Organisatie

Formaat vzw

Wat mag je van Formaat verwachten?

Formaat is een vooruitstrevende jeugdwerkorganisatie met een zestigtal personeelsleden die de ontwikkelingskansen van zijn medewerkers vooropstelt. Bij Formaat werven we aan op basis van competenties en relevante ervaring. Vanuit een grote overtuiging in de kracht van diversiteit streeft Formaat naar een meer diverse personeelsploeg. Daarom moedigen we iedereen, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging, aan om te solliciteren.

Formaat is écht teamwerk. Als gangmaker voor de ontwikkeling van het Open Jeugdwerk wil Formaat inspireren en stimuleren. We wachten niet tot jongeren hun initiatieven aanpassen aan bestaande vakjes, maar stemmen de vakjes af op wat zij doen en creëren zo groeiruimte. We supporteren niet enkel aan de zijlijn, maar stappen mee het veld op wanneer we daar een meerwaarde kunnen betekenen. Het resultaat is dat ook onze eigen organisatie voortdurend in beweging is. Formaat is nooit af, maar wendbaar en open voor verandering. Centraal in onze organisatie staan autonome teams en de medewerkers die erin actief zijn. Ze werken er samen aan hun doelstellingen en vinden er ondersteuning en leerkansen. Formaat organiseert zich als een platform dat optimale ondersteuning en beslissingskaders biedt aan teams, medewerkers en iedereen die er zich wil aan vastklikken. We organiseren het samenspel vanuit een gezamenlijke visie, goed georganiseerde kennisdeling en transparante, zakelijke procedures.

Centrale waarden geven richting aan onze organisatie en onze mensen. We zijn inspirerend, constructief en betrouwbaar. Hoe meer diversiteit – op alle vlakken – hoe liever we het hebben. En plezier is een noodzakelijke voorwaarde voor alles wat we doen.

Functieomschrijving

Team & opdracht


Je komt terecht in het team ‘ondersteuning van vrijwillige initiatieven’. Dit team ondersteunt, informeert en vormt jongeren van bestaande en nieuwe vrijwillige initiatieven in Vlaanderen en Brussel. Je zal ondersteuning bieden aan open jeugdwerkinitiatieven in Brussel die heel divers zijn. Divers in zowel omvang, doelgroep als activiteitenaanbod. Je bent verantwoordelijk voor het vormingsaanbod voor vrijwillige open jeugdwerkinitiatieven. Als eerste aanspreekpunt voor jongeren help je hen bij het opstarten of verder uitbouwen van hun open jeugdwerkinitiatieven. Ze kunnen bij jou terecht met al hun vragen omtrent open jeugdwerk. Jij gaat op zoek naar de geschikte ondersteuningsvorm voor deze enthousiastelingen zodat ze goed gewapend verder kunnen bouwen aan de werking van hun jeugdwerkinitiatief. Vanuit die opgebouwde ervaring en kennis ontwikkel je strategieën en bouw je netwerken uit om open jeugdwerkinitiatieven sterker op de kaart te zetten.


Verantwoordelijkheden


Je ondersteunt jongeren die een jeugdwerkinitiatief willen opstarten in Brussel. Je hebt hiervoor specifieke aandacht voor jongeren die de bestaande jeugdwerkinitiatieven nog niet bereiken.


Je bouwt aan een sterke relatie tussen jonge, geëngageerde vrijwilligers in onze ledenorganisaties en Formaat door:


 • op pad te gaan in je regio en gesprekken te voeren met vrijwilligers.
 • vrijwilligers in open jeugdwerkinitiatieven persoonlijk te motiveren om deel te nemen aan ons aanbod.
Je ondersteunt vrijwilligers om hun engagement in hun jeugdwerking optimaal te kunnen uitvoeren door:

 • vrijwilligers in Brusselse jeugdorganisaties ter plaatse te coachen en te begeleiden in de opstart of verdere uitbouw van de werking.
 • vormingsinitiatieven te organiseren voor deze vrijwilligers.
Je neemt deel aan externe netwerken/werkgroepen.

Profiel

Wat verwachten we van jou?


 • Je kent Brussel en gelooft in de kracht die schuilt in deze superdiverse samenleving.
 • Je bent gepassioneerd door hoe jongeren samenkomen in de vrije tijd, zich organiseren en engageren.
 • Je gelooft in de kracht van open jeugdwerk. Ervaring als (bestuurs)vrijwilliger in een jeugdwerkinitiatief is een plus.
 • Je hebt voeling met de diversiteit die eigen is aan het open jeugdwerk.
 • Je bent heel sociaal vaardig en legt gemakkelijk contact met jongeren.
 • Je wil de kans grijpen (verder) te groeien tot een professionele vormings- en begeleidingswerker van jongeren en hun organisaties.
 • Je werkt graag in de vrije tijd van jongeren. We vragen een grote mate van flexibiliteit (en bieden dit ook als werkgever). Avond- en weekendwerk schrikt je niet af.
 • Je bent een teamspeler. Je vindt het fijn om samen met collega’s een project uit te werken.
 • Je bent een zeer goede planner en organisator.
 • Je kan goed zelfstandig werken.
 • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en Frans.

Aanbod

Wat hebben we voor jou? Een job van FORMAAT!


Je krijgt eigenaarschap in een uitdagende job in een gedreven team en een groeiende organisatie.


Je krijgt kansen tot opleiding die starten bij je inwerkplan en verder vorm krijgen aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).


We bieden jou een voltijds contract van onbepaalde duur. Een voltijdse werkweek bedraagt 38 uren.


 • Een bruto aanvangswedde van 2.360,38 euro per maand (bij 0 jaar anciënniteit, barema B1c). Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen.
 • Maaltijdcheques ter waarde van 6,50 euro.
 • Extra voordelen: fietsvergoeding en/of volledige tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, extralegale verlofdagen, sectorale eindejaarspremie.

Je standplaats is Brussel, je zal één keer per week werken vanuit het hoofdkantoor in Antwerpen. We bieden de mogelijkheid om deels van thuis uit te werken. Thuiswerkvergoeding van €3,5/dag.

Solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel!

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór 8/11/2021 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Stijn Belmans. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk "ondersteuner Brussel”.

Het sollicitatiegesprek is gepland op 10/11/2021, een eventuele tweede selectieronde vindt plaats op 12/11/2021. Meer informatie: Stijn Belmans, 03 226 40 83 of www.formaat.be

Reageren voor: 08/11/2021
Solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel!

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór 8/11/2021 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Stijn Belmans. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk "ondersteuner Brussel”.

Het sollicitatiegesprek is gepland op 10/11/2021, een eventuele tweede selectieronde vindt plaats op 12/11/2021. Meer informatie: Stijn Belmans, 03 226 40 83 of www.formaat.be

Reageren voor: 08/11/2021
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest