Organisatie

9e Biënnale van de Schilderkunst

Van 30 juni tot 6 oktober 2024 vindt de 9e editie plaats van de Biënnale van de Schilderkunst. De drie musea van de Leiestreek, Museum Dhondt-Dhaenens (MDD), Roger Raveel Museum (RRM) en Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel), slaan opnieuw de handen in elkaar. In drie boeiende tentoonstellingen belichten de musea hun historische collecties met werken van Leieschilders en brengen ze in dialoog met het werk van hedendaagse kunstenaars. Het landschap van de Leiestreek vormt, mede dankzij die bijzondere, eeuwenoude band met kunst, de komende zomer terug een ideale culturele bestemming voor een breed publiek.

Functieomschrijving

MDD, RRM en mudel gaan op zoek naar een dynamische en ervaren freelance project manager die ondersteuning biedt en de coördinatie waarneemt van een aantal gezamenlijke aspecten:

1. Algemene coördinatie

- Algemene opvolging deadlines, planning

- Organisatie en verslag vergaderingen met de drie musea

2. Administratie

- Ondersteuning backoffice: administratie

- Opvolging budget gedeelde kosten

- Opmaak en opvolgen contracten en externe leveranciers

3. Communicatie, PR, pers, sponsoring

- Pers (voornamelijk lokale en nationale pers), mediadeals: teksten verzamelen en editen, foto’s

- Contact met vormgever, fotografen, vertalers en editing van teksten

- Communicatie (website, sociale media, nieuwsbrief)

- Onderhandelingen en opvolging sponsors

- Opvolging visuele identiteit met grafische vormgever

4. Evenementieel

- Coördinatie vernissage

Profiel

Heb jij zin om mee je schouders te zetten onder dit project, ben je gebeten door kunst en cultuur en schrik je niet terug voor een gevarieerd takenpakket? Hebben communicatie, PR en de organisatie van evenementen voor jou geen geheimen? En ben je beschikbaar tussen maart en augustus 2024?

Aanbod

Een boeiende functie op freelancebasis in het bruisende museumleven in de idyllische Leiestreek, en de kans om samen met de musea van dit project een onvergetelijke editie van de Biënnale van de Schilderkunst te maken!

Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Oost-Vlaanderen