Organisatie

CANON Cultuurcel

Voor iedereen in Vlaanderen kwaliteitsvol onderwijs en vorming waarborgen, dat is de kerntaak van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming bestaat uit:

  • het departement Onderwijs en Vorming
  • het agentschap voor Onderwijsdiensten
  • het agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen

Het departement Onderwijs en Vorming ondersteunt de minister bij het bepalen van het beleid en bij het monitoren van de beleidsuitvoering en de onderwijscommunicatie. De verzelfstandigde agentschappen zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid. Meer informatie kan je via volgende link terugvinden.

Het departement Onderwijs en Vorming bestaat uit de volgende afdelingen:

  • Stafdiensten
  • Strategische Beleidsondersteuning
  • Horizontaal Onderwijsbeleid
  • Beleid Onderwijspersoneel
  • Basisonderwijs en Deeltijds Kunstonderwijs
  • Secundair Onderwijs en Leerlingenbegeleiding
  • Hoger Onderwijs en Volwassenenonderwijs
  • Communicatie

De vacature situeert zich op de afdeling Communicatie. Deze afdeling bestaat uit vier teams waartoe ook de CANON Cultuurcel behoort.

Eén van de doelstellingen van de CANON Cultuurcel is bruggen te bouwen tussen onderwijs en de culturele sector. Via het cultuureducatief platform Cultuurkuur kunnen scholen en organisatoren elkaar rechtstreeks contacteren. Organisatoren publiceren hun activiteiten en bereiken meteen de juiste doelgroep. Scholen contacteren organisatoren en gaan met hen aan de slag. Bijkomend wordt er actief gepolst naar de mening van leerkrachten zodat collega's interessante dingen ontdekken. Cultuurkuur is een initiatief van CANON Cultuurcel en publiq vzw.

Je krijgt de kans om via deze functie even uit het onderwijs te stappen maar er toch nauw mee verbonden te blijven. Daarbij bouw je verder op reeds bestaande initiatieven en toepassingen. Je houdt ook de vinger aan de pols, volgt tendensen binnen de Vlaamse overheid en daarbuiten op en zorgt voor de implementatie ervan.

Functieomschrijving

De functie in het kort

Opvolgen dynamo dossiers (halftijds):

- Je volgt de dynamo dossiers (subsidiedossiers) financieel en administratief op. Je controleert nauwgezet specifieke documenten.
- Je werkt mee aan de juryronde van dynamo: je maakt feedbackmails op, je leest mee projectaanvragen, treed op als jurylid en werkt mee aan de administratie ervan
- Je beheert de mailbox en telefonie en neemt, via mail en telefoon, contact op met scholen.
- Je staat mee in voor de opvolging van scholen d.m.v. spreek(k)uren
- Je verzorgt mee de helpdesk en assisteert scholen bij inhoudelijke en technische vragen.
- Je denkt mee na over de visie van dynamo en Cultuurkuur.

Boekhouding, administratie, IT (halftijds):

Boekhouding
- Je volgt de boekhouding op voor de teams van de afdeling Communicatie en dit onder leiding van het begrotingssteunpunt. Je beheert financiële dossiers en de opvolging ervan.
- Je volgt de boekhouding van de CANON Cultuurcel op. Je assisteert en begeleidt teamleden bij het indienen van onkosten en financiële dossierafhandeling.

Administratie
- Je ondersteunt de CANON Cultuurcel op een administratieve en inhoudelijke manier.

IT gegevensbeheerder / Excel
- Je analyseert de data uit onze websites om de vinger aan de pols te houden van het gebruik van onze applicaties, ter ondersteuning van het beleid.
- Je vertaalt de inhoudelijke wensen, verbeteringen en input van gebruikers technisch op de (backoffice) van de websites
- Je signaleert eventuele technische problemen bij de bestaande websites en zoekt mee naar oplossingen
- Je volgt de status van onze websites nauw op in overleg met Publiq vzw en de applicatiebeheerders.

Profiel

Wie zoeken we?

Formele deelnemingsvoorwaarden:

• Je bent minstens in het bezit van een bachelordiploma.
• Je bent tewerkgesteld in het onderwijs. We zoeken een voltijds gedetacheerde medewerker die personeelslid is van een school (leerkracht, secretariaatsmedewerker,...)
• Je nieuwe opdracht start zo snel mogelijk. Je werkt als gedetacheerde medewerker. Dit betekent dat je personeelslid blijft van je school maar tijdelijk een andere opdracht krijgt. Anciënniteit en loon lopen verder. De overeenkomst geldt tot het einde van het schooljaar 2019-2020 en kan daarna verlengd worden. Omdat het om een voltijdse betrekking gaat, komen alleen personeelsleden in aanmerking die voltijds aan de slag zijn. Je hoeft niet vastbenoemd te zijn. Personeelsleden uit het basisonderwijs, het secundair onderwijs, het deeltijds kunstonderwijs, het volwassenenonderwijs en de CLB's komen in aanmerking.
• Als je je diploma in een ander land dan België behaalde dan moet je bij je sollicitatie een attest van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming (NARIC-Vlaanderen, www.ond.vlaanderen.be/naric) kunnen voorleggen waaruit blijkt dat het buitenlands diploma gelijkwaardig is verklaard met het hiervoor vermeld diploma. Heb je je diploma behaald in een andere taal dan het Nederlands, dan moet je een taaltest afleggen bij Selor

Vaktechnische competenties:

• Je kan heel vlot overweg met MS Office en in het bijzonder Excel of je wil je hierin specialiseren.
• Je bent vertrouwd met Drupal of je bent bereid om een (basis)opleiding Drupal te volgen
• Je combineert technisch inzicht met praktische vaardigheden
• Je bent vertrouwd met boekhoudkundige systemen of je wil je hierin specialiseren
• Je bent flexibel en leergierig
• Je werkt team- en klantgericht. Je bent stressbestendig en kan goed om met deadlines
• Je bent analytisch ingesteld en houdt ervan om met cijfers te werken
• Je bent stressbestendig en kan werken in een administratieve omgeving

Aanbod

Wat bieden we?

Wij bieden je een boeiende baan aan met ruime opleiding- en ontplooiingskansen. Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft. Je krijgt kansen voor eigen inbreng, initiatief, verantwoordelijkheid en breed engagement. Er is ook tijd voor in-service training, begeleiding en vorming.

˗ Het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming is gehuisvest op wandelafstand van het Noordstation te Brussel, is uitgerust met moderne kantoorapparatuur en beschikt over een eigen personeelsrestaurant. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook een parkeergarage onder het gebouw.

˗ Als gedetacheerde leerkrachtᶥ behoud je je betrekking in je eigen school (vervanging voor de duur van de detachering), wat anciënniteit betreft gelijkgesteld met ‘dienstactiviteit’.

˗ Je onderwijsloon wordt gewoon doorbetaald. Gedetacheerde leerkrachtenᶥ hebben bovenop hun gewoon loon recht op een extra detacheringsvergoeding (afhankelijk van je diploma).

˗ Elke medewerker presteert volgens de 38-uren week, soepel op te nemen volgens een evenwichtig en persoonlijk flexibel werkplan. Avond- en weekendwerk maken soms deel uit van het takenpakket. Die uren kunnen gecompenseerd worden maar er is geen extra financiële vergoeding voor. Er zijn glijdende werktijden (met een verplichte middagpauze van 30 minuten).

˗ Je schoolvakantie wordt vervangen door de vakantieregeling volgens het ambtenarenstelsel d.w.z. 35 dagen verlof per jaar, vrij op te nemen. Aanvullend op dit verlof krijg je de week tussen kerstdag en Nieuwjaar en de vaste feest- en decretale dagen nl. paasmaandag, O.H.Hemelvaart, 1 mei, pinkstermaandag, 11 juli, 21 juli, 15 augustus, 1 en 2 november, 11 november en 15 november.

˗ Tijdens de schoolvakanties is er professionele opvang voor kinderen van 3 tot 13 jaar.

˗ Indien je gebruik maakt van het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, heb je recht op een gratis abonnement, eventueel aangevuld met een fietsvergoeding. Voor extra opdrachten krijg je een vergoeding voor je treinticket of het aantal kilometers met de wagen (vertrek van thuis uit of vanuit Brussel).

˗ Bovendien wordt er je een gratis hospitalisatieverzekering aangeboden.

Categorie
Onthaal en administratie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest