Organisatie

Erfgoedcel Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband rond cultuur, erfgoed en toerisme tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) met steun van de Provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. Erfgoedcel Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand die zich inzet voor het cultureel erfgoed. Cultureel erfgoed is zowel tastbaar (roerend) als minder tastbaar (immaterieel) erfgoed. Denk aan kunstwerken, gebruiksvoorwerpen, archiefmateriaal, documenten… maar even goed tradities, rituelen, ambachten, streekgerechten, dialecten en volksliedjes.

Functieomschrijving

Erfgoedcel Zuidrand is van start gegaan met de ondersteuning van een inhaalbeweging collectieregistratie bij de Mortselse Heemkundige Kring in het kader van een collectiebeleidstraject en verhuis van de collectie. We focussen ons bij deze inhaalbeweging op de registratie van de heemkundige objectcollectie. Door minimale registratiegegevens (digitaal) te registreren, is er meteen ook een stevige basis om de erfgoedwaarde van de collectie verder te verkennen.

Je werkt mee aan de registratie van de objectcollectie van de Mortselse Heemkundige Kring door:

 • Het beschrijven van collectiestukken aan de hand van vooropgestelde richtlijnen..
 • Het aanbrengen van inventarisnummers.
 • Het verpakken van de objecten voor de komende verhuisbeweging.
 • Datacleaning van de bestaande inventarislijst.

Profiel

 • Je bent gemotiveerd en je hebt interesse in heemkundige collecties en lokale geschiedenis.
 • Je bent in het bezit van een diploma secundair onderwijs.
 • Je volgt een opleiding erfgoedstudies / kunstwetenschappen/ geschiedenis / conservatie-restauratie… aan het hoger onderwijs.
 • Enige ervaring met collectieregistratie is een pluspunt.
 • Je kan zelfstandig werken.
 • Je bent in bezit van een eigen laptop met MS Office.
 • Je bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland.

Aanbod

Binnen deze uitdagende functie zal je actief bijdragen aan het behoud en beheer van een heemkundige collectie van stad Mortsel. Deze functie geeft je de kans om bij te leren over de lokale geschiedenis en werkervaring op te doen binnen collectiebeheer.

Je werkt 4 weken van 31/07/2023 tot en met 25/08/2023. Je werkt voltijds (38u/week), waarbij je werktijd flexibel wordt ingevuld.

Je werkt in de lokalen van de Mortselse Heemkundige Kring in de voormalige Sint-Lutgardisschool te Mechelsesteenweg 30, 2640 Mortsel. (Deels) thuiswerk is mogelijk.

Je verkrijgt een bruto-uurloon van €13.72, wat voor vier weken neerkomt op €2 085,44. Aangevuld met een fietsvergoeding en/of terugbetaling openbaar vervoer.

Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen