Voltijds Tijdelijk


Organisatie
Festival van Vlaanderen Brussel / Klarafestival
Het Festival van Vlaanderen Brussel organiseert jaarlijks enkele muzikale evenementen met als hoogtepunt het Klarafestival.
Het Klarafestival is het grootste festival voor klassieke muziek in België, dat elk jaar gedurende een aantal weken plaatsvindt in maart (in ‘19: 14-29/3). De thuisbasis van het festival is Brussel (BOZAR, Flagey, De Munt, Bronks, ...) maar het organiseert ook concerten in Antwerpen (deSingel) en Brugge (Concertgebouw).
Het Klarafestival streeft ernaar maatschappelijk relevant te zijn en is daarom elk jaar opgebouwd rond een actueel thema. Symfonische concerten, met op het programma zowel vaste waarden van het repertoire als vernieuwende creaties, vormen samen met muziektheater de kern van het Klarafestival. Vaak wordt daarbij ook een brug geslagen naar andere kunstdisciplines.
Naast het festival zelf in maart, organiseert het Klarafestival ook een aantal laagdrempelige projecten, gericht op een jong(er), nieuwsgierig en multicultureel publiek: van korte concertjes in een nachtclub, tot concertbezoeken met omkadering op maat voor kansarmen. Bovendien is het Klarafestival het enige klassieke muziekfestival in België dat integraal te volgen is op radio (Klara).
Functie
Als productie-assistent(e) onderhoud je het contact met artiesten en hun management (opvolgen van contracten, hotel- en vervoersplanning, praktische vragen omtrent instrumenten, transport, catering, enz.), werk je samen met cultuurhuizen voor planning, technische fiches, productievergaderingen, enz., maak je gedetailleerde draaiboeken per huis/artiest/dag en volg je de algemene administratie mee op.
Profiel
- Recent afgestudeerd op bachelor- of masterniveau met een interesse in muziek/cultuur
- Op zoek naar een betaalde werkervaring (BIO-stage: beroepsinlevingsovereenkomst)
- Gestructureerd en nauwgezet
- Zowel grote zelfstandigheid als teamgeest
- Stressbestendig
- Geen negen-tot-vijf-mentaliteit
- Hands-on-mentaliteit
- Vlot overweg met MS Office
- Goede kennis van Nederlands, Frans en Engels
- Rijbewijs B is een must
- Affiniteit met klassieke muziek is een pluspunt

Beschikbaar 19/11/18 - 5/4/19 (tijdens het festival (14-29/3/19) ook avond- en weekendwerk)
Aanbod
- Vergoeding volgens BIO-statuut (combineerbaar met werkloosheidsuitkering)
- Vergoeding woon-werkverkeer (enkel openbaar vervoer) en GSM abonnement
- Een veelzijdige ervaring in de culturele sector
- Direct contact met artiesten en culturele huizen
- Gratis bijwonen van concerten
Solliciteren
Contactpersoon: Charlotte Gyselinck
Reageren voor: 01/10/2018

Interesse? Solliciteer vóór 1/10/2018 door je cv en motivatiebrief te sturen naar Charlotte Gyselinck (charlotte@klarafestival.be).