Organisatie

LUCA School of Arts

Functieomschrijving

HR Partner

100% onbepaalde duur

hoofdlocatie Leuven

Voorstelling

LUCA School of Arts is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waar creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. In vier steden (Brussel, Genk, Gent en Leuven) bundelt LUCA de onderwijsexpertise van vijf gerenommeerde instituten (Sint-Lukas, Narafi, C-mine, Sint-Lucas en Lemmens). Het artistiek onderzoek van LUCA is ingebed in de geassocieerde Faculteit Kunsten van de KU Leuven. Met meer dan 700 personeelsleden en 3.800 studenten is LUCA een creatieve hub voor meer dan 4.500 kunstenaars, theater- en filmmakers, designers, musici, fotografen, leraren, onderzoekers…

Respect en integriteit definiëren onze basishouding, duurzaamheid en diversiteit zien we als een troef, kwaliteit is onze drijfveer. De komende jaren willen we LUCA een identiteit geven als actor in de maatschappij, ons opleidingsinstituut onderdeel laten worden van een laboratorium, ons aanbod aanvullen met vraaggestuurde initiatieven, en onze multicampusrealiteit ontsluiten tot een netwerk.

LUCA wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, nationaliteit of functiebeperking. Daarom verwelkomen we alle talentvolle mensen die de meerwaarde van diversiteit erkennen en mee vorm willen geven aan een inclusieve organisatie.

#weArt

Functiecontext

We zoeken een dynamische collega om ons HR-team te versterken.

In deze brede rol werk je nauw samen met je 7 HR-collega’s. Het team werkt in een hybride context met een groot deel zelfregulering. Er is dus veel ruimte voor zelfstandigheid en initiatief, maar ook samenwerking en afstemming is heel belangrijk. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur algemeen beheer.

Functie en verantwoordelijkheden

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de leidinggevenden en/of projectleiders van bepaalde diensten, opleidings- en onderzoeksentiteiten en/of grote (internationale) projecten over alle HR-gerelateerde onderwerpen en je neemt de leiding over een aantal selecties in deze entiteiten.
 • Je bent trekker van enkele HR-projecten in samenwerking met je collega’s, in functie van jouw interesses en van de actuele noden en thema’s (bijvoorbeeld diversiteit, procesoptimaliseringen, loopbaanpaden, …) en je werkt ook mee aan projecten die je collega’s trekken, in een collegiale sfeer waarbij ieders talenten en expertise aan bod komen.
 • In nauwe samenwerking met de directie en de HR-collega’s bouw je mee aan het HR-beleid van de School of Arts.
 • Je ontwikkelt kennis van de strategie en activiteiten van de organisatie en je fungeert als klankbord/coach/adviseur inzake zeer uiteenlopende vragen rond medewerkers, het functioneren van het team, HR beleid, etc.
 • Je adviseert de leidinggevenden in hun invulling van hun personeelskader zowel inhoudelijk als budgettair.
 • Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de medewerkers op het vlak van hun integratie, hun loopbaan, ontwikkeling en hun functioneren. Vragen betreffende loonadministratie en contracten dispatch je naar de HR-dossierbeheerders.
 • Je volgt de decretale regelgeving m.b.t. personeel in een School of Arts en geeft advies bij wijzigingen in betrokken wetgeving en bereidt nieuwe of vernieuwde procedures en reglementen voor.

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma.
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie zijn een pluspunt.
 • Je bent communicatief vlot zowel mondeling als schriftelijk met een sterke luistervaardigheid.
 • Je hebt een passie voor het werken met mensen vanuit een adviesrol maar je houdt ook van het bijhouden van evoluties op HR-vlak.
 • Je werkt graag in teamverband, maar je kan ook zelfstandig werken.
 • Je bent positief en gedreven ingesteld, je weet van aanpakken.
 • Je hebt een courante kennis van MS-Officetoepassingen.
 • Je beheerst het Nederlands uitstekend en je beheerst ook het Engels voldoende voor een school die wil inzetten op diversiteit en internationale tewerkstelling.
 • Je houdt van en hebt ervaring met het trekken van projecten en hebt al realisaties neergezet op dat vlak.
 • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht ingesteld.
 • Affiniteit met overheidsorganisaties of met het hoger onderwijs is een pluspunt maar de goesting om steeds bij te leren en de openheid voor verandering zijn belangrijker.
 • Je deelt de waarden van LUCA School of Arts en je hebt een uitgesproken interesse in onze missie en de activiteiten van onze organisatie.

Aanbod

Je komt terecht in een fijne, toekomstgerichte en open werkomgeving met nog veel nieuwe uitdagingen. Wij bieden een stabiele voltijdse aanstelling (100%) van onbepaalde duur in barema A1 . Barema A2 kan worden aangeboden, afhankelijk van de voorgelegde ervaring en de competenties van de kandidaat. Meer informatie over de weddeschalen vind je terug op de website van het departement onderwijs (www.ond.vlaanderen.be ).

Opstart is zo spoedig mogelijk.

Categorie
Personeelsadministratie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant