Organisatie

Vlaamse Gemeenschapscommissie
De Vlaamse Gemeenschapscommissie, of kortweg VGC, is een overheidsinstelling opge-richt bij de bijzondere wet van 12 januari 1989. Op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de VGC bevoegd voor culturele, onderwijs- en persoonsgebonden materies. De Vlaamse Gemeenschapscommissie is de basis en draaischijf voor de Vlaamse gemeenschap in Brussel en voor diegenen die bij haar aansluiting zoeken. Vanuit Nederlandstalig perspectief geeft ze aan de grootstad en het gebruik van haar mogelijkheden vorm en inhoud. De Vlaamse Gemeenschapscommissie maakt deze missie waar vanuit haar institutionele positionering en haar bevoegdheden inzake cultuur, onderwijs, welzijn en gezondheid. Door de ontwikkeling en ondersteuning van een open Nederlandstalig netwerk van diensten en voorzieningen op alle terreinen van haar bevoegdheden, wil de Vlaamse Gemeenschapscommissie de kwaliteit van het leven in de stad in de diverse levensdomeinen verhogen en nieuwe kansen bieden aan mensen. De Vlaamse Gemeenschapscommissie staat voor een assertieve, open en zelfverzekerde Vlaamse gemeenschap die evident aanwezig is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en die de stad mee uitbouwt. Als overheid stelt ze zich fundamenteel communicatief, grootstedelijk geëngageerd, coöperatief, toekomstgericht, direct, ondersteunend, dienstverlenend en innoverend op. De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft lokale en intermediaire taken, oefent provinciale bevoegdheden uit en vervult gemeentelijke opdrachten als een overkoepeling voor het gewest wenselijk is of als gemeenten hun taken niet ten volle waarmaken. De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft structurele banden, van institutionele, financiële, politieke en/of inhoudelijke aard, met de Vlaamse Gemeenschap en met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De politieke organen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie zijn de Raad en het College. De Raad is het beraadslagende orgaan en is samengesteld uit de 17 Nederlandstalige leden van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Het uitvoerende orgaan is het College, dat bestaat uit de twee Nederlandstalige ministers en de Nederlandstalige staatssecretaris van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. Het Brusselse lid van de Vlaamse Regering woont de vergaderingen van het College met raadgevende stem bij. De administratie vervult een drievoudige taak voor het College: − Zij bereidt het beleid voor. − Zij voert de beslissingen van het College correct en nauwgezet uit. − Zij evalueert de effecten van het gevoerde beleid.

Functieomschrijving

De directie Financiën, Begroting en Aankoop (DFBA) staat in voor een goed beheer van de financiële middelen. Deze directie coördineert de opmaak van de begroting van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en zorgt voor het financieel beheer (de boekhouding en de thesaurie), het aankoopbeheer, het contractbeheer, de verzekeringen, de controle op de subsidies en de financiële analyses. Daarnaast ondersteunt zij ook de boekhouding van de (vzw’s) gemeenschapscentra van de VGC. In samenwerking met een team van ervaren collega’s en met de steun van je leidinggevende(n), zal je, in het bijzonder, mee worden ingezet voor de uitvoering van de volgende taken: • Actief meewerken aan de boekhoudkundige opvolging en verwerking van de inkomende facturen en subsidies (exploitatie en investeringen): controle bestelbonnen, controle contracten, controle facturen, correspondentie met de leveranciers, controle besluitvorming, klaarmaken van betalingen, … • Het opstarten/opvolgen van workflows naar de andere diensten/directies bij het verwerken van facturen en subsidies; • Opvolging en analyse van aanmaningen; • Fungeren als aanspreekpunt en een duidelijke en constructieve communicatie voeren met de verschillende diensten/directies om de goede werking te verzekeren en een optimale verwerking van het proces te waarborgen; • Waken over de correcte toepassing van de geldende boekhoudkundige regels; • Leveren van de nodige informatie voor een efficiënt beheer van middelen en daarbij voorstellen formuleren en/of uitwerken voor de optimalisatie van de werkprocessen en procedures; • Meewerken aan projecten om de boekhoudkundige en financiële gevolgen van beslissingen te bewaken; • Helpen bij de financiële analyse en controle van gesubsidieerde verenigingen in samenwerking met de verantwoordelijke subsidiebeheer en -controle; • De hoofdboekhouder ondersteunen bij het opstellen van de jaarlijkse afsluiting van de boekhouding en bij de (tussentijdse) controles van de rekening; • Het, op termijn, kunnen fungeren als vervanger van de hoofdboekhouder tijdens zijn/haar afwezigheid.

Profiel

− Beschikken over diploma van het hoger onderwijs (economische richting) van het lange type op het moment van de inschrijving (afwijking laatstejaarsstudenten); − Beschikken over een bachelor-diploma of diploma van het hoger onderwijs van het korte type op het moment van de inschrijving (afwijking laatstejaarsstuden-ten); − Een blanco uittreksel uit het strafregister voorleggen; − De burgerlijke en politieke rechten genieten; − Aan de dienstplichtwetten voldoen; − Medisch geschikt zijn voor de uit te oefenen functie.

Aanbod

Contract voor onbepaalde duur Gratis abonnement woon-werkverkeer NMBS (2de klas) en De Lijn; Gratis MIVB-abonnement; Maaltijdcheques (7 EUR); Eindejaarspremie; Hospitalisatieverzekering; Maximaal vrijgestelde fietsvergoeding; 35 vakantiedagen bij voltijdse tewerkstelling, flexibele werkuren, sluiting tussen Kerst en Nieuwjaar; Verhuispremie voor werknemers die naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verhuizen; Stadspremie voor werknemers die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen.
Categorie
Financieel
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest