Profiel

  • Je bent enthousiast en hebt veel goesting om activiteiten voor kinderen en jongeren te begeleiden.
  • Kan je enthousiasme gebruiken om kinderen en jongeren te enthousiasmeren
  • Je bent creatief en kan dode momenten met spelimpulsen en spelletjes
  • Je kan je vinden in onze vrijzinnig humanistische visie
  • Hujo zoekt vrijwilligers op basis competenties, talenten en goesting, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, handicap,...

Organisatie

Hujo vzw

Hujo is een jeugdvereniging voor vrijdenkers: jongeren met een kritische en open geest. We dagen jongeren en kinderen uit om vrijuit te spelen en nieuwsgierig naar de wereld te kijken, met respect voor mens en natuur.

Hujo organiseert kwaliteitsvolle en inhoudelijk sterke activiteiten voor alle kinderen en jongeren van 6 tot 30 jaar. Het activiteitenaanbod van Hujo bestaat uit kritische, levensbeschouwelijke en wetenschappelijke activiteiten en vorming. Dit aanbod is gebaseerd op de pijlers ‘kritisch denken en doen’, ‘ontmoeting, dialoog en zingeving’ en ‘vorming’.

Aanbod

  • Je komt terecht in een warme en gezellige Hujo-familie
  • Een onkostenvergoeding van €30 per dag
  • De feest-activiteiten gaan door op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Het overzicht van onze feestkalender en welke locaties vind je op www.hujo.be/feesters

Functieomschrijving

Feest-vrijwilligers of feesters bij Hujo begeleiden activiteiten en workshops rond Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd. De feesten zijn binnen het vrijzinnig humanisme belangrijke overgangsmomenten in het leven van kinderen en jongeren. Samen met de kinderen, jongeren en hun leerkrachten maak jij van hun feest een onvergetelijk moment. De invulling van de feestactiviteiten bestaan uit zingevende activiteiten, actieve spelen en zo veel meer.Als feester sta je in voor de begeleiding van de kinderen en jongeren doorheen het weekend of op een activiteit. Je doet dit niet alleen. Je bent met 2 à 3 feesters en ook de leerkrachten en/of leden van de feestcomités staan hier mee voor in.Als feester begeleid je Hujo-workshops en -activiteiten die binnen het thema passen. Deze zijn uitgewerkt op activiteitenfiches. De activiteiten tussendoor (kennismaking, energizers, enz.) bepaal je zelf. Je krijgt hiervoor leuke ideeën aangereikt.

Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant