Deeltijds Vast


Organisatie
Kunstenpunt
Kunstenpunt is het steunpunt voor de kunsten – muziek, beeldende kunsten en podiumkunsten – uit Vlaanderen en Brussel. De organisatie is bekend als Flanders Arts Institute bij internationale doelgroepen.

Kunstenpunt wil de ontwikkeling van de kunsten en het beleid stimuleren en het debat over de kunsten in de samenleving voeden door het artistieke ecosysteem in kaart te brengen, kennis en expertise over de kunsten in Vlaanderen en Brussel te laten circuleren in binnen- en buitenland, spelers uit de kunsten en het beleid te verbinden en de internationale dimensie van de kunsten te versterken. Lees het jaarverslag om te weten welke initiatieven we vorig jaar namen om die doelstellingen te realiseren.

Kunstenpunt-medewerkers krijgen veel ruimte om hun rollen en verantwoordelijkheden in te vullen, in een structuur waarbij we werken met zelfsturende teams.
Functie
Kunstenpunt zoekt op zeer korte termijn een medewerker beeldende kunsten om mensen en organisaties actief in het hedendaagse beeldendekunstenveld in Vlaanderen en Brussel, te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling.

Kunstenpunt organiseert activiteiten en diensten om spelers in de hedendaagse beeldende kunsten te versterken in hun professionele ontwikkeling. Met deze activiteiten en diensten willen we kunstwerkers informeren en oriënteren over het werken in de kunsten; praktijk(gemeenschappen) helpen vormen en versterken en de Vlaamse/Brusselse beeldendekunstenscène als geheel promoten in binnen- en buitenland.
De spelers in de hedendaagse beeldende kunsten beschouwen we ruim, gaande van kunstenaars tot opdrachtgevers en producenten, bemiddelaars en schrijvers, kleine en grote organisaties (profit en non-profit), musea en archieven.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

Als medewerker praktijkondersteuning beeldende kunsten heb je volgende doelstellingen: de spelers in de beeldende kunsten informeren en oriënteren over werkveld en beleid en de spelers in de beeldende kunsten verbinden en samenbrengen rond praktijken en thema’s.

Je doet dit door
- bij te dragen aan het online en offline informatieaanbod van Kunstenpunt;
- het organiseren van activiteiten en platformen voor kennisdeling, gemeenschapsvorming en reflectie rondom specifieke topics in beeldende kunsten en in multidisciplinaire thema’s;
- het zoeken naar mogelijke partners en het documenteren en delen van de opgebouwde kennis en informatie.

Je onderhoudt een actief netwerk in de beeldende kunsten, dat je helpt om prioriteiten en formats te bepalen. De focus van dit sectorwerk beeldende kunsten ligt binnen Vlaanderen en je werkt in nauw overleg met het team.
Profiel
Wie is de v/x/m die we zoeken?

Je bent vertrouwd met en sterk geboeid door het landschap van de beeldende kunsten in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast
- heb je een ruime interesse in de kunsten en samenleving;
- heb je relevante ervaring in de beeldende kunstensector;
- ben je contactvaardig, heb je een voorkeur voor samenwerken, zowel met collega’s als met externe partners en ben je een geboren netwerker;
- kan je zelfstandig projecten en trajecten uitdenken, opstarten en uitvoeren;
- heb je interesse in leerprocessen van kennisdeling;
- kan je teksten en gesprekken vlot synthetiseren;
- heb je organisatietalent en kan je om met deadlines;
- werk je sterk resultaatgericht en let je op details en
- heb je een kritische geest.

Je hebt een regulier uurrooster en bent occasioneel beschikbaar ‘s avonds of in het weekend.
Aanbod
We bieden een deeltijds contract van onbepaalde duur (60%) met een verloning binnen het paritair comité 329.01, looncategorie B1a. We houden rekening met de anciënniteitsjaren.

Je hebt een volledige terugbetaling van het woon- en werkverkeer en extra’s zoals een eindejaarspremie, maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. De plaats van tewerkstelling is de Ravensteingalerij in Brussel, vlakbij het Centraal Station.

De startdatum van je contract is zo snel mogelijk, bij voorkeur al in januari.
Solliciteren
Contactpersoon: Sam Eggermont
Reageren voor: 19/12/2018

Stuur je motivatiebrief met cv naar vacatures@kunsten.be, ten laatste op 19 december 2018. Met de geselecteerde kandidaten worden er gesprekken gepland tussen 7 en 10 januari 2019. Kunstenpunt hecht belang aan het bevorderen van gelijke kansen. Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, gender, afkomst, handicap of nationaliteit. Mensen met een actieve kunstenpraktijk worden gestimuleerd om te solliciteren. Wil je meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met Sam Eggermont via sam@kunsten.be.