Organisatie

Opera Ballet Vlaanderen

Opera Ballet Vlaanderen is de grootste culturele werkgever van Vlaanderen. Meer dan 400 vaste medewerkers met heel uiteenlopende profielen werken samen aan het presenteren van muziek, theater en dans. We zijn een huis waar we te allen tijde willen samen spelen, om te pionieren en een ruim publiek te inspireren. Die lijn trekken we door in de verschillende professionele afdelingen.

Functieomschrijving

Als Functioneel analist ben je onderdeel van het centrale IT-team dat bestaat uit 5 gemotiveerde en enthousiaste professionals:


 1. Het Hoofd-IT prioriteert projecten in samenspraak met directie.

 2. De Functioneel analist brengt de noden op dienst- en organisatieniveau in kaart, analyseert deze en vertaalt deze in heldere requirements voor de technisch applicatiebeheerder.

 3. Vervolgens maakt de Technisch applicatiebeheerder de vertaalslag naar een bruikbare tool inclusief dashboarding, rapportage en documentatie.

 4. Eens de tool ontwikkeld is, staat de Digital improver in voor user-adoption en feedback naar de Functioneel analist qua gebruikersbehoeftes.

 5. De User-support medewerker biedt in de eerste plaats eerstelijnshulp aan aan eindgebruikers, maar geeft anderzijds ook suggesties hoe recurrente problemen structureel kunnen worden opgelost.


Samen vormen deze 5 medewerkers een multidisciplinair team, dat heel nauw samenwerkt volgens de SCRUM/Agile methodiek, waarin continue feedback en procesoptimalisatie centraal staat. Voorop staat dat het IT-team meerwaarde weet te leveren aan de interne stakeholders. Hiertoe brengen we de key-users, het IT-team en onze partner(s) op regelmatige basis samen en leveren we de gewenste producten op middels ‘sprints’.

VERANTWOORDELIJKHEDEN & TAKEN

Als Functioneel analist bij OBV verzorg je onze Salesforce.org en een aantal applicaties daaromheen tot in de puntjes. Dat wil zeggen: in samenwerking met de IT-collega’s en onze Salesforce-partner de systemen onderhouden, upgraden en met toffe ideeën komen om ze nog beter te maken! Zo zullen de applicaties onze bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen en daar plukken onze medewerkers (en jijzelf) de vruchten van.

Daarnaast:


 • draag je zelfstandig bij aan de kwalitatieve verdieping van procesverbetering door proactief als sparringpartner behoeften in kaart te brengen en passende oplossingen aan te bieden. Je werkt hierbij software-agnostisch;

 • bepaal je de impact die wijzigingen hebben op de werkprocessen en bespreek je deze met betrokken partijen;

 • onderhoud je actief contacten met gebruikers en partners, zodat problemen snel worden gesignaleerd en wijzigingen worden doorgevoerd;

 • Neem je deel aan de interne stuurgroep om alle interne stakeholders te informeren en neem je hun input mee in analyseprojecten;

 • onderhoud je contact met interne stakeholders om de vereisten en zakelijke uitdagingen te begrijpen;

 • ben je verantwoordelijk voor het documenteren van de doelstellingen, scope, eisen, mijlpalen en deliverables;

 • vertaal je zakelijke behoeften in vereisten, user stories, procesflows;

 • faciliteer je SCRUM-ceremonies (backlog/sprint planning, verfijning, deployment, testen, sprint demo etc.);

 • beheer je actief zakelijke relaties en belanghebbenden om het business proces te begrijpen en verbetermogelijkheden te identificeren;

 • bied je ondersteuning bij IT-projectbeheer.

Profiel

Als Functioneel analist hou je van gestructureerd werken, ben je een echte teamspeler die echter ook goed zelfstandig de weg kan vinden. Je begrijpt in de breedste zin het belang van IT als ondersteuner van de organisatie en weet daarom heel goed contact te leggen en te onderhouden met de organisatie, jouw collega’s en onze partners.

Verder:

 • heeft Agile/SCRUM werken geen geheimen voor jou, of heb je interesse om je in te werken in deze werkmethodiek;

 • volg je een project gestructureerd op door middel van de principes van projectmanagement;

 • voel je je thuis in een culturele omgeving en beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend;

 • ben je een teamplayer, ondernemend, zelfverzekerd, heb je een open blik en zie je snel kansen;

 • ben je ondernemend, zelfverzekerd, heb je een open blik en zie je snel kansen;

 • heb je minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en heb je daarbij vergelijkbare trajecten afgelegd.


Ervaring met Salesforce is een plus.


Aanbod

 • Een aantrekkelijke internationale en artistieke werkomgeving vol afwisseling;

 • een voltijds contract van onbepaalde duur;

 • een competitief loon binnen de sector, inclusief maaltijdcheques, extralegale vakantiedagen, fietsvergoeding en/of 100% terugbetaling van abonnement openbaar vervoer.

Categorie
ICT & internet
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen