Organisatie

Globelink vzw

Jeugddienst Globelink ontwikkelt, organiseert en begeleidt heel wat projecten voor 16+’ers uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel. We stimuleren jongeren om na te denken over én deel te nemen aan de opbouw van een duurzame en rechtvaardige samenleving. We zijn een rasechte jeugdwerkorganisatie en gaan aan de slag met methodieken en werkvormen die uitdagend, plezant en groepsbindend zijn.

Wat we doen begint en eindigt bij jongeren. Met onze participatieve aanpak bereikten we tot nu toe jaarlijks meer dan 2400 jongeren en realiseerden we meer dan 15.000 deelnemersuren. Dit met projecten waarin jongeren aan het roer staan: zij bepalen thema’s, methodes, acties en samenwerkingen. Het begint dus altijd bij jongeren, maar het eindigt voor Globelink ook bij hen: niet wij, maar de jongeren nemen het woord in Vlaanderen, Brussel, België én zelfs Europa.

Jaarlijks organiseren we een twintigtal projecten. Deze projecten zijn divers zowel qua thematische insteek en als methodiek. Met KRAS gaan jaarlijks meer dan 600 jongeren in debat over een maatschappelijk thema, verspreid over meer dan 20 groepen over heel Vlaanderen en Brussel. Dit project zouden we niet kunnen realiseren zonder de honderd begeleiders die zich elk jaar opnieuw vrijwillig inzetten. Thema’s die de laatste jaren aan bod kwamen, zijn: migratie, bezit, klimaat, identiteit en ongelijkheid. Met een resem andere projecten zoals Tous Aan Tafel (ontmoeting tussen nieuwkomers en niet zo nieuwkomers), Gamechangers (duurzame speelkansen), Let’s Identify (gender en identiteit), Tour De Bruxelles (Brussel en Ongelijkheid), 9XXX Toeren (mobiliteit) en Vangst van de Dag (jongeren die de publieke ruimte vormgeven) gaan we langs bij jongeren in hun leefwereld. We denken na over wat anders kan in hun omgeving, hun eigen handelen en dagen hen uit om actie te ondernemen in de publieke ruimte. Bekijk www.globelink.be om de diversiteit van thema’s, projecten en jongeren te ontdekken.

Jeugddienst Globelink staat bekend als expertiseorganisatie op vlak van participatieve procesbegeleiding met jongeren rond maatschappelijke thema’s. We krijgen vele en diverse vragen over projectmatige samenwerkingen, maar evenzeer op het vlak van ondersteuning of het delen van expertise. We zoeken deze samenwerkingen ook zelf op. Samen met organisaties uit het jeugdwerk, Noord-Zuidbeweging

en, cultuur- en milieubewegingen gaan we voor een samenwerking waarin we garanderen dat jongeren hun eigen zeg kunnen doen, zonder dat ze een standpunt opgelegd krijgen. Deze samenwerking moet voor alle spelers duurzame leerkansen bieden, qua doelgroep, thema en methodologie.

Benieuwd naar onze plannen voor 2022-2025?
Lees dan zeker onze beleidsnota hier.

Functieomschrijving

KRAS(SE) projectmedewerker (M/V/X)
4/5de of voltijds, voor onbepaalde duur


Algemeen

Globelink werft aan. Om de stem van meer jongeren te laten horen. Om de acties van onze jongeren nog meer te laten nazinderen. Om een blijvende broedplaats van ideeën en experimenten te zijn die zowel hier als elders, nu en later hun effect niet missen.

Je maakt deel uit van het team. Je hebt een hart voor participatieve methodieken en jongeren. Je bent zelfkritisch. Je wenst mee richting te geven aan de organisatie en je houdt van de afwisseling tussen actie en reflectie.


Jouw hoofdproject is KRAS (www.globelink.be/kras)

KRAS is een groots jongerenproject. Over heel Vlaanderen komen jaarlijks meer dan 600 jongeren in de vrije tijd samen om met leeftijdsgenoten op het scherp van de snee te debatteren over mondiale thema's. Daarbij staan discussie en de eigen mening centraal. Een goede dialoog met de vele lokale KRAS-groepen is essentieel om de vele verwachtingen waar te maken. Als Krasse medewerker (m/v/x) sta je in voor het overleg tussen alle bij dit project betrokken mensen; de promo en communicatie van het project; het begeleiden van KRAS-groepen.

Profiel

Je bent een geschikte kandidaat voor het KRASproject

 • als je op een kwaliteitsvolle en gedreven manier sessies aan jongeren begeleidt,
 • als je graag concepten en participatieve methodieken bedenkt,
 • als je vlot overweg kan met een divers jongerenpubliek,
 • als het ondersteunen en begeleiden van vrijwilligersploegen jou energie geeft,
 • als je vlot kan communiceren en samenwerken met begeleiders van jongeren, met partnerorganisaties in het jeugdwerk en bevriende sectoren (Noord-Zuid, milieu, cultuur, lokale overheden), scholen en schooldirecties, decisionmakers,
 • als je gebeten bent door het vertalen van complexe maatschappelijke thema’s op maat van een jong publiek,
 • als je een middel- en langetermijnplanning kan opstellen,
 • als je een open begeleidingshouding hebt.

Je draagt bij en schakelt jezelf in de bredere Globelinkwerking in
Je bent een geschikte kandidaat voor Globelink

 • als je je kan vinden in de visie van Globelink,
 • als je van aanpakken weet en niet bang bent om initiatief te nemen,
 • als je vlot bent in de omgang met collega’s en partners in de projecten,
 • als je ervaring hebt in het jeugdwerk (als vrijwilliger of professioneel),
 • als je interesse hebt in en/of ervaring met mondiale thema’s en duurzame ontwikkeling,
 • als verplaatsingen met het openbaar vervoer je niet afschrikken,
 • als je bereid bent tot avond- en weekendwerk.

Aanbod

Jeugddienst Globelink biedt jou

 • een 4/5de (30,5 uur per week) of voltijds (38u) contract van onbepaalde duur, in onderling overleg te bespreken.
 • je contract start bij voorkeur vanaf 24 augustus 2022
 • verloning volgens PC 329 barema B1C
 • maaltijdcheques
 • gratis abonnement voor Cambio (autodelen)
 • volledige terugbetaling van treinabonnement (woon-werkverkeer)
 • dagvergoeding thuiswerk
 • een gekke en geniale werkomgeving en een werkplaats met alle toebehoren vlakbij het Zuidstation in Brussel
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest