Voltijds Stage


Organisatie
publiq vzw
publiq is specialist in vrijetijdscommunicatie en -marketing. publiq verbindt mensen met activiteiten en met elkaar door ervoor te zorgen dat ze elkaar vinden. Samen met zijn partners legt publiq stapstenen zodat ieder op zijn manier kan deelhebben en deelnemen aan het publieke vrijetijdsleven.

Op vraag van de Vlaamse overheid laten we zoveel mogelijk mensen proeven van het rijke aanbod aan cultuur- en vrijetijdsaanbod. Onze organisatie telt een 70-tal medewerkers en is op zoek naar een helpdeskmedewerker voor een Beroepsinlevingsstage (BIS).

Lees meer over publiq op http://www.publiq.be/nl/overons
Functie
Als helpdeskmedewerker ben je het eerste contactpunt (telefonisch en per mail) voor organisaties en personen die gebruik maken van onze diverse diensten. Hierbij zorg je ervoor dat de band met degene die contact opnemen met publiq versterkt wordt door hen een empathisch en bruikbaar antwoord te geven. Je komt in contact met verschillende soorten gebruikers : grote en kleine organisaties die promotie willen maken voor hun activiteiten; steden en gemeenten; musea en hun bezoekers; maar ook bezoekers van onze websites. Je kan hen elk te woord staan op hun niveau.

Om een bruikbaar antwoord te geven, zoek je actief naar oplossingen. Je overlegt met collega’s over de best mogelijke oplossingen en geeft je collega’s input over vragen die leven. Je omschrijft technische bugs en fouten volledig en efficiënt zodat collega’s er mee aan de slag kunnen.

Je opdrachten omvatten o.m.:
Je staat in voor een kwaliteitsvolle service naar en de tevredenheid van onze gebruikers.
Je beantwoordt een ruim spectrum aan vragen van uiteenlopende gebruikers over verschillende van onze projecten en platformen, zoals UiTdatabank, UiTPAS, publicatie op UiTin-kanalen, Cultuurkuur.be & museumpas.
Voor museumpas help je ook franstalige klanten verder.
Je logt en volgt de vragen verder op via een centraal helpdesksysteem (Zendesk).
Je documenteert, reproduceert en vat problemen hierbij zo samen dat het technische team het probleem of de verbetering begrijpt.
Je zoekt in overleg met collega’s actief naar oplossingen en vertaalt technische informatie op zodanige manier dat de eindgebruiker je begrijpt.
In geval van ernstige problemen volg je nauwgezet de afgesproken procedures en ga je doortastend te werk om zo snel mogelijk een kwaliteitsvolle oplossing te vinden voor onze klanten. Je neemt deel aan initiatieven die deze procedures steeds verder op punt zetten.
Profiel
Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Frans, zowel mondeling als schriftelijk. Goede kennis van het Frans is een must!
Je kan problemen, klantenwensen en complexe, technische oplossingen communiceren en vertalen naar eindgebruikers en een productteam.
Je hebt een klant- en oplossingsgerichte attitude.
Je bent in staat vlug in te schatten welke problemen je zelf kunt oplossen en welke je doorgeeft aan je gespecialiseerde collega’s.
Aanbod
Een leerrijke werkervaring bij de dynamische organisatie publiq in Brussel. We stellen samen met jou een opleidingsplan op dat op jouw maat geschreven wordt. Verder leer je bij door mee te draaien in de dagdagelijkse werking waarbij je inbreng en ideeën worden gewaardeerd.

publiq is gelegen in een splinternieuw kantoor in de Belvue­-site, met prachtig zicht op het kanaal en de stad.

Tijdens de Beroepsinlevingsstage kan je je werkloosheidsuitkering blijven ontvangen op voorwaarde dat je een vrijstelling van beschikbaarheid krijgt van VDAB. Meer informatie over BIS vind je op https://www.vdab.be/opleidingen/beroepsinlevingsovereenkomst

Daarnaast bieden we een volledige terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

Idealiter loopt de stage van september tot en met januari.
Solliciteren
Contactpersoon: Lies Lamoen
Reageren voor: 31/08/2019

Contactpersoon: Lies Lamoen Reageren voor: 31/08/2019 Jouw motivatie is voor ons belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd of geaardheid. Stuur je cv met motivatiebrief naar lies.lamoen@publiq.be met als onderwerp ‘Sollicitatie Helpdeskmedewerker BIS’ en dit ten laatste op 31/8/2019. Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Lies Lamoen, lies.lamoen@publiq.be of Karen Schilders, karen.schilders@publiq.be