en je bent aanwezig op de concertavonden of -middagen.

Profiel

Je bent …

- bent thuis in de muziek van vandaag en morgen
- nieuwsgierig en houdt nieuwe tendenzen in het oog
- een proacatieve en heldere communicator
- een netwerker die opportuniteiten ziet
- een teamspeler die engagementen nakomt
- flexibel ingesteld en een zelfstandige probleemoplosser
- een initiatiefnemer

Je hebt …

- een hart voor muziek en voor het Oostendse concertpubliek
- kennis van het muzikale landschap van Vlaanderen en daarbuiten
- een visie over hoe jouw muziekkennis de Grote Post kan versterken
- ambitie om cultuur een motor te laten zijn in de samenleving
- een integere, betrouwbare houding en je handelt in overeenstemming met de waarden van de organisatie

Aanbod

Wij bieden een veelzijdige job in een prachtig gerenoveerd historisch gebouw op een boogscheut van de zee. Je kan op een autonome manier invulling geven aan je functie binnen een energieke organisatie met een belangrijke uitstraling op lokaal en regionaal vlak.

Je gaat halftijds (19u) aan de slag binnen het paritair comité 304, je loon is conform de opgebouwde ervaring en competenties. We zoeken een tijdelijke versterking voor 6 maanden, dat mogelijks verlengd wordt.

Solliciteren

Bezorg jouw motivatie en CV uiterlijk op vrijdag 24 maart 2023 per e-mail aan VacatureArtistiek@degrotepost.be, t.a.v. Sara Standaert, met als onderwerp ‘Sollicitatie Muziekprogrammator De Grote Post’.

De gesprekken voorzien we op donderdag 30 maart en donderdag 6 april 2023.
Zie ook hier.

Reageren voor: 25/03/2023
Solliciteren

Bezorg jouw motivatie en CV uiterlijk op vrijdag 24 maart 2023 per e-mail aan VacatureArtistiek@degrotepost.be, t.a.v. Sara Standaert, met als onderwerp ‘Sollicitatie Muziekprogrammator De Grote Post’.

De gesprekken voorzien we op donderdag 30 maart en donderdag 6 april 2023.
Zie ook hier.

Reageren voor: 25/03/2023
Categorie
Artistiek
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
West-Vlaanderen