Organisatie

Formaat vzw

Wat doet Formaat?

Formaat ondersteunt open jeugdwerkinitiatieven over heel Vlaanderen. We doen dit met een 60-tal personeelsleden vanuit 4 steden verspreid in Vlaanderen en Brussel.

Open jeugdwerk zijn initiatieven opgestart door jongeren, voor jongeren. Iedereen is welkom. Iedereen wordt gestimuleerd en ondersteund om initiatief te nemen. Open jeugdwerk is dus het resultaat van jong, lokaal ondernemerschap.

Wat mag je van Formaat verwachten?

Formaat staat voor écht teamwerk en stelt werkplezier centraal.
We werken vanuit talenten en geven zo veel mogelijk eigenaarschap aan onze medewerkers.

Bij Formaat hebben medewerkers geen vaste functies, de taakverdeling is voortdurend in beweging. We gaan op zoek naar de best mogelijke rolverdeling op basis van ieders talenten. Formaat stimuleert zijn medewerkers dan ook om te groeien en leerkansen te grijpen.

Formaat wil dat de diversiteit uit het open jeugdwerk, en bij uitbreiding de samenleving, gerepresenteerd wordt in de eigen organisatie. We stimuleren dan ook iedereen die zich aangesproken voelt tot deze vacature om te solliciteren, ongeacht levensbeschouwing, etnisch of culturele achtergrond, handicap, seksuele geaardheid of andere discriminatiegronden.

Functieomschrijving

Jouw team


Team Centrale Ondersteuning is verantwoordelijk voor interne, ondersteunende processen die belangrijk zijn voor de hele organisatie. Het centrale team kent de noden van de Formaatmedewerkers en houdt hiermee rekening bij het realiseren van zijn kernopdrachten. Daarom is het team centrale ondersteuning een betrouwbare en kwaliteitsvolle partner voor de andere teams binnen Formaat.


Jouw opdracht binnen het team


Formaat is een vooruitstrevende organisatie op vlak van digitalisering. We werken hiervoor samen met verschillende externe IT-partners. Formaat zoekt voor het team centrale ondersteuning een medewerker digitalisering als schakel tussen deze externe partners en de medewerkers van Formaat.


Alle medewerkers binnen Formaat nemen verschillende rollen op binnen hun team. Naast de rol van digitaal systeembouwer neem je ook de rol op van gebouwbeheerder.

Profiel

Wat verwachten we van jou?


Profiel


 • Je werkt graag in een team.
 • Je bent handig met computers en leert snel software te gebruiken. Bij Formaat werken we met Office 365 (meer specifiek SharePoint, Teams, Outlook, Dynamics, Excel en office apps).
 • Je kan werkmethodes uitdenken en begrijpen: je bent goed in puzzelen en kan abstract denken.
 • Je kan technische informatie op een begrijpbare manier overbrengen naar collega’s die hier minder vaardig in zijn.
 • Je legt gemakkelijk contact met je collega’s. Je stelt vragen, deelt informatie en regelt zaken.
 • Je houdt van structuur: je bent goed in jezelf organiseren en overzicht bewaken.
 • Je vindt uitvoerende taken een fijne aanvulling in je tijdsbesteding.
 • Een IT-diploma is geen vereiste, wel de interesse en het enthousiasme om met IT en digitalisering aan de slag te gaan.

Verantwoordelijkheden


 • Superuser informatiesystemen

Je bent het aanspreekpunt voor vragen van Formaatmedewerkers over onze informatie- en datasystemen (CRM software, SharePoint, …). Je ondersteunt collega’s, zoekt oplossingen voor hun vragen of speelt deze door naar de externe IT-partners.


Je bouwt SharePoint uit als informatiesysteem voor Formaatmedewerkers. Je werkt hiervoor (deels) samen met een externe partner.


Je volgt op dat de informatiesystemen op de juiste manier gebruikt worden door collega’s.


Je geeft mee vorm aan de ontwikkeling van nieuwe of vernieuwde digitale systemen en voert deze in binnen de werking van Formaat.


 • IT-aanspreekpunt

Je zorgt ervoor dat Formaatmedewerkers over een goed werkende computer en toebehoren beschikken. Verouderde toestellen maak je klaar voor een tweede leven of recyclage.


Je koopt computers en klein IT-materiaal aan.


Je houdt een overzicht bij van de geïnstalleerde softwareaccounts en -licenties.


 • Gebouwbeheerder

Formaat heeft 5 gebouwen en 3 co-workspaces. Elke locatie heeft een locatie- en sleutelverantwoordelijke. Voor de gebouwen in Antwerpen is er een logistiek medewerker. Deze collega’s volgen de dagdagelijkse problemen, klussen en bestellingen voor hun locatie op.


Je bent het aanspreekpunt voor iedereen die met gebouwen bezig is. Als ze met vragen zitten die ze niet zelf opgelost krijgen, komen ze bij jou terecht.


Je beheert de SharePoint van de locaties en zorgt dat de informatie up to date is.


Als er grotere of complexere werken zijn in een gebouw, dan volg je deze op.

Aanbod

Wat hebben we voor jou? Een job van FORMAAT!


Je krijgt eigenaarschap in een uitdagende job in een gedreven team en een groeiende organisatie.


Je krijgt kansen tot opleiding die starten bij je inwerkplan en verder vorm krijgen aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).


We bieden jou een voltijds contract van onbepaalde duur. Een voltijdse werkweek bedraagt 38 uren.


 • Een bruto aanvangswedde van 2.331,53 euro per maand (bij 0 jaar anciënniteit, barema A1). Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen.

 • Maaltijdcheques ter waarde van 6,50 euro.

 • Extra voordelen: fietsvergoeding en/of volledige tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, extralegale verlofdagen, sectorale eindejaarspremie.

Je standplaats is Antwerpen. We bieden de mogelijkheid om deels van thuis uit te werken. Thuiswerkvergoeding van €3,5/dag.

Solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel!

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór maandag 6 december 2021 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Annemie Stevens. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk ‘vacature digitaal systeembouwer’.

Het sollicitatiegesprek is gepland op donderdag 9 december in de namiddag. Indien nodig kunnen we ons flexibel opstellen richting vroege avond. Meer informatie: Annemie Stevens, annemie.stevens@formaat.be of www.formaat.be

Reageren voor: 06/12/2021
Solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel!

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór maandag 6 december 2021 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Annemie Stevens. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk ‘vacature digitaal systeembouwer’.

Het sollicitatiegesprek is gepland op donderdag 9 december in de namiddag. Indien nodig kunnen we ons flexibel opstellen richting vroege avond. Meer informatie: Annemie Stevens, annemie.stevens@formaat.be of www.formaat.be

Reageren voor: 06/12/2021
Categorie
ICT & internet
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen