Voltijds Vast


Organisatie
Projectvereniging BIE
Projectvereniging BIE is een intergemeentelijk samenwerkingsverband dat zeven gemeenten uit het midden van West-Vlaanderen bundelt (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden). BIE wil de inwoners van deze gemeenten meer vertrouwd maken met erfgoed en cultuur in de brede zin van het woord, onderzoekt en verleent adviezen omtrent bouwkundig en archeologisch erfgoed, stimuleert samenwerking tussen de bibliotheken in de regio en helpt gemeenten met de uitbouw van hun archief.
Functie
Als erfgoedconsulent van de intergemeentelijk onroerend erfgoeddienst werk je mee aan de versterking van het gemeentelijk beleid rond onroerend erfgoed. Je bouwt expertise en kennis op i.v.m. het onroerend erfgoed in de BIE-regio en stelt deze expertise ter beschikking van besturen, ambtenaren, het middenveld en particulieren. Je fungeert als aanspreekpunt en bemiddelaar en zoekt samen met stakeholders naar gepaste oplossingen in concrete onroerend erfgoeddossiers. Daarnaast versterk je het draagvlak voor onroerend erfgoed via het organiseren van publieksgerichte activiteiten of het ondersteunen van lokale actoren bij het deelnemen aan nationale evenementen zoals Open Monumentendag, het opzetten van trajecten van burgerparticipatie en laagdrempelige communicatie via diverse kanalen van de projectvereniging.
Profiel
Je hebt minstens een bachelordiploma en hebt bij voorkeur een opleiding genoten die aansluit bij de functie (monumentenzorg/kunstwetenschappen/architectuur) of hebt affiniteit met bouwkundig erfgoed. Je hebt kennis van wet- en regelgeving inzake onroerend erfgoed en ruimtelijke ordening en de verschillende instanties die hierbij betrokken zijn. Kennis van de intergemeentelijke werking van IOED’s strekt tot aanbeveling. Je bent enthousiast, flexibel, loyaal en klantgericht. Je bent een netwerker die ervan houdt om samen te werken met mensen, maar kan ook zelfstandig en resultaatsgericht werken. Onderhandelen en oplossingsgericht werken zijn je sterktes. Je bent bereid tot verplaatsingen en occasioneel weekend- en avondwerk.
Aanbod
Een voltijds contract van onbepaalde duur. De bruto-aanvangswedde stemt overeen met de weddenschaal B1, aangevuld met maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering.
Solliciteren
Contactpersoon: Nele Provoost
Reageren voor: 20/03/2018

Heb je interesse voor deze vacature, bezorg dan uiterlijk op 20 maart 2018 per mail aan nele@bienet.be je kandidatuur met: · Sollicitatiebrief, waarin je je kandidatuur uitdrukkelijk motiveert, · Uitgebreide cv, waaruit blijkt dat je voldoet aan de voorwaarden, · Een kopie van je diploma(’s).