Voltijds Vast


Organisatie
Z33
Z33 tracht als kunstenorganisatie een uniek laboratorium en een ontmoetingsplaats te zijn voor experiment, onderzoek en innovatie binnen de visuele kunsten. Door kunstenaars, ontwerpers, organisaties, ondernemers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en andere partners te verenigen rond maatschappelijke thema’s, wil Z33 reflecteren over de wereld die ons omringt en ons stimuleren om op een andere manier naar de alledaagse realiteit te kijken. Als Vlaams multidisciplinair kunstencentrum vormt Z33 een hefboom voor de regio en een referentiepunt in Vlaanderen en daarbuiten.
Functie
Z33 is momenteel op zoek naar een ervaren allround communicatieprofessional. Misschien herken je jezelf wel in het volgende profiel: Door een proactief strategisch communicatiebeleid te voeren weet je Z33 zowel lokaal, regionaal als internationaal te positioneren in de media en bij onze diverse stakeholders. Je bent een professional met visie op identiteit en positionering, je kent het Vlaamse medialandschap en hebt affiniteit met de kunstensector. Je kan op een creatieve en verrassende wijze, op projectniveau als op strategisch niveau van de organisatie, een integraal marketing- en communicatiebeleid neerzetten en implementeren samen met de rest van de organisatie.

Als Manager marketing, communications & relations stuur je het communicatieteam aan en werk je nauw samen met je collega’s van de artistieke projectwerking, publiekswerking, events, enz… Je kan zelfstandig werken, je bent proactief en neemt initiatief en je kan je weg vinden in een hybride en zeer dynamische omgeving. Je bouwt mee aan een (inter-)nationaal netwerk rond Z33 als aan goede en duurzame relaties met onze bezoekers, kunstenaars, buren, scholen, bedrijven, stakeholders, etc..


Je taken:
- Uitdragen van de visie van Z33 rond beeldende kunst, vormgeving en architectuur en het vertalen van deze visie naar een communicatie- en marketingbeleid en een meerjarencommunicatieplan.
- Vertalen van het beleid naar concrete acties zowel voor de algemene werking, de deelwerkingen als voor de verschillende projecten en activiteiten
- Beheren van de verschillende communicatiekanalen: verschillende webplatformen, sociale media, drukwerken, advertenties, nieuwsbrieven, ...
- Zelf creëren van content op basis van input van anderen en kiest de geschikte mediamix
- Leidinggeven aan de communicatieteam en aansturen van externe freelancers en professionals
- Onderhouden van (inter-)nationale perscontacten
- Opbouwen van relevante netwerken en relaties
- Genereren van maximale aandacht en bereik rondom en tijdens grote (inter-)nationale evenementen en projecten van Z33
- Bewaken van de kwaliteit
- Schrijven en redigeren van teksten
- Begeleiden van publicaties, presentaties, drukwerken, …
- Projectbegeleiding en ontwikkeling van digitale platformen
- Alert zijn voor trends in de sector en de disciplines, onderzoek en analyse van statistieken en noden , en het formuleren van opportuniteiten en bijsturingen om de ontsluiting van de werking te optimaliseren
- Beheren van communicatiebudgetten
Profiel
- Je beschikt over een masterdiploma dat relevant is voor de functie of over voldoende ervaring waardoor je bent gelijkgesteld.
- Je beschikt over minstens 4 jaar aantoonbare relevante ervaring in een professionele communicatiefunctie
- Je hebt affiniteit met het kunstenlandschap
- Je hebt professionele ervaring met sociale en digitale media
- Je hebt ervaring met het redigeren en schrijven van teksten
- Je hebt ervaring met perscommunicatie
- Je beheerst uitstekend de Nederlandse en Engelse taal en je hebt een vlotte pen. Kennis van Frans en het Duits zijn een plus.
- Je bent communicatief, sociaal en je kan flexibel reageren en inspelen op actuele situaties
- Je kan ideeën omzetten in concrete acties waarbij je ins publiek en onze partners kan overtuigen
- Je kan inhoudelijk complexe informatie correct vertalen naar bevattelijke content
- Je werkt zelfstandig en oplossingsgericht en je koppelt regelmatig terug naar het team
- Je kan abstract denken, maar tevens ook operationaliseren met oog voor details
- Je kan prioriteiten stellen, gestructureerd werken en omgaan met deadlines
- Je bent resultaat gericht en je kan improviseren
- Je houdt van netwerken en bent aanwezig op evenementen
Aanbod
- Een uitdagende, zelfstandige en verantwoordelijke voltijdse functie in een dynamische werkomgeving in Hasselt.
- Loon volgens het Paritair Comité 329.01 .
- De ondersteuning en betrokkenheid van collega’s en andere professionals
- De mogelijkheid om je professioneel te ontwikkelen en het volgen van opleidingen relevant voor je functie
Solliciteren
Contactpersoon: Jan Bloemen
Reageren voor: 26/03/2018

Geïnteresseerde kandidaten die aan bovenstaand profiel voldoen kunnen solliciteren via mail of per post door hun CV en motivatie te mailen naar jan.bloemen@z33.be, of ter attentie van Jan Bloemen te versturen naar Z33, Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt. Je kandidatuur moet ons uiterlijk op 25 maart bereiken. Vragen over de sollicitatie of de functie kan je stellen via hetzelfde e-mailadres. Een eerste selectie gebeurt op basis van het ingezonden sollicitatiedossier. Vervolgens worden de weerhouden kandidaten uitgenodigd voor een verkennend gesprek en later voor een praktische proef.