Functieomschrijving

De KU Leuven is een dynamische en ambitieuze universiteit die tot de internationale top behoort op het vlak van kwaliteitsonderwijs, onderzoek en innovatie. Als een van de grootste werkgevers in België bieden we werk aan meer dan 13.000 personeelsleden in de meest uiteenlopende functies. Voor de Groep Wetenschap en Techniek, Departement Werktuigkunde, zijn we op zoek naar een nieuwe medewerker voor FIBEr - KU Leuven Core Facility for Biomechanical Experiments.

FIBEr is een kernfaciliteit van de KU Leuven gewijd aan in vitro mechanische testen van biologische weefsels (bv. botten, bloedvaten) en medische materialen, hulpmiddelen (bv. hartklepprothese, botbreukplaat) en therapieën. Deze experimenten dienen om mechanische eigenschappen te bepalen (bijv. stijfheid, sterkte) als input voor de ontwikkeling van medische producten, digitale tweelingen en therapieën, en zo de levenskwaliteit van morgen te verbeteren. Het is de ambitie van FIBEr om het internationale referentiecentrum te worden voor het mechanisch testen van biologisch weefsel en medische producten, met een toegewijd team van hoogopgeleide experts en ultramoderne infrastructuur en apparatuur. Het laboratorium bevat verschillende soorten mechanische testapparatuur, elk geschikt voor het testen van verschillende soorten weefsel en/of verschillende eigenschappen.

Het lab werd opgericht in september 2017 en begon in 2020 een mechanische testdienst aan te bieden aan academische groepen en de industrie. FIBEr is op zoek naar een projectingenieur om deze testdiensten voor zowel academische als industriële projecten te ondersteunen, uit te voeren en te laten groeien.

Meer info over de activiteiten en het team van FIBEr is te vinden op onze Website, LinkedIn of YouTube.Website van de eenheid

Functie

Verantwoordelijkheden

De accountmanager van FIBEr is primair verantwoordelijk voor het actief in de markt zetten van de diensten van FIBEr en het uitbreiden van het klantenportfolio. Hij/zij schuwt dan ook niet om potentiële klanten te benaderen om FIBEr te pitchen en heeft oog voor de marktbehoeften waarop FIBEr kan inspelen. Daarnaast versterkt de accountmanager de zichtbaarheid van FIBEr door het creëren van content voor social media en de website en door het bezoeken van beurzen.
Bij concrete interesse van een potentiële lead zorgt de accountmanager voor uitstekend relatiebeheer en fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor alle niet-technische vragen. Daarnaast ondersteunt de accountmanager de researchmanager bij de verdere ontwikkeling van FIBEr, door het optimaliseren van (interne) bedrijfsprocessen.
Tot slot is de accountmanager een teamspeler binnen het FIBEr team. Waar nodig werkt hij/zij aanvullend met de labmanager, de deskundige technici en de researchmanager. Als teamlid van FIBEr moet hij/zij kunnen meegroeien met de behoeften van een jong, dynamisch testlaboratorium en moet hij/zij niet bang zijn om te werken in een omgeving waar interne processen nog in ontwikkeling zijn.
Voor deze functie moet de accountmanager een commerciële of zakelijke achtergrond hebben en deze idealiter aanvullen met interesse in biomechanica en/of de ontwikkeling van medische producten. Hij/zij kan zelfstandig werken, heeft goede vaardigheden op het gebied van communicatie en organisatie, benadert graag mensen en neemt initiatief.


Taken

1. Commerciële strategie ontwikkelen en uitwerken

 • Strategie: uitvoeren van een marktonderzoek om een beter inzicht te krijgen in de behoeften en betalingsbereidheid en om doelgroepen te identificeren, opstellen van een verkoop- en marketingplan met specifieke acties.
 • Verkoop: nieuwe potentiële klanten zoeken en benaderen ('hunting'), eerste verkennende gesprekken voeren en FIBEr pitchen, maar ook doorverkopen aan bestaande klanten ('farming').
 • Marketing: het identificeren en opstellen van interessante content voor sociale media, het up-to-date houden en verder uitbouwen van de website, het bezoeken van conferenties en het aanleveren van marketingmateriaal.


2. Klantrelaties, projectondersteuning en kantoorbeheer

 • Klantrelaties: het eerste aanspreekpunt zijn voor de klant en het opzetten en onderhouden van een relatiebeheersysteem.
 • Projectondersteuning van begin tot eind: vergaderingen met de klant organiseren om een project voor te bereiden, uit te voeren en te evalueren, offertes voorbereiden (op basis van input van de onderzoeksmanager en projectingenieurs), het contract opstellen en LRD ondersteunen bij de onderhandelingen, projectbeheer inclusief deliverables en hun tijdlijn, zorgen voor correcte facturering en evaluatie van het project.
 • Office management: het verder ontwikkelen en optimaliseren van bedrijfsprocessen om interne workflows te verbeteren in termen van klantervaring en bedrijfsefficiëntie.


3. Rol en bijdrage in het Fiberteam

 • Ondersteuning en aanvullend werk met de labmanager, onderzoeksmanager en projectingenieurs.
 • Flexibel, dynamisch en initiatiefrijk: in staat om mee te groeien met de behoeften van het lab en te werken in een omgeving waar interne processen nog in ontwikkeling zijn.

Profiel

 • Je hebt bij voorkeur een bachelordiploma in bedrijfsmanagement of vergelijkbaar.
 • Relevante ervaring is een sterk pluspunt.
 • Je hebt interesse in biomechanisch onderzoek en in de ontwikkeling en regulering van medische producten (specifieke voorkennis is niet vereist).
 • Je bent een vlotte en overtuigende communicator, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels.
 • Je hebt een sterk commercieel vermogen en organisatietalent en werkt graag resultaat- en klantgericht.
 • Je bent sterk in strategisch denken en bent in staat om verder te kijken dan vandaag en groeikansen te identificeren.
 • Je bent creatief en grafisch ingesteld; kennis van html is een plus, interesse is vereist.
 • Je bent een teamspeler die graag initiatief neemt.
 • Je bent in staat om te groeien in een dynamisch team en te werken in een omgeving waar interne processen nog in ontwikkeling zijn.
 • Je hebt een rijbewijs B.

Aanbod

Wij bieden je een baan in een innovatieve omgeving waar je kansen krijgt om je talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. Het FIBEr team is een dynamisch, enthousiast team waar we elkaar helpen groeien en versterken om samen onze missie te bereiken.

Dit is een positie van 1 jaar en mogelijk verlengbaar. Als je onmiddellijk inzetbaar bent in alle opdrachten van deze functie dan start je in graad 6. Veelbelovende kandidaten die nog niet onmiddellijk alle taken aankunnen of die nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen, starten in graad 5. Graad 7 is uitzonderlijk gereserveerd voor kandidaten die door hun uitgebreide kennis en ervaring vanaf het begin extra verantwoordelijkheden op zich kunnen nemen.

Startdatum vanaf 1 september (bespreekbaar).

KU Leuven heeft heel wat extralegale voordelen zoals hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, extra verlofdagen, gratis of verminderd openbaar vervoer, bedrijfsfiets, gezamenlijke aankoop, ecocheques, 13de maand, ... Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden zie:

https://www.kuleuven.be/person...

Meer informatie

Website
Linked-In
YouTube

Interesse?

Inhoudelijke vragen kunnen gesteld worden aan Heleen Fehervary, heleen.fehervary@kuleuven.be.
Meer informatie over de procedure is te verkrijgen bij de heer Nick Van den broeck (selectieadviseur), tel.: +32 16 32 64 97.Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 24/09/2023 via onze online sollicitatietoepassingKU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Categorie
Financieel
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant