Profiel

Profiel


Je beschikt over een grote maatschappelijke interesse, bagage en kritische reflectie, en je kan deze vertalen naar nieuwe projecten binnen De Roma vzw.


Je bent creatief en ondernemend, neemt initiatief en verantwoordelijkheid. Je combineert inhoudelijke bagage en de vaardigheden om maatschappelijke thema’s te doorgronden met het engagement om het praktische reilen en zeilen in de zaal mee uit te voeren.


Je hebt voeling met wat er leeft in Borgerhout of bent bereid je het snel eigen te maken. Je hebt een excellent netwerk aan contacten in diverse etnisch-culturele gemeenschappen en het maatschappelijke middenveld. Je hebt voeling met verschillende doelgroepen.


Je kan aantonen dat je organisatietalent hebt.


De Roma wil de maatschappelijke diversiteit waarin zij werkt ook weerspiegeld zien op de werkvloer. Daarom zetten wij ons actief in om gelijke kansen en diversiteit te bevorderen. De kwaliteiten van kandidaten zijn belangrijker dan diploma, leeftijd, geslacht, handicap of afkomst.


Vakkennis


Je hebt een zeer goede kennis van actuele maatschappelijke uitdagingen in een stedelijke context. Je hebt voeling met de stad Antwerpen en het district Borgerhout.


Je gebruikt een taal, stijl en communicatiemiddelen die zijn aangepast aan een breed publiek.


Je hanteert een vlotte communicatie met publiek, pers, collega’s, vrijwilligers en partnerorganisaties.


Je hebt ervaring in het organiseren van evenementen en een natuurlijke organisatorische aanleg.


Je beschikt over een doorgedreven praktische kennis van het Microsoft Office Pakket.


Je weet sociale media te hanteren en in te zetten voor een brede communicatie.


Gedragscompetenties


Je kan volledig zelfstandig werken en neemt initiatief.


Je gaat op zoek naar originele en vernieuwende uitwerkingen van projecten, en formuleert op basis hiervan voorstellen.


Je bent bereid om je schouders mee onder het project De Roma te zetten.


Je waardeert de werking van de vrijwilligers en kan hen enthousiasmeren.


Je bent bereid tot wekelijks avond- of weekendwerk, frequent tot laat in de nacht.


Je bent zeer collegiaal en neemt taken op die niet strikt tot je expertise behoren.

Organisatie

De Roma vzw

De Roma is een volksschouwburg gelegen in Borgerhout- Antwerpen. Op het programma staan concerten gaande van pop, rock, over folk, roots, chanson tot jazz en klassiek. De Roma is ook nog een echte cinema en je kan er terecht voor evenementen zoals dansnamiddagen, kinderrommelmarkt, filmbeurs, circustheater, en rondleidingen in het gebouw.

De Roma besteedt daarnaast zeer veel aandacht aan maatschappelijke thema’s die zich vertalen in filmvoorstellingen, debatten, boekvoorstellingen, en socio-culturele evenementen.

De hele werking – meer dan 400 activiteiten per jaar - wordt gedragen door een klein team vaste medewerkers (met vrijwilligersinzet) en een zeer grote ploeg vrijwilligers. De Roma werkt voor een ruime 80% op eigen inkomsten en ontvangt subsidies van o.a. de stad Antwerpen.

Aanbod

Je komt terecht binnen een zeer enthousiast team en zal vanuit jouw functie een belangrijk aandeel hebben in de uitwerking van sociaal-culturele activiteiten in een interculturele context.


Een voltijds bediendencontract van onbepaalde duur – niveau B volgens de CAO’s van paritair comité 304.01 – kunstensector. De indiensttreding is onderling af te spreken.


Voor de verloning wordt rekening gehouden met relevante werkervaring. Je kan rekenen op 42 dagen vakantie en/of inhaalrust per jaar.

Functieomschrijving

Voor onze maatschappelijke programmatie zijn we op zoek naar een nieuwe collega, die activiteiten organiseert met grote maatschappelijke relevantie en zich mee inschakelt in de algemene werking van De Roma als schouwburg en als vrijwilligersorganisatie.


Taakomschrijving


Als medewerker maatschappelijke programmatie sta je in voor het organiseren van sociaal debat vanuit De Roma. Je geeft vorm aan thema’s als solidariteit, duurzaamheid, armoedebestrijding, ongelijkheid, racisme, discriminatie en sociale innovatie.


Je organiseert debatten, boekvoorstellingen, films en evenementen over actuele stedelijke thema’s en uitdagingen. Je contacteert sprekers, stelt discussiepanels samen, zoekt en boekt artiesten, werkt samen met organisaties uit Borgerhout.


Je werkt maatschappelijke en culturele projecten inhoudelijk, productioneel en promotioneel uit van A tot Z. Je volgt in detail de planning en promotie op van de specifieke activiteiten die jouw verantwoordelijkheid zijn. Je werkt daarvoor nauw samen met de collega’s van promotie en communicatie, van productie en met de technici.


Je helpt actief mee bij het toeleiden van bepaalde (minderheids-)groepen naar het volledige aanbod van De Roma. Je bedenkt creatieve acties bij geringe publieksopkomst van jouw projecten, waarbij je bestaand én nieuw publiek werft.


Je werkt min. 1 keer per week en regelmatig in het weekend met de vrijwilligers mee aan de uitbating van de schouwburg: tijdens late avondconcerten of de poetsploegen in de ochtend of bij de matinees. Je maakt je alle taken eigen, investeert in een goede relatie met alle vrijwilligers en leidt het werk in goede banen. De vrijwilligersploegen waarmee je samenwerkt, variëren van 8 tot 55 personen per shift. Dit neemt bij aanvang van je contract 25% in van je werktijd.


Je onderhoudt nauw contact met verenigingen en organisaties die zich specifiek interesseren in de deelprogramma’s van De Roma en/of sterke banden hebben met Borgerhout.


Je rapporteert over activiteiten via bijvoorbeeld subsidieverslagen.

Solliciteren

Sollicitatiebrieven met CV graag zo snel mogelijk sturen t.a.v. Annick Van Goethem, via job@deroma.be . Op basis van jouw gemotiveerde sollicitatiebrief met CV beslissen we om u al dan niet uit te nodigen voor een gesprek.

Graag solliciteren voor 15/05/2021.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze job kan je terecht op 03/600.16.31 bij Danielle Dierckx, danielle@deroma.be .

Reageren voor: 15/05/2021
Solliciteren

Sollicitatiebrieven met CV graag zo snel mogelijk sturen t.a.v. Annick Van Goethem, via job@deroma.be . Op basis van jouw gemotiveerde sollicitatiebrief met CV beslissen we om u al dan niet uit te nodigen voor een gesprek.

Graag solliciteren voor 15/05/2021.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze job kan je terecht op 03/600.16.31 bij Danielle Dierckx, danielle@deroma.be .

Reageren voor: 15/05/2021
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen