Profiel

 • afgeronde relevante opleiding, bij voorkeur Reinwardt Academie (of vergelijkbaar);
 • deskundigheid en/of ervaring met maritieme archeologie is een pre;
 • ervaring met het registratiesysteem Adlib of Atlantis of vergelijkbaar;
 • ervaring met processen als objecthantering, -verplaatsing, conditierapportages;
 • proactieve en oplossingsgerichte houding, zorgvuldig, goed kunnen samenwerken;
 • goed oog voor procedures;
 • minimaal drie jaar ervaring met collectiebeheer.

Je scoort goed op de volgende competenties:


 • accuraat en kwaliteitsgericht;
 • zelfstandig, maar je functioneert ook goed in teamverband;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels;
 • sociaal vaardig en in staat kennis over te brengen aan bezoekers en schoolkinderen.

Organisatie

Zeeuws maritiem muZEEum

Nieuwendijk 15, 4381 BV Vlissingen Nederland

Aanbod

Het gaat om een tijdelijke functie voor 24 tot 28 uur per week. We bieden je in eerste instantie een contract aan voor een jaar. De functie is ingedeeld in schaal 7, van € 2.223 tot 2.784 bruto per maand bij 36 uur, afhankelijk van ervaring en niveau. We zijn aangesloten bij de museum-CAO.


Het Zeeuws maritiem muZEEum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Wij nodigen daarom nadrukkelijk mensen met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse uit om te reageren.Functieomschrijving

Het Zeeuws maritiem muZEEum is een van de grotere musea van Zeeland en gevestigd in een uniek gebouwencomplex met panden uit de 17e tot en met de 21ste eeuw. De collectie bestaat uit ca. 17.000 objecten, inclusief een van de grootste collecties maritieme archeologie van Nederland. Dit zijn vooral objecten uit de 18e -eeuwse scheepswrakken’t Vliegend Hert en de Rooswijk. Het muZEEum is onderdeel van de Canon van Nederland. Voor de komende jaren staat een ambitieuze herinrichting op het programma, waarmee het muZEEum zich nog sterker landelijk wil profileren.


We zoeken een enthousiaste en betrokken collega collectiebeheer maritieme archeologie, die onze unieke collectie van het VOC-schip 't Vliegend Hert in kaart gaat brengen. Ook help je mee met het beheer ervan. Dit registratieproject voeren wij uit in samenwerking met het Rijksmuseum. De ambitie is om een volledig zicht te krijgen in alle voorwerpen uit deze collectie. Denk aan registratie, digitalisering en ontsluiting voor publiek en onderzoek.


We bieden je de kans om je daarna verder te ontwikkelen in collectiebeheer, conserveren en onderzoek. We verwachten ook dat je een bijdrage kunt leveren aan publieks- en educatieve activiteiten over maritieme archeologie. Naast je hoofdopdracht werk je mee aan de uitvoering van de registratie van onze andere deelcollecties.


Je komt te werken in ons team collectiebeheer, bestaande uit het hoofd collecties en een collectiebeheerder/registrator. Het collectieteam wordt ondersteund door een aantal vrijwilligers. Het muZEEum werkt met een relatief kleine staf. Dat betekent dat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en kennismaakt met alle facetten van het museumbedrijf.

Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Andere