Organisatie

Jeugdhuis Wollewei

Waar zal je werken?

Jeugdhuis Wollewei is een broeiende plek in hartje Turnhout. Jongeren kunnen bij ons terecht om te creëren, organiseren en te ontdekken.

We geloven dat alle jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen, geïnspireerd en ondersteund door (mede)bezoekers, vrijwilligers en beroepskrachten. Samen gaan we het experiment aan en realiseren we ideeën.

We doen best wat in onze stad! In het jeugdhuis worden verschillende evenementen georganiseerd, zoals live optredens, fuiven en onze zomerbar. Daarnaast organiseren we buiten onze muren ook enkele grotere events, zoals “Back To School”, de “Nacht van de Jeugdbeweging” en de “Laatste 100 Dagen”.

We zetten ook sterk in op projecten in onze stad, waarbij we ons focussen op de thema’s sociale cohesie en artistieke expressie (MIKS, Urban Vibes, skate community, …).

Meer informatie over onze werking kan je terugvinden op onze website, Facebook en Instagram.

Functieomschrijving

Wat zal je doen?

Als jeugdwerker / basiswerker ben je verantwoordelijk voor de basiswerking van het jeugdhuis. Je bent het aanspreekpunt voor jongeren en motiveert hen om het jeugdhuis te bezoeken of vrijwilliger te worden binnen onze verschillende werkingen.

Je zorgt ervoor dat het jeugdhuis een fijne en veilige plaats is om te zijn. Je vertrekt hierbij vanuit de noden van de jongeren en zet samen met hen evenementen, activiteiten en projecten op poten. Je neemt ook de verantwoordelijkheid over de administratieve en logistieke taken die hierbij horen (evenementaanvragen, communicatie, opbouwen zaal, …).

Doorheen de week hou je één keer per week ‘s avonds de kroeg open. Je bemant de toog en begeleidt huurders naar de juiste lokalen. Regelmatig check je de drankvoorraad en geef je de bestellingen door aan de brouwer. In de weekends verzorg je regelmatig permanentie op evenementen en activiteiten.

Ook draag je je steentje bij in de bovenlokale projecten rond artistieke expressie en sociale cohesie. Je peilt naar noden, start trajecten op en organiseert toonmomenten in samenwerking met onze projectmedewerker.


Profiel

Wie ben jij?

 • Je bent gepassioneerd in het begeleiden van jongeren en bent geëngageerd om met een brede en diverse doelgroep van jongeren aan de slag te gaan.
 • Je bent sociaal, communicatief en open minded.
 • Je kan goed plannen en hebt interesse in het organiseren van evenementen.
 • Je hebt zin voor verantwoordelijkheid, kan zelfstandig werken en durft de handen uit de mouwen te steken.
 • Je kan enthousiast en diplomatisch communiceren met diverse communicatiepartners
  (jongeren, vrijwilligers, externe organisaties, lokaal bestuur, …).
 • Je bent stressbestendig, houdt makkelijk het overzicht en kan werken in een dynamische & informele werkomgeving.
 • Je bent bereid tot werken in de vrije tijd van jongeren (frequent avond- en weekendwerk).
 • Je hebt bij voorkeur een graduaat (HBO5) of bachelorsdiploma in sociaal(-cultureel) werk of orthopedagogie, of hebt relevante ervaring. We zoeken vooral iemand met goesting voor de job!


Aanbod

Wat bieden wij?

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Een team van vier medewerkers dat samen voor dezelfde doelen gaat. Het team bestaat uit een coördinator, een projectmedeweker, een jeugdwerker en een administratief & logistiek medewerker.
 • Een open werksfeer met veel ruimte voor inspraak en initiatief.
 • Een afwisselende job in een dynamisch jeugdhuis.
 • Ondersteuning in het volgen van vorming, training en opleidingen.
 • Verloning volgens barema B2a van PC329.01, aangevuld met extralegale voordelen (maaltijdcheques, fiets- en/of kilometervergoeding & smartphone- en abonnementsvergoeding).


Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen