Organisatie

Formaat vzw

Wat doet Formaat?

Formaat ondersteunt open jeugdwerkinitiatieven over heel Vlaanderen. We doen dit met een 60-tal personeelsleden vanuit 4 steden verspreid in Vlaanderen en Brussel.

Open jeugdwerk zijn initiatieven opgestart door jongeren, voor jongeren. Iedereen is welkom. Iedereen wordt gestimuleerd en ondersteund om initiatief te nemen. Open jeugdwerk is dus het resultaat van jong, lokaal ondernemerschap.

Wat mag je van Formaat verwachten?

Formaat staat voor écht teamwerk en stelt werkplezier centraal. We werken vanuit talenten en geven zo veel mogelijk eigenaarschap aan onze medewerkers.

Bij Formaat hebben medewerkers geen vaste functies, de taakverdeling is voortdurend in beweging. We gaan op zoek naar de best mogelijke rolverdeling op basis van ieders talenten. Formaat stimuleert zijn medewerkers dan ook om te groeien en leerkansen te grijpen.

Functieomschrijving

Team & opdracht

Team Jeugdhuispraktijk: Deze eerstelijnsinitiatieven realiseren kwalitatief jeugdwerk in een grootstedelijke omgeving. Ze verkennen hoe jeugdhuiswerk relevant kan zijn en blijven in een steeds veranderende stedelijke context. Het team doet dit door te experimenteren met nieuwe en bestaande methodieken. Eigenaarschap van jongeren staat steeds centraal in de verdere ontwikkeling van deze open jeugdwerkinitiatieven.

Team jeugdhuispraktijk wil een toetssteen zijn voor ander professioneel stedelijk open jeugdwerk, een voorbeeld en een bron van inspiratie.

Als jeugdwerker werk je dagelijks mee aan de uitbouw van een innovatieve werking die de kinderen, tieners en jongeren van 6 tot 25 jaar centraal stelt en versterkt. In onze tiener- en jongerenwerking leggen we de focus op participatie en het samen met tieners en jongeren uitbouwen van een aanbod. De focus zal in deze functie op de meisjes in onze werking liggen en het versterken/verder uitbouwen van deze werking. In de uitvoering van je job, stel je de doelgroep en het versterken van hun kansen centraal. Daarnaast neem je een aantal administratieve rollen op in het team.

Je organiseert instuifmomenten en activiteiten samen met en voor de doelgroep. Daarnaast ben je regelmatig in de publieke ruimte terug te vinden om zo contacten met kinderen en jongeren te leggen.

Verantwoordelijkheden

 • Je werkt actief mee aan de uitbouw van een sterke meisjesvrijwilligersgroep die mee het aanbod realiseert.
 • Je hebt rechtstreeks contact met de doelgroep in de wijk en je peilt naar hun interesses.
 • Je onderhoudt contacten met en bent een aanspreekpunt voor de tieners en jongeren, hun ouders, de verschillende gemeenschappen en organisaties in de buurt.
 • Je realiseert samen met je collega’s een vlotte praktische organisatie van activiteiten.
 • Je houdt je aan de vooropgestelde budgetten, rapporteert en verantwoordt uitgaven aan de verantwoordelijke en houdt hiervoor de nodige administratie bij.
 • Je staat mee in voor een goede zorg voor en uitbouw van de infrastructuur van het jeugdhuis.
 • Je neemt deel aan de teamvergaderingen, plannings- en evaluatiedagen en diverse overlegvergaderingen.

Profiel

Wat verwachten we van jou?

 • Je voelt je thuis in Antwerpen. Je hebt voeling met de diversiteit die eigen is aan deze stad.
 • Je bent gedreven om kinderen, tieners en jongeren te begeleiden, naar hen te luisteren en hen uit te dagen om nieuwe ervaringen op te doen en hun eigen talenten te leren kennen en ontwikkelen.
 • Je kan op een diplomatische en duidelijke manier grenzen afbakenen.
 • Je werkt graag in een klein team waarin je duidelijke verantwoordelijkheden krijgt toegewezen en bijspringt waar nodig.
 • Je wil er zijn wanneer de doelgroep jou nodig heeft. Werken in de avond en in het weekend zie jij helemaal zitten.
 • Je beschikt over de nodige administratieve en redactionele vaardigheden om een goede registratie bij te houden van je werk.
 • Je werkt planmatig en zelfstandig.
 • Je legt vlot contacten met externen en gelooft in de meerwaarde van samenwerken.

Aanbod

Wat hebben we voor jou? Een job van FORMAAT!

Je krijgt eigenaarschap in een uitdagende job in een gedreven team en een groeiende organisatie.

Je krijgt kansen tot opleiding die starten bij je inwerkplan en verder vorm krijgen aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

We bieden jou een 4/5e contract van onbepaalde duur. Een 4/5e werkweek bedraagt 30,4 uren.

 • Een bruto aanvangswedde van 1.986,24 euro per maand (bij 0 jaar anciënniteit, barema B1c). Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen.
 • Maaltijdcheques ter waarde van 6,50 euro.
 • Extra voordelen: fietsvergoeding en/of volledige tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, extralegale verlofdagen, eindejaarspremie.

Je standplaats is Antwerpen.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen