Organisatie

Chris Pype, licht

Chris Pype, licht is reeds meer dan 20 jaar gespecialiseerd in lichtregie voor musea, tentoonstellingen en kunstgalerijen, het opmaken van masterplannen verlichting voor de (her)inrichting van musea en de realisatie van lichtobjecten voor kunstenaars. Daarnaast staan we ook in voor het onderhoud en het opwaarderen van deze verlichtingsinstallaties.
Door onze ervaring met talloze locaties en een grote diversiteit aan systemen, onze uitgebreide kennis van het marktaanbod en voortdurende prospecties in binnen- en buitenland, heeft Chris Pype, licht een unieke positie verworven binnen de sector en dit tot ver buiten de landsgrenzen. Tot onze vaste klanten horen o.a. Axel Vervoordt, STAM, MoMu, M HKA, FOMU, de Brugse en Brusselse musea, WIELS, ARGOS, Rijksmuseum voor Oudheden Leiden, Museo Egizio, Biennale Venetië...
Wij zijn een snelgroeiend bedrijf en zijn dringend op zoek naar een lichttechnieker - met doorgroeimogelijkheid tot lichtregisseur - om ons huidige team te versterken.

Functieomschrijving

Als lichtregisseur sta je in voor het uitlichten van tentoonstellingen, galerijen, musea en exporuimtes en bouw je ter plaatse de (tijdelijke) lichtinfrastructuur op. Bij kleine projecten werk je zelfstandig, bij grotere projecten werk je in team. Per project werken wij met een projectverantwoordelijke uit het team. Hierbij neem je de briefing op van en blijf je in nauw overleg met de productiemanager, ben je het aanspreekpunt voor de klant en voor het team, leid je de werken in goede banen, werk je zelf ook mee en bewaar je het overzicht. Daarnaast ben je ook samen met de rest van het team verantwoordelijk voor de goede werking van het atelier alsook voor het onderhoud, de orde en netheid van het atelier en het wagenpark.
In het begin zal de job voornamelijk bestaan uit het voorbereidende werk en opbouw, gaandeweg leer je het verlichtingsmateriaal op de werkvloer kennen en leer je van je collega-lichtregisseurs de kneepjes van het vak.

Profiel

 • Je bent handig en kan overweg met de courante gereedschappen en werktuigen.
 • Je beschikt over een technische basiskennis. Je hebt voeling met licht en elektriciteit of bent bereid je hierin bij te scholen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en kan rijden met een grote bestelwagen.
 • Je kan werken op een ladder. Ervaring met rolsteigers en (zelfrijdende) hoogwerkers is een plus.
 • Veilig werken is steeds jouw prioriteit.
 • Je spreekt en schrijft vlot Nederlands. Je kan je mondeling uitdrukken in het Engels en het Frans.
 • Je voert een aangename, vlotte en professionele communicatie in de verschillende contexten waarin je terecht komt (collega’s, klanten, aannemers...).
 • Je bent besluitvaardig, leergierig, je denkt proactief, creatief en oplossingsgericht.
 • Je bent een teamspeler en kan motiverend en verbindend leidinggeven indien nodig.
 • Je hebt een passend verantwoordelijkheidsgevoel en een constructieve werkhouding.
 • Je bent flexibel, gedreven en stressbestendig.
 • Je bent organisatorisch sterk en stipt in de uitvoering van je taken.
 • Je gaat met de nodige omzichtigheid en volgens de “Regels van de Kunst” tewerk.
 • Je hebt artistiek inzicht en een verfijnd gevoel voor esthetiek, sferen en oog voor detail.

Aanbod

Een 4/5 of voltijdse betrekking (te bespreken) als licht technieker met doorgroeimogelijkheden als lichtregisseur. Bij voorkeur onmiddellijke indiensttreding. Contract van bepaalde duur met mogelijkheid tot verlenging
Avond- en weekendwerk zijn eerder zeldzaam. Je wordt intern opgeleid.
Je komt terecht in een bedrijf in volle groei dat gedragen wordt door een klein team. Collegialiteit, creativiteit, engagement, open mind zijn waarden die we hoog in het vaandel dragen. Ons kantoor en atelier bevinden zich in de rand van Gent (Sint-Amandsberg)

Solliciteren

Stuur zo snel mogelijk je beknopte en enthousiaste motivatie en CV per e-mail naar lieselot@chrispype.be. Voor meer info kan je telefonisch contact opnemen met Annabel Heyse +32 479 79 89 54

Reageren voor: 31/10/2023
Solliciteren

Stuur zo snel mogelijk je beknopte en enthousiaste motivatie en CV per e-mail naar lieselot@chrispype.be. Voor meer info kan je telefonisch contact opnemen met Annabel Heyse +32 479 79 89 54

Reageren voor: 31/10/2023
Categorie
Techniek en productie
Type
Vast
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Oost-Vlaanderen