Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
APB de Warande
De Warande in Turnhout heeft als groot cultuurhuis een prominente plaats in de Kempen en ver daarbuiten. De Warande is een warme thuis voor cultuurbeleving in al haar verscheidenheid. Samen met onze structurele partners dragen wij een breed toegankelijk en kwalitatief hoogstaand aanbod uit voor de Kempen, zodat alle mensen de kans hebben tot ontmoeting en cultuurdeelname. Onze bijzondere zorg gaat daarbij uit naar beginnende en kwetsbare bezoekers. Op deze basis bouwen wij aan een open en dynamisch cultuurklimaat, door jonge of regionale kunstenaars aan te moedigen en door de kunstliefhebber uit te dagen met experiment en vernieuwing.
Functie
Beeldende kunst in de Warande, dat is een gevarieerd programma van 3 à 4 grote tentoonstellingen per jaar met aandacht voor Belgische (gevestigde en opkomende) kunstenaars en brede maatschappelijke thema’s. De gids neemt de bezoekers op sleeptouw en bedenkt daarvoor spannende interactieve strategieën teneinde het werk (op andere manieren) te ontdekken.

Een gegidst bezoek kan plaatsvinden van maandag tot zondag van 10u tot 17u. Per uur ontvang een je een vergoeding van minimum € 45.= (volgens ervaring).
Betaling via interimcontracten of na toezending factuur.

Wij voorzien overlegmomenten met de coördinatoren/curatoren omtrent mogelijke didactische werkvormen. “Rondleidingen” in de Warande kunnen ook ruimere, langlopende opdrachten zijn zoals workshops in de vrije tijd of scholen en andere participatieve projecten op locatie.

Net afgestudeerd of al een tijdje niet meer gegidst? Van een gids verwachten we in de eerste plaats een speelse eigenzinnigheid en zelfstandigheid. Van ons mag je de nodige omkadering verwachten en een boeiende context waarin je veel ervaring kan opdoen.
Profiel
Aanbod
Solliciteren
Contactpersoon: Harm Van Zwol
Reageren voor: 28/02/2019

Heb jij zin om deel uit te maken van onze enthousiaste gidsenploeg? Mail dan een originele brief (een ludieke verzuchting of een getuigenis van je favoriete kunst) en CV naar harm.vanzwol@warande.be.