Profiel

Wie mag zich kandidaat stellen?


  • Afgestudeerden van de gidsenopleiding (stads- of museumgids) bij een erkende opleidingsverstrekker in Vlaanderen of Brussel of cursisten die geslaagd zijn voor alle modules van het basisjaar én in het schooljaar 2020-21 ingeschreven zijn voor de gespecialiseerde cursussen als stads- of museumgids.
  • Geïnteresseerden die geen opleiding tot gids hebben gevolgd bij één van de erkende opleidingsverstrekkers in Vlaanderen of Brussel, maar die kunnen aantonen dat ze over een gelijkwaardige praktijkervaring als stads- of museumgids van minstens twee jaar beschikken.
  • Afgestudeerden met minimum een bachelorsdiploma in revelante richtingen als geschiedenis, politieke wetenschappen, kunstwetenschappen en communicatiewetenschappen.
  • De kandidaten zijn bereid een beperkte opleiding te volgen, een proef af te leggen en een korte stage te doorlopen. Meer informatie

Organisatie

Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de parlementaire vergadering van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Gewest, en zetelt in Brussel. Het Vlaams Parlement telt 124 leden die allen samen de Vlaamse Gemeenschap vormen. Sinds 1995 worden er om de vijf jaar verkiezingen voor het Vlaams Parlement gehouden.

Aanbod

Wij bieden


  • overeenkomsten op basis van één van volgende statuten naar keuze: als vrijwilliger met een vrijwilligersvergoeding (wettelijk forfait en onkostenvergoeding) of als zelfstandige (80 euro excl. btw voor gidsbeurt van 1,5 uur; 40 euro excl. btw voor elke volgende gidsbeurt op dezelfde dag; 120 euro excl. btw voor onthaalfunctie gedurende 3 uur). Dit zijn de enige twee statuten die mogelijk zijn in het Vlaams Parlement.
  • prestaties na oproep, op basis van beschikbaarheid en specialisatie in functie van de verschillende doelgroepen (bv. talenkennis, ervaring met jongeren…).
  • een permanente ondersteuning en bijscholing via een handleiding, een centraal aanspreekpunt, masterclasses en de inschakeling van coaches.
  • Een unieke en boeiende werkomgeving, in het centrum van de democratie in Vlaanderen.

Functieomschrijving

Het Vlaams Parlement wil zijn gidsenteam aanzienlijk versterken.


Vind je democratie en actief burgerschap belangrijk? Beschik je over een basiskennis van de werking van het Vlaams Parlement? Ben je iemand die graag voor een groep spreekt en daarmee in interactie treedt? Kan je bezoekers een positieve ervaring meegeven die bij blijft? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Als ambassadeur van ons parlement ben je een belangrijk aanspreekpunt voor onze bezoekers. Het Vlaams Parlement verwelkomt vooral klassen, maar ook verenigingen en kunstliefhebbers. Het neemt deel aan tal van grote evenementen zoals Open Monumentendag, Krokuskriebels, Museum Night Fever en de Urban Walk. Naast een parcours dat aandacht besteedt aan de werking van het parlement, zijn er ook rondleidingen over de architectuur van de parlementsgebouwen (modernisme in het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers en neoclassicisme in het Vlaams Parlementsgebouw) én over de hedendaagse kunst met o.a. topwerken van Tuymans, De Bruyckere, Fabre, Van Hoeydonck, Van de Velde, Panamarenko etc. Een extra troef is de interactieve tentoonstelling in ons Bezoekerscentrum waar de gids de bezoekersgroepen via een tourgids doorheen loodst.


Je leidt niet alleen bezoekersgroepen rond in onze gebouwen, maar bent ook bereid om mee te werken aan door het parlement georganiseerde events waarbij je niet alleen een ondersteuning als gids biedt maar indien nodig ook een onthaalfunctie opneemt.

Solliciteren

Heb jij zin om deel uit te maken van onze enthousiaste gidsenploeg? Mail je kandidatuur met cv uiterlijk tegen 7 juni 2021 naar linda.hofman@vlaamsparlement.be. Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over deze oproep, neem dan contact op met linda.hofman@vlaamsparlement.be of 02 552 40 41.

Reageren voor: 07/06/2021
Solliciteren

Heb jij zin om deel uit te maken van onze enthousiaste gidsenploeg? Mail je kandidatuur met cv uiterlijk tegen 7 juni 2021 naar linda.hofman@vlaamsparlement.be. Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over deze oproep, neem dan contact op met linda.hofman@vlaamsparlement.be of 02 552 40 41.

Reageren voor: 07/06/2021
Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest