Profiel

Sinds het in gebruik nemen van de site in 2016, kent de Koer een geschiedenis van collectief bouwen. De plek evolueert mee met de noden van haar gebruikers en is voortdurend onaf. Iedereen die de handen eens stevig uit te mouwen wil steken en geen schrik heeft om zich vuil te maken, wees welkom!


Altijd handig als je weet dat een vijsmachine in twee richtingen draait en te gebruiken is met uiteenlopende bitjes. Maar er is geen voorkennis vereist, we leren van elkaar en iedereen werkt mee vanuit zijn capaciteit.

Organisatie

de Koer

De Koer is een bruisende creatie- en ontmoetingsplek in het midden van de Brugse Poort te Gent; een concrete ruimte in de stad als beweeglijk speelveld voor sociale en artistieke projecten en initiatieven. Zo organiseert de Koer o.a. een collectief bouwproces, community building (o.a. via een gemeenschapsoven), een contextbewuste artistieke residentiewerking, een eigenzinnige film- en muziekprogrammatie, een zeeptuin, collectieve acties en een wispelturig café gerund door vrijwilligers.

De Koer wordt gedragen vanuit een open gemeenschap; de werking ligt in handen van verschillende werkgroepen die zich engageren voor bepaalde delen van de werking. Zo bouwt de Koer aan een open plek waarbij zowel de werking als het programma op een participatieve manier tot stand komt. Door deze innovatieve manier van werken, geïnspireerd door ‘de commons’, neemt de Koer een boeiende en noodzakelijke plaats in het Gentse culturele veld, met uitstraling naar Vlaanderen.

Aanbod

16 t.e.m 20 juni 2021 & 23 t.e.m. 27 juni 2021
Bouwweek I & II: strippen en het terras zomerklaar maken.


09:30 Koffie met bouwplannen
10:00 Bouwen en slopen
12:30 Lunch
13:30 Nog meer bouwen en slopen
16:30 Opruimen van de werf


We starten de dag altijd samen met een (sterk) kopje koffie om de plannen te bespreken en elkaar te leren kennen. `s middags genieten we samen aan een lange tafel van een heerlijke warme maaltijd, dagelijks vers bereid door de kookploeg van dienst.


Je krijgt geen vergoeding, maar komt terecht in een fijne groep mensen en kan bijleren over circulair bouwen! Je kiest zelf hoeveel dagen je komt, maar om vlot te kunnen werken is het fijn als iedereen meerdere dagen aansluit.

Functieomschrijving

Deze zomer starten we met grondige verbouwingswerken. Ook grote verbouwingswerken doen we samen! Hiervoor organiseren we doorheen de zomer verschillende bouwdagen, waarop iedereen die wil kan aansluiten. Onder begeleiding van vakkundigen herbouwen we onze plek. We bieden te kans om te leren timmeren, isoleren, kalkhenneppen, technieken plaatsen,…


In de bouwweken in juni starten we met het strippen van de middenbouw tot enkel de bakstenen muren overblijven. Al het vrijgekomen materiaal wordt grondig gesorteerd en gebruiken we als basis voor het bouwen van het zomerpodium.Meer info over de herontwikkeling van de site en andere bouwmomenten: https://dekoer.be/bouwen/

Categorie
Techniek en productie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Oost-Vlaanderen