Voltijds Vast


Organisatie
De Roma vzw
De Roma is een volksschouwburg gelegen in Borgerhout- Antwerpen. Op het programma staan concerten gaande van pop, rock, over folk, roots, chanson en wereldmuziek tot jazz en klassiek. Daarnaast is De Roma nog een echte cinema en kan je er terecht voor evenementen zoals dansnamiddagen, kinderrommelmarkt, filmbeurs, circustheater, en rondleidingen in het gebouw.

De Roma besteedt daarnaast zeer veel aandacht aan maatschappelijke thema’s die zich vertalen in filmvoorstellingen, debatten, boekvoorstellingen, en socio-culturele evenementen.

De hele werking – meer dan 400 activiteiten per jaar - wordt gedragen door een klein team vaste medewerkers (met vrijwilligersinzet) en een zeer grote ploeg vrijwilligers. De Roma wordt erkend en gesubsidieerd als cultuurcentrum door het district Borgerhout, de stad en provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid.

Functie
Als medewerker maatschappelijke programmatie sta je in voor een veelvoud aan opdrachten.

Je werkt mee de maatschappelijke programmatie van De Roma uit. In nauwe samenwerking met vele partners organiseer je debatten, boekvoorstellingen, films en evenementen over actuele stedelijke thema’s en uitdagingen. Thema’s als diversiteit, duurzaamheid en solidariteit staan centraal.

Je werkt maatschappelijke en culturele projecten inhoudelijk, productioneel en promotioneel uit van A tot Z en dit vaak nauw samen met partners. Je volgt dus in detail de planning en promotie op van de specifieke activiteiten die jouw verantwoordelijkheid zijn. Je zorgt verder voor de toeleiding van specifieke doelgroepen en minderheidsgroepen naar jouw projecten. Daarnaast help je actief mee bij het toeleiden van bepaalde (minderheids-)groepen naar het volledige aanbod van De Roma.
Je bedenkt creatieve acties bij geringe publieksopkomst van jouw projecten, waarbij je bestaand én nieuw publiek werft.

Je onderhoudt nauw contact met verenigingen en organisaties die zich specifiek interesseren in de deelprogramma’s van De Roma en/of sterke banden hebben met Borgerhout. Je volgt de ‘sociale kaart’ in Borgerhout en omstreken nauwlettend op, en diept deze verder uit.

Je maakt subsidieverslagen op voor jouw projecten. Je vertegenwoordigt De Roma in verschillende overlegorganen binnen de sector of binnen het maatschappelijke veld.

Je functioneert mee als eindverantwoordelijke bij alle soorten van concerten en activiteiten die in De Roma worden georganiseerd. Je werkt dan nauw samen met vrijwilligers en stuurt hen mee aan.

Profiel
Je beschikt over een grote maatschappelijke interesse en kritische reflectie, en je kan deze vertalen naar nieuwe projecten binnen De Roma vzw.

Je hebt aantoonbare affiniteit met wat er leeft in Borgerhout. Je hebt een excellent netwerk aan contacten in diverse etnisch-culturele gemeenschappen en het maatschappelijke middenveld.

De Roma wil de maatschappelijke diversiteit waarin zij werkt ook weerspiegeld zien op de werkvloer. Daarom zetten wij ons actief in om gelijke kansen en diversiteit te bevorderen. De kwaliteiten zijn belangrijker dan diploma, leeftijd, geslacht, handicap of afkomst.
Aanbod
Je komt terecht binnen een zeer enthousiast team en zal vanuit jouw functie een belangrijk aandeel hebben in de uitwerking van sociaal-culturele activiteiten in een interculturele context.
Een voltijds bediendencontract van onbepaalde duur – niveau B volgens de CAO’s van paritair comité 304.01 – kunstensector. De indiensttreding is bij voorkeur zo snel mogelijk.
Voor de verloning wordt rekening gehouden met relevante werkervaring. Je kan rekenen op 42 dagen vakantie en/of inhaalrust per jaar.

Solliciteren
Contactpersoon: Annick Van Goethem
Reageren voor: 19/02/2018

Sollicitatiebrieven met CV worden bij voorkeur per email verwacht tegen 18 februari 2018 t.a.v. Annick Van Goethem, zakelijke leiding, via job@deroma.be . Op basis van jouw gemotiveerde sollicitatiebrief met CV zal een eerste selectie gemaakt worden. Enkel de geselecteerde kandidaten zullen gecontacteerd worden voor een afspraak, uiterlijk op 26/02/2018. Voor meer informatie over deze job kan je terecht op 03/600.16.31 bij Danielle Dierckx.