Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA)
CAVA verzamelt, bewaart en beheert het erfgoed en het archief van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en van de vrijzinnig-humanistische gemeenschap in Vlaanderen en Brussel. CAVA stimuleert het onderzoek naar de geschiedenis van het vrijzinnig humanisme en van de VUB en presenteert het erfgoed door o.a. tentoonstellingen, lezingen, artikels en Facebookposts. CAVA zet daarnaast in op het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed en de participatie van de erfgoedgemeenschappen bij de verschillende taken van CAVA. Het centrum adviseert administraties omtrent hedendaags documentbeheer en beantwoordt vragen omtrent archief- en erfgoedbeheer.
Functie
CAVA is op zoek naar een vrijwilliger die één halve dag per week wil meehelpen aan het verder ontsluiten van haar collectie. De opdracht bestaat enerzijds uit het verbeteren van de materiële bewaring van foto’s van de dienst PR van de VUB en anderzijds uit het beschrijven van de foto’s in ons collectieregistratiesysteem.
Profiel
Wij zijn op zoek naar iemand die nauwkeurig en zorgvuldig werkt, over goede computervaardigheden beschikt, de Nederlandse taal goed beheerst en zich één halve dag per week kan vrijmaken.
Aanbod
Wij zorgen voor een vrijwilligersverzekering en voorzien een forfaitaire vrijwilligersvergoeding.
Solliciteren
Contactpersoon: Lies Hoebeek
Reageren voor: 21/06/2019

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@cavavub.be of bel naar 02/629.24.34.