Organisatie

KASK & Conservatorium (HOGENT - Howest)

KASK & Conservatorium is de school of arts van HOGENT en Howest

Functieomschrijving

KASK & Conservatorium, School of Arts van HOGENT en Howest, is op zoek naar een gastdocent voor de afstudeerfocus Meubel en Design binnen de professionele bacheloropleiding Interieurvormgeving. In Meubel & Design leren studenten via specifieke onderzoeks-en ontwerpmethodes meubel- en designobjecten te ontwerpen. Studenten worden uitgedaagd om hun creativiteit, persoonlijkheid en eigen visie te ontwikkelen en te ontplooien.

Als gastdocent voor het opleidingsonderdeel Bachelorproef Meubel en Design begeleid je studenten van de derde bachelor in hun afstudeerproject, zowel individueel als in groep. Deze lessen (8u – twee halve dagen) gaan wekelijks door op vrijdag (en soms ook op maandag) van 8:30u tot 17:30u

Takenpakket

- Je begeleidt studenten zowel in hun vormgevingspraktijk van bachelorproef als in hun theoretische reflectie van het bachelordossier.

- Via je lespraktijk zorg je dat studenten zich weten te vormen tot inspirerende en maatschappelijk gedreven ontwerpers / designers.

- Je volgt het volledige ontwerpproces van de student op en coacht hen doorheen alle fases.

- je staat studenten bij in het hands-on ontwerpproces en conceptontwikkeling, met ruimte voor onderzoek en experiment vanuit divers aangereikte ontwerpmethodologieën.

- Je ontwikkelt in samenspraak met je collega’s het nodige didactische materiaal en innovatieve lesmethodes.

- Je leert studenten reflecteren over hun eigen ontwerp en op een heldere en persoonlijke manier te documenteren en presenteren.

- Je assisteert buiten de lesuren on-site bij opdrachtgebonden taken zoals de voorbereiding van toonmomenten, presentaties, jury’s, opendeurdagen, etc.

- Je bouwt een positieve werkrelatie uit met je collega’s en leidinggevende.

- Je ondersteunt de visies van de vakgroepen Design & Vormgeving en Architectonisch Ontwerp en bouwt mee aan de expertise rond ‘design’ binnen die vakgroepen.

Profiel

- Je beschikt over verschillende jaren ontwerp- en maakervaring in de professionele sector van het werkveld Design en Meubel en/of productontwikkeling, (interieur)architectuur of toegepaste beeldende kunsten.

- Je hebt een ruim netwerk in de designsector en hebt goede contacten met maakplaatsen. Je kan dit aantonen met een ruim portfolio van gerealiseerde ontwerpen in de meubel- en designsector.

- Je hebt ervaring met nationale en internationale samenwerkingen binnen het designveld.

- Je bent op de hoogte van de recente evoluties en ontwikkelingen binnen het designveld en meer bijzonder de ontwerpmethodologieën binnen meubelontwerp.

- Je hebt bij voorkeur een master diploma in een ontwerpopleiding.

- Je hebt interesse in de artistieke en professionele ontplooiing van jonge ontwerpers en bent in staat hen te enthousiasmeren. Ervaring in het hoger kunst- en/of designonderwijs en kennis van actuele didactische werkvormen zijn een pluspunt.

- Je werkt graag in team en beschikt over goede communicatie- en organisatievaardigheden.

- Je hebt affiniteit met de visie van KASK & Conservatorium en het pedagogisch project van de school.

Aanbod

De aanwerving betreft 20% van een voltijdse betrekking binnen de vakgroep Design en Vormgeving van de School of Arts HOGENT- Howest. De aanwerving gebeurt als gastprofessor in een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur, met ingang vanaf 1-02-2024 tot en met 31-07-2024, en mogelijke verlenging.

De verloning gebeurt volgens barema 502 (lector). Voor meer details over dit barema m.b.t. anciënniteit: https://data-onderwijs.vlaanderen.be/salaris/schalen/

Het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt terugbetaald. Als je met de fiets komt, krijg je hiervoor een vergoeding. Daarnaast bieden we je een internetvergoeding van €20 per maand, een aantrekkelijk vrijetijdsaanbod en een personeelskaart met extra voordelen.

VRAGEN

Met vragen over de betrekking kan je via mail terecht bij Bram Jespers, vakgroepvoorzitter Design & Vormgeving (bram.jespers@hogent.be).

Voor personeelsgerelateerde vragen kan je via mail terecht bij Rilke Broekaert, coördinator personeelsaangelegenheden KASK & Conservatorium (rilke.broekaert@hogent.be).

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen