Profiel

Om op de Koer te koken hoef je geen professionele kok te zijn, ook getalenteerde groentesnijders en fietsers die zonder problemen alle nodige ingrediënten verzamelen en ze op hun bagagerek stapelen zijn welkom. We verwachten geen haute cuisine, maar wel stevige, gezonde maaltijden om de rest van de dag/avond er tegen aan te kunnen.

Organisatie

de Koer

De Koer is een bruisende creatie- en ontmoetingsplek in het midden van de Brugse Poort te Gent; een concrete ruimte in de stad als beweeglijk speelveld voor sociale en artistieke projecten en initiatieven. Zo organiseert de Koer o.a. een collectief bouwproces, community building (o.a. via een gemeenschapsoven), een contextbewuste artistieke residentiewerking, een eigenzinnige film- en muziekprogrammatie, een zeeptuin, collectieve acties en een wispelturig café gerund door vrijwilligers.

De Koer wordt gedragen vanuit een open gemeenschap; de werking ligt in handen van verschillende werkgroepen die zich engageren voor bepaalde delen van de werking. Zo bouwt de Koer aan een open plek waarbij zowel de werking als het programma op een participatieve manier tot stand komt. Door deze innovatieve manier van werken, geïnspireerd door ‘de commons’, neemt de Koer een boeiende en noodzakelijke plaats in het Gentse culturele veld, met uitstraling naar Vlaanderen.

Aanbod

16 t.e.m 20 juni 2021 & 23 t.e.m. 27 juni 2021
Bouwweek I & II: strippen en het terras zomerklaar maken.


Voor de bouwweken in juni zoeken we niet enkel bouwers en klussers, maar ook koks die zich ontfermen over het heerlijke middagmaal. We starten de dag altijd samen met een (sterk) kopje koffie om de plannen te bespreken en elkaar te leren kennen. Om 10u kruipt de kookploeg achter de potten om tegen 12u30 de lange tafel dekken voor een heerlijke warme maaltijd. Nadien doet de kookploeg de afwas en laat de keuken proper achter, helemaal klaar voor de volgende koks.Je kiest zelf hoeveel dagen je wil komen koken en je krijgt €34/dag.

Functieomschrijving

Net als de andere ruimtes van de Koer wordt de keuken bevolkt door het Koervolk. De kookploeg van dienst verzorgt keer op een keer een heerlijk maal voor artiesten, crew en soms bezoekers. We koken zo veel mogelijk met LEF en vegetarisch. Enkel bij grote feesten durven we voor de gelegenheid al eens vlees op het menu zetten. We koken zo veel mogelijk met voedseloverschotten, die we halen bij de verdeelpunten van Let's Save Food. Tenzij we koken voor het grote publiek, dan bestellen we vooraf alle nodige ingrediënten.


Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Oost-Vlaanderen