Organisatie

argos centre for audiovisual arts

Werfstraat 13, 1000 Brussel

Functieomschrijving

🅐🅡🅖🅞🅢 zoekt een gemotiveerde medewerker (50%, contract van onbepaalde duur) die de werking van onze mediatheek coördineert en het onthaal occasioneel ondersteunt.

𝓪𝓻𝓰𝓸𝓼 beschouwt het audiovisuele als een belangrijk middel om op meer open en geïntegreerde manieren de wereld te bekijken en te begrijpen.

We maken tentoonstellingen en programma's, distribueren audiovisuele werken en bouwen, beheren en ontsluiten een prominente collectie van kunstenaarfilms en -video's. We hebben een unieke mediatheek met een ruime selectie van publicaties en de audiovisuele werken van de collectie.

Als centrum voor audiovisuele kunsten herbergen we de meest omvangrijke collectie kunstenaarsfilms en -video's in België en zijn we internationaal een referentie voor audiovisuele kunst. Met bijna 6000 titels die meer dan vijftig jaar omhelzen, is de expertise en zorg die we opbrengen om onze collectie op te bouwen en te ontsluiten ontegenzeglijk. Onze mediatheek is een ideale werkomgeving om kennis te maken met de rijke wereld van audiovisuele cultuur of om deze verder te bestuderen.

Profiel

ⓐⓡⓖⓞⓢ is een compacte organisatie waarin de samenhang tussen het publieksprogramma, distributie, collectie, onderzoek, publieksbemiddeling en communicatie van cruciaal belang is. De mediatheek- en onthaalmedewerker speelt hierin een vitale rol en is het eerste aanspreekpunt voor bezoekers van de mediatheek, tentoonstellingen en events.

  • zorgt dat elke bezoeker een warm en vriendelijk onthaal krijgt
  • richt zich tot de bezoeker in de passende taal: Engels, Frans of Nederlands


De persoon is verantwoordelijk voor de mediatheek

  • planning van bezoeken
  • oriëntering van bezoekers en advies
  • assistentie met nieuwe aankopen voor de mediatheek
  • gegevensopname van publicaties in de database
  • kaften en labelling van publicaties
  • periodieke controle aanwezigheid publicaties


Verder ondersteunt de medewerker de dagelijkse baliewerking. Hierbij is het belangrijk dat deze persoon zich engageert voor het begeleiden en aansturen van vrijwilligers en jobstudenten, alsook de organisatie en opvolging van gegidste rondleidingen.

De ideale kandidaat beschikt over bibliotheek- en databanktechnische kennis, heeft interesse voor audiovisuele kunsten, is proactief, georganiseerd, met oog voor detail.


Je zal in jouw werk begeleid worden door collega's verantwoordelijk voor het artistiek programma, de publiekswerking, het onthaal, de distributie en collectie. Een sfeer van openheid, respect en vriendelijkheid zijn heel hoog gewaardeerd door het team.

𝓪𝓻𝓰𝓸𝓼 zet zich in voor een personeelsbeleid dat geënt is op de volgende principes: solidariteit, transparantie, duurzaamheid en verantwoordelijkheid. De vzw hanteert een personeelsbeleid met bijzondere aandacht voor diversiteit op vlak gender, leeftijd, achtergrond en ervaring.


Aanbod

Het salaris wordt bepaald volgens barema CP 329.01

Deze vacature is gesteund door Vivo Jobcreatie en is gericht aan min-26-jarige en 55-plussers.

Solliciteren

Gelieve een CV en motivatiebrief te sturen aan Julia Wielgus julia@argosarts.org ten laatste op 5december 2022.

Reageren voor: 05/12/2022
Solliciteren

Gelieve een CV en motivatiebrief te sturen aan Julia Wielgus julia@argosarts.org ten laatste op 5december 2022.

Reageren voor: 05/12/2022
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest