Organisatie

Vlaamse Gemeenschapscommissie

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) is een overheidsinstelling opgericht bij de bijzondere wet van 12 januari 1989. Op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de VGC bevoegd voor culturele, onderwijs- en persoonsgebonden materies.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie is de basis en draaischijf voor de Vlaamse gemeenschap in Brussel en voor diegenen die bij haar aansluiting zoeken. Vanuit Nederlandstalig perspectief geeft ze aan de grootstad en het gebruik van haar mogelijkheden vorm en inhoud. De Vlaamse Gemeenschapscommissie maakt deze missie waar vanuit haar institutionele positionering en haar bevoegdheden inzake cultuur, onderwijs, welzijn en gezondheid.

Door de ontwikkeling en ondersteuning van een open Nederlandstalig netwerk van diensten en voorzieningen op alle terreinen van haar bevoegdheden, wil de Vlaamse Gemeenschapscommissie de kwaliteit van het leven in de stad in de diverse levensdomeinen verhogen en nieuwe kansen bieden aan mensen.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie staat voor een assertieve, open en zelfverzekerde Vlaamse gemeenschap die evident aanwezig is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en die de stad mee uitbouwt. Als overheid stelt ze zich fundamenteel communicatief, grootstedelijk geëngageerd, coöperatief, toekomstgericht, direct, ondersteunend, dienstverlenend en innoverend op.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft lokale en intermediaire taken, oefent provinciale bevoegdheden uit en vervult gemeentelijke opdrachten als een overkoepeling voor het gewest wenselijk is of als gemeenten hun taken niet ten volle waarmaken. De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft structurele banden, van institutionele, financiële, politieke en/of inhoudelijke aard, met de Vlaamse Gemeenschap en met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De politieke organen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie zijn de Raad en het College. De Raad is het beraadslagende orgaan en is samengesteld uit de 17 Nederlandstalige leden van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Het uitvoerende orgaan is het College, dat bestaat uit de twee Nederlandstalige ministers en de Nederlandstalige staatssecretaris van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. Het Brusselse lid van de Vlaamse Regering woont de vergaderingen van het College met raadgevende stem bij.

De administratie vervult een drievoudige taak voor het College:

  • zij bereidt het beleid voor;
  • zij voert de beslissingen van het College correct en nauwgezet uit;
  • zij evalueert de effecten van het gevoerde beleid.

Functieomschrijving

Als jeugdwerker ben je mee verantwoordelijk voor de jeugdwerking en het verbreden van het netwerk. Je helpt mee aan de organisatie van de speelweken, gaat op zoek naar nieuwe initiatieven of jeugdpartners en werkt een aanbod uit voor lagereschoolkinderen en jongeren (vakanties, week of weekend). Je staat in contact met de Brede School, de jeugdraad en de vele scholen in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Je zet mee je schouders onder het aanbod van het scholenpodium. Je zorgt ervoor dat kinderen en jongeren zich welkom voelen in GC Kontakt en dat ze een belangrijke plaats krijgen binnen onze algemene werking. Je bedenkt nieuwe concepten, projecten en activiteiten en werkt deze uit voor de kinderwerking.

Je rapporteert aan de centrumverantwoordelijke.

Coördineren, plannen, voorbereiden, organiseren, opvolgen en evalueren van de jeugdwerking:

  • Je bedenkt nieuwe concepten, projecten en activiteiten en werkt deze uit voor de jeugdwerking.
  • Je stuurt één medewerker aan die je opvolgt en evalueert en met wie je nauw samenwerkt.

Uitbouwen van een netwerk met partnerorganisaties en uitbouwen van contacten die relevant zijn voor het gemeenschapscentrum en de jeugdwerking:

  • Je legt gemakkelijk contacten met buurtbewoners, gebruikers, partners … Je gaat actief op zoek naar bestaande (in)formele netwerken. Je overlegt regelmatig met de verschillende lokale partners in functie van de jeugdwerking.
  • Je werft actief deelnemers, monitoren en cursisten voor alle (jeugd)activiteiten.

Deelnemen aan werk- en stuurgroepen m.b.t. jeugdwerk, aan overlegvormen binnen de VGC en tussen de gemeentelijke (lokaal cultuurbeleid) en hoofdstedelijke actoren:

  • Je neemt actief deel aan regionaal en hoofdstedelijk overleg met collega’s in het kader van de ontwikkeling van de regionale en bovenlokale jeugdwerking.
  • Je rapporteert over de inhoudelijke werking aan het bestuursorgaan van vzw Kontakt.
  • Je neemt deel aan teamoverleg en werkoverleg.

Inzetbaar zijn in de brede werking van het gemeenschapscentrum:

  • Je ondersteunt bij andere activiteiten van het gemeenschapscentrum.
  • Je bent bereid occasioneel avond- en weekendwerk te verrichten.
  • Je werkt mee aan de uitvoering van het beleidsplan 2020-2025 en ontwikkelt een visie voor de jeugdwerking binnen deze context.

Meer informatie over de functie vind je hier.

Profiel

Je hebt een bachelor- of masterdiploma behaald.

  • Of je hebt een attest waaruit blijkt dat je de niveaugebonden competenties van niveau B of A buiten een diploma hebt verworven (overeenkomstig artikel 2.2.27 rechtspositiebesluit).
  • Of je hebt een buitenlands diploma dat gelijkgesteld werd door NARIC Vlaanderen (http://naricvlaanderen.be).
  • Of je kan aantonen dat je laatstejaars bachelorstudent 2024-2025 bent. Je kan dan in dienst treden vanaf de dag dat je het vereiste diploma of getuigschrift hebt voorgelegd.

Aanbod

De VGC biedt je een mensgerichte en leerrijke werkomgeving, waarin iedereen gelijk wordt behandeld en waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Je leest hieronder wat de VGC nog meer te bieden heeft om elke dag het beste uit jezelf en uit Brussel te halen.

Neem je deel als statutair VGC-personeelslid? Dan verlies je je statuut als je wordt aangesteld in deze functie, en word je contractueel personeelslid met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. Deze functie behoort immers tot een entiteit.

Aantrekkelijke extra’s

  • Voor elke gewerkte dag ontvang je een maaltijdcheque van 8 euro.
  • Je ontvangt een eindejaarstoelage.
  • Je bouwt een extra pensioenkapitaal op doordat de VGC jaarlijks 4% van je jaarloon aan het Vlaams Pensioenfonds overmaakt.
  • Je krijgt een uitstekende hospitalisatieverzekering. Je gezinsleden kun je voordelig laten aansluiten.
  • Je krijgt bovendien een verzekering gewaarborgd inkomen. Daardoor ontvang je een premie bovenop je ziekte-uitkering vanaf je 31ste dag ziekte.
Solliciteren

Vul het registratieformulier volledig en correct in. Solliciteren kan tot en met woensdag 25 september 2024.

Reageren voor: 25/09/2024
Solliciteren

Vul het registratieformulier volledig en correct in. Solliciteren kan tot en met woensdag 25 september 2024.

Reageren voor: 25/09/2024
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest