Deeltijds Stage


Organisatie
VAART
VAART (een project van Artforum/Urban Woorden en fABULEUS) biedt jonge kunstenaars (15-25 jaar) een kader om met een eerste eigen werk naar buiten te komen. Er is plaats voor acht projecten in alle denkbare disciplines: theater, architectuur, dans, beeldende kunst, circus, muziek... VAART mondt uit in een driedaags festival in mei.

Alles staat in het teken van de ontwikkeling van jong talent. Daarom laten we productie, communicatie én grafische vormgeving verzorgen door een groep stagiairs die in enkele weken tijd tonnen ervaring opdoen rond het begeleiden van jonge artiesten en het organiseren en communiceren van een festival.
Functie
Je werkt een algemeen concept uit voor het hele project waar de flyer, website, programmablad en inkleding van het festival in passen.
Afhankelijk van je beschikbaarheid start je stage al in september 2019: dan ontwerp je een eerste flyer/beeld dat we zullen inzetten om nieuwe VAART-deelnemers te zoeken.
De rest van de stage (vanaf februari 2020) staat in het teken van de festivalcommunicatie.
Je ontwerpt de festivalflyer.
Je ontwerpt de facebook-banner en profielfoto.
Je voorziet beeldmateriaal en coördineert de vormgeving van de website van VAART (wordpress) (www.vaartfestival.be)
Eventueel creëer je ook een affiche en/of sticker indien de organisatie hiervoor opteert.
Je helpt het sponsordossier van VAART te lay-outen.
Je giet het programmablad en de bewegwijzering van het festival in een mooi, professioneel jasje.
Profiel
Je studeert nog of je bent net afgestudeerd en zoekt een stage grafische vormgeving in de cultuursector.
Je bent op zoek naar een stage waarin je veel vrijheid krijgt om je eigen ideeën uit te werken. Je bent ook niet bang om verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen.
Je bent eventueel al beschikbaar in september 2019 voor het ontwerp van een eerste flyertje, waarmee VAART nieuwe deelnemers zal zoeken
Je bent zeker beschikbaar tussen begin februari en eind mei 2020 (minstens 20 dagen). Het werk is gespreid over deze periode en de organisatie geeft de deadlines door.
Je bent geïnteresseerd in een ontwikkelingsproject met beginnende kunstenaars en in een kunstenfestival.
Je weet de sfeer van VAART te vertalen in een visueel concept voor verschillende media.
Je bent welkom ongeacht (etnische) achtergrond, seksuele voorkeur, religie, genderidentiteit, handicap...
Aanbod
Een warm en betrokken team dat veel ruimte biedt voor eigen initiatief, maar tegelijk voldoende context en sturing geeft.
Een complete werkervaring waarmee je alle aspecten van vormgeving in de vingers kan krijgen en de kans hebt om jouw stempel te drukken op de hele visuele uitstraling van het project.
Toegang tot een heel netwerk van bevriende culturele organisaties die allemaal in OPEK (Leuven) actief zijn.
Solliciteren
Contactpersoon: Filip Bilsen
Reageren voor: 31/08/2019

Geïnteresseerd? Mail zo snel mogelijk je CV en een portfolio naar filip@fabuleus.be. Kort daarna nodigen we jou dan uit voor een verkennend gesprek.