Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis - Museum Kunst & Geschiedenis
Het Museum Atelier Musée is deel van de publiekswerking van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. De KMKG omvatten 4 sites: het Museum Kunst & Geschiedenis, het Muziekinstrumentenmuseum, de Hallepoort en de Musea van het Verre Oosten (voor onbepaalde tijd gesloten). Het Museum Atelier Musée organiseert o.a. meerdaagse museumkampen voor kinderen van 6-12 jaar tijdens elke schoolvakantie. De kampjes duren bij voorkeur 4 en minimum 2 dagen. Ontdekking, verwondering en experiment staan centraal, evenals creatie, expressie, ontmoeting en plezier. Onze museumatelierdocenten begeleiden de museumdagen van 9:30 tot 16:30. Er wordt opvang aangeboden van 8:30-9:30 en van 16:30-17:30.
Functie
Voor de opvang van 8:30-9:30 en van 16:30-17:30 zijn we op zoek naar gemotiveerde monitoren die zorgen voor een gezellige start en rustige afsluiting van de dag voor de kinderen die wat vroeger afgezet of later opgehaald worden door hun ouders. De opvang wordt georganiseerd in een zaal van het museum, waar strips, spelletjes, kleurtjes en papier worden voorzien, eventueel ook een film. De invulling van het uur ochtend- en namiddagopvang gebeurt in overleg met het team Publiek van het museum.
De zomerateliers waarvoor we op zoek zijn naar monitoren vinden plaats van 2-5.07.19 & van 27-30.08.19.
Profiel
Je hebt een hart voor kinderen, en musea. Je bent flexibel, een vroege vogel en een bezige bij. Je woont bij voorkeur in Brussel of omgeving. Je weet om te gaan met een groep 6-12 jarigen. Je bent minimum 16 jaar en hebt enige ervaring in het werken met kinderen, bijvoorbeeld via de jeugdbeweging of sportclub. Je neemt initiatief en staat open voor suggesties. Je respecteert stipt afspraken. Je hebt aandacht voor sfeer en geborgenheid zodat kinderen zich goed en ontspannen kunnen voelen in een veilige en geborgen omgeving. Je spreekt NL of FR, maar trekt je ook uit de slag in de andere landstaal.
Aanbod
• Je gaat aan de slag onder het monitorenstatuur met een uurloon van € 10,5/uur.
Je engageert je voor het verzorgen van de voor- en naopvang tijdens een volledige atelierweek, van 4 dagen. Het gaat dus over 2 opvanguren per dag, telkens van 8:30-9:30 & van 16:30-17:30.
• Je werkt samen met een toffe groep museumkids, doet ervaring op en maakt kennis met een stukje van de museumwerking.
• We voorzien materiaal om mee te spelen / tekenen, zetten je graag op weg & staan klaar voor jullie vragen. Je ontvangt ook een draaiboekje met wie is wie & antwoorden op veel gestelde vragen (faq)
Solliciteren
Contactpersoon: Klara Herremans - coördinator Dienst Publiek / Service aux Publics
Reageren voor: 03/06/2019

Interesse? Laat het ons weten via public@kmkg.be / vermeld als onderwerp van de mail: ‘monitor’, samen met een korte brief waarin je jezelf voorstelt, alsook korte toelicht waarom je dit graag zou doen/goed zou kunnen. Als je in aanmerking komt, volgt een kennismakingsgesprek.