Functieomschrijving

De Faculteit Architectuur van de KU Leuven, ontstaan uit de Sint-Lucasopleidingen, staat voor gerenommeerd architectuuronderwijs.

Ze verzorgt de opleidingen architectuur, interieurarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke planning en de educatieve master ontwerpwetenschappen op de campus Sint-Lucas in Brussel en Gent. De faculteit telt ongeveer 2200 studenten en 300 personeelsleden en is onderdeel van de Groep Wetenschap en Technologie van de KU Leuven.

De dienst Externe Relaties onderhoudt de relaties met verschillende doelgroepen, zoals toekomstige studenten en middelbare scholen, werkveldorganisaties, alumni, overheid, beroepsverenigingen en bedrijven, maar ook studenten en personeel.

Website van de eenheid

Functie

Binnen het domein communicatie werk je samen met de collega’s aan goede informatiedoorstroom naar onze verschillende doelgroepen. Je bent verantwoordelijk voor:

 • Maandelijkse studentennieuwsbrief: je verzamelt input en je stelt de nieuwsbrief samen in Flexmail. Waar nodig herschrijf je de teksten en “vertaal” je ze naar studenten22aal.
 • Opvolging brochures, fiches en webpagina’s voor rekrutering van nieuwe studenten: je verzamelt input bij de programmadirecteurs en andere collega’s, doet redactie op de teksten, zoekt het nodige visuele materiaal bij mekaar en bent aanspreekpunt voor de programmadirecteurs en Dienst Marketing en Communicatie voor deze communicatiedragers.
 • Ondersteuning startersdagen: je helpt je collega’s binnen het team met de communicatie en promotie van de startersdagen voor nieuwe en huidige studenten.

Binnen het domein maatschappelijke dienstverlening coördineer je mee de Brusselse projecten, enkele voorbeelden van dergelijke projecten:

 • Medewerking van de faculteit in “Campus 1030”
 • Brabant Groen
 • Opvolging van de medewerking van de Faculteit Architectuur aan het Wetenschapsfestival in Brussel

Tot slot bied je waar nodig ondersteuning bij de bredere werking van de Dienst Externe Relaties

Profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma, of behaalde een gelijkaardig niveau door ervaring, bij voorkeur in het communicatieveld.
 • Je ben communicatief en taalvaardig, zowel schriftelijk als mondeling. Dit zeker in het Nederlands en het Engels, maar als je je ook vlot kan uitdrukken in het Frans heb je een streepje voor.
 • Je hebt een vlotte pen en oog voor detail, lay-out en vormgeving.
 • Je bent vertrouwd met het gebruik van Office toepassingen (Word, Excel, Powerpoint) en vaardig in het aanleren van nieuwe toepassingen.
 • Je bent vlot in de omgang, flexibel en zelfredzaam.
 • Een netwerk in Brussel of ervaring in gelijkaardige Brusselse (of andere stedelijke) projecten is een pluspunt.

Aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie waar ruimte is voor initiatief. Wij bieden je een deeltijds (50%) vervangingscontract van 22/08/2022 tot en met 23/12/2022. Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze functie dan start je in graad 7. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 6. Graad 8 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen.Je hoofdwerkplaats is Brussel, maar er is ook mogelijkheid om op de campus in Gent te werken. Je uurrooster bepalen we in onderling overleg. KU Leuven kiest voor hybride werken, een combinatie van on campus en telewerk is mogelijk.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest