Voltijds Vast


Organisatie
Formaat vzw
Formaat is de federatie van meer dan 400 jeugdhuizen in Vlaanderen. Formaat ondersteunt de medewerkers van jeugdhuizen met vorming en opleiding, belangenverdediging, informatie en vernieuwende projecten omtrent ondernemerschap en cultuur. In de stad Antwerpen bieden we in drie innovatieve jeugdhuizen een integraal aanbod aan voor kinderen en jongeren waarin, vanuit vrije tijd, gewerkt wordt aan betere kansen op vlak van onderwijs, tewerkstelling en cultuur.

Formaat is een vooruitstrevende jeugdwerkorganisatie die de ontwikkelingskansen van zijn medewerkers vooropstelt. Bij Formaat werven we aan op basis van competenties en relevante ervaring. Formaat wil graag diversiteit in het personeel. Daarom moedigen we iedereen, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging, aan om te solliciteren. Bij Formaat werk je in een jong en enthousiast team van 50 medewerkers. 150 vrijwilligers bouwen mee aan beleid, projecten en/of zijn actief als trainer.
Functie
In deze functie heb je intensief contact met de vrijwilligers uit jeugdhuizen in Limburg en (een groot deel van) de provincie Antwerpen. Je bezoekt jeugdhuizen om het verhaal van Formaat en de jeugdhuissector uit te dragen. Je weet dus wat er leeft in de jeugdhuizen en vertaalt dit in ons aanbod. Zo organiseer je jaarlijks, samen met jeugdhuisvrijwilligers en collega’s, een groot, meerdaags vormingsweekend. Ook motiveer je bestuurders in jeugdhuizen om deel te nemen aan workshops over thema’s die voor hen relevant zijn (zakelijk beheer, programmatie, communicatie en voorzitterschap).
Je zal veel tijd doorbrengen in jeugdhuizen op momenten waarop de jongeren aanwezig zijn. Dit vraagt dus aanzienlijk wat avond- en weekendwerk (gemiddeld drie avonden per week). We vragen daarom flexibiliteit in werkuren.
Profiel
- Je bent gepassioneerd door hoe jongeren samenkomen in de vrije tijd, zich organiseren en engageren.
- Je gelooft in de kracht van jeugdhuiswerk. Ervaring als (bestuurs)vrijwilliger in een jeugdhuis is een plus.
- Je hebt voeling met de diversiteit die eigen is aan het jeugdhuiswerk in een steeds meer verstedelijkt Vlaanderen.
- Je hebt ervaring met of interesse in de communicatiestrategie van een jeugdhuis. Dit wordt jouw expertisethema dus je bent bereid om je hier in bij te scholen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.
- Je bent heel sociaal vaardig en legt gemakkelijk contact met jongeren.
- Je wil de kans grijpen (verder) te groeien tot een uitstekend vormings- en begeleidingswerker van jongeren en hun organisaties.
- Je bent een teamspeler. Je vindt het fijn om samen met collega’s een project uit te werken.
- Je werkt graag in de vrije tijd van jongeren. We vragen een zekere flexibiliteit (en bieden dit ook als werkgever).
- Je bent vertrouwd met de regio Limburg/de Antwerpse Kempen.
- Je hebt een rijbewijs B.

TAKEN
- Je bouwt aan een sterke relatie tussen Formaat en de geëngageerde jeugdhuisvrijwilligers in Limburg en (een deel van) de Antwerpse Kempen. Dit doe je door:
• Op pad te gaan in je regio en gesprekken te voeren met de vrijwilligers die het jeugdhuis draaiende houden.
• Inspirerende verhalen uit de jeugdhuispraktijk via onze communicatiekanalen en ons ondersteuningsaanbod te verspreiden naar de brede jeugdhuissector.
• Vrijwilligers in jeugdhuizen persoonlijk te motiveren om deel te nemen aan ons vormingsaanbod.
- Je ondersteunt vrijwilligers om hun engagement in het jeugdhuis optimaal te kunnen uitvoeren door:
• Vrijwilligers in jeugdhuizen ter plaatse te coachen en te begeleiden.
• Vormingsinitiatieven te organiseren voor deze vrijwilligers (zowel grootschalige, meerdaagse initiatieven als regionale avonden gericht op bestuurders van jeugdhuizen).
- Je bouwt expertise op over effectieve communicatiestrategieën voor jeugdhuizen. Je vertaalt deze expertise in vormingsprogramma’s en informatie op maat van vrijwilligers in jeugdhuizen.
Aanbod
- Een uitdagende job in een groeiende organisatie en bloeiende sector;
- Mogelijkheid van onmiddellijke indiensttreding.
- Een contract van onbepaalde duur voor een 4/5 tewerkstelling.
- Een bruto aanvangswedde van 2.268,84 euro per maand (bij 0 jaar anciënniteit, barema B1c, niveau bachelor). Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen.
- Volledige 13e maand, fietsvergoeding en/of volledige tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, extralegaal verlof.
- Maaltijdcheques ter waarde van 5 euro.
- Kansen tot verdere opleiding en specialisatie.
Solliciteren
Contactpersoon: Tom Dierckx
Reageren voor: 07/03/2019

Stuur je sollicitatiebrief met CV vóór 8 maart 2019 naar sollicitaties@formaat.be, met referentie ‘JHOLK’ t.a.v. Tom Dierckx. Het eerste sollicitatiegesprek is gepland op 14 maart 2019, het tweede gesprek op 19 maart 2019. Meer informatie: Tom Dierckx, 03 226 40 83 of www.formaat.be