Profiel

- Je bent gedreven door de mogelijkheden van nieuwe technologieën en standaarden om de bibliotheekcollecties beter te ontsluiten in functie van de gebruiker.
- Je hebt interesse in nationale en internationale standaarden m.b.t. collectie-ontsluiting.
- Je hebt affiniteit met de werking van openbare bibliotheken in Vlaanderen.
- Je houdt van nauwgezet werken, met oog voor detail en afwerking.
- Je regelt je werk zelfstandig.
- Je communiceert vlot, zowel intern als met onze klanten.
- Je hebt een brede culturele interesse.
- Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Engels.
- Je bent in de eerste plaats een catalograaf, maar daarnaast ook het gezicht van Cultuurconnect in de bibliotheken waar je komt. Je bent dus een sociaal persoon met interesse voor de bredere werking van Cultuurconnect, van basisinfrastructuur tot livestreaming.

Organisatie

Cultuurconnect
Cultuurconnect is een jonge organisatie met een sterk team dat bestaat uit een 50-tal enthousiaste collega’s. Cultuurconnect gaat voor digitale innovatie in kunst en cultuur samen met lokale cultuurhuizen, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven, zodat we ook morgen relevant blijven. We werken multidisciplinair en combineren deskundigheid en veel gezond verstand om een succes te maken van onze ambitieuze projecten. Onze werking laat zich samenvatten als: digitaal, innovatief, geëngageerd, ondernemend, professioneel, lean & lief.

Aanbod

Bij Cultuurconnect krijg je een maatschappelijk relevante job in een organisatie die jouw persoonlijke ontwikkeling zeer belangrijk vindt, mogelijkheid tot thuiswerk, een adequate verloning, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, interessante verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. En je hoeft mantelpakje noch das te dragen. De catalograaf wordt ingeschaald in barema B (baremastructuur van de Vlaamse overheid), rekening houdend met expertise en ervaring. Meer info: https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator

Functieomschrijving

We zoeken een voltijdse catalograaf die meewerkt aan de verdere uitbouw van Open Vlacc. De catalograaf maakt deel uit van het Bibliografisch team binnen team Servicemanagement.

- Je verzorgt de catalogisering van materialen zoals boeken, films, games, spelmaterialen, e-boeken enz.
- Je reist hiervoor door heel Vlaanderen: een deel van de invoer gebeurt in onze Bibliografische Centra in Gent en Antwerpen, maar je bent bereid om ongeveer 2 dagen per week naar een lokale bibliotheek te trekken om de invoer ter plaatse te verzorgen.
- Je zorgt ervoor dat primaire beschrijvingen van uitgevers (precat-beschrijvingen) in Open Vlacc terechtkomen en vult ze aan waar mogelijk.
Je evalueert records aangemaakt door lokale bibliotheken in het eengemaakte Bibliotheeksysteem naar bruikbaarheid en kwaliteit, en vult deze waar zinvol aan in Open Vlacc.
- Je catalogiseert ook op basis van digitale bronnen.
- Je staat in voor kwaliteitscontrole en -verhoging van de Open Vlacc-databank.
- Je helpt de Open Vlacc-servicedesk verzorgen.
- Je geeft tips ter verbetering van de invoerstandaard, catalogiseerrichtlijnen en werkprocessen.
- Je rapporteert aan de teamcoach van team Servicemanagement.
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Andere