Profiel

Je beschikt minstens over een academisch (gerichte) bachelor (ABA) of professioneel (gerichte) bachelor (PBA);

Je hebt een brede kennis over en aantoonbare voeling en ervaring met de cultureel-erfgoedsector in de ruime zin van het woord (bv. maatschappelijke context, regelgeving, subsidiemechanismen, voorbeeldprojecten, recente ontwikkelingen…);

Je hebt voldoende technische kennis over digitale toepassingen voor cultureel erfgoed (bv. digitale toepassingen voor de ontsluiting van cultureel-erfgoedcollecties, digitaal databeheer, standaarden voor digitalisering en digitale bewaring…);

Je hebt aantoonbare ervaring met projectcoördinatie en -communicatie;

Je hebt aantoonbare ervaring met het samenwerken met vrijwilligers;

Je hebt noties m.b.t. de regelgeving en de werking van openbare besturen (bv. overheidsopdrachten, openbaarheid van bestuur, intergemeentelijke samenwerking, privacy…);

Je hebt kennis van courante Office-toepassingen.

Occasionele avond- en weekendvergaderingen/werkzaamheden schrikken je niet af;

Pluspunten?
o Ervaring binnen de erfgoedsector;
o Ervaring met behoud en beheer van cultureel erfgoed;
o Ervaring met het opzetten van participatieprojecten;
o Ervaring met digitaal erfgoed.

Organisatie

Erfgoedcel Waasland

Interwaas is het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor streekontwikkeling van het Waasland. Het helpt de tien Wase steden en gemeenten een daadkrachtig(er) beleid te voeren op vlak van bestuur, ruimte, wonen, mobiliteit, samenleven, economie, leefmilieu, energie en cultuur. Interwaas behartigt ook de gemeenschappelijke belangen van de regio.

De Erfgoedcel Waasland maakt deel uit van de cluster Cultuur van Interwaas. Ze is verantwoordelijk voor de bekendmaking en het bewaren van het culturele erfgoed van het Waasland. Enerzijds biedt ze ondersteuning aan alle enthousiaste erfgoedvrijwilligers en -professionals door samen met hen de beste manier te onderzoeken om het erfgoed te bewaren en te beheren. Anderzijds ontwikkelt en stimuleert de Erfgoedcel Waasland in samenwerking met de Wase erfgoedgemeenschappen en gemeentebesturen allerhande projecten voor het publiek.

Aanbod

Een uitdagende job met afwisseling, ontwikkeling en verantwoordelijkheid in samenwerking met verschillende lokale partners.

Je werkt in de centraal gelegen en vlot bereikbare stad Sint-Niklaas.

Een correcte verloning volgens de barema’s en rekening houdend met relevante anciënniteit. Deze functie is ingeschaald op B-niveau. Aangevuld met sociale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, fietsvergoeding en tussenkomst woon-werkverkeer.

Een aantrekkelijk aantal vakantiedagen. (20 wettelijke dagen, 6 extra wettelijke dagen, 12 ADV dagen).

We vinden een positief evenwicht tussen werk en privéleven belangrijk. Daarom kan je werken in een glijdend uurrooster en bestaat de mogelijkheid om na overleg met je clustermanager en het team 1 of 2 dagen van thuis te werken.

Alle geslaagde kandidaten worden gedurende 3 jaren opgenomen in de wervingsreserve voor de functie van erfgoedconsulent.

Functieomschrijving

De erfgoedconsulent werkt in nauwe samenwerking met de collega’s binnen de cultureel-erfgoedcel en onder de directie van Interwaas mee aan de uitvoering van het Cultureel-erfgoedconvenant 2021-2026.


De erfgoedconsulent:
o staat in voor het opzetten, opvolgen en uitvoeren van projecten binnen de cultureel-erfgoedcel.
o bouwt expertise op aangaande diverse inhoudelijke thema’s rond cultureel erfgoed en cultureel-erfgoedwerking en wisselt deze expertise actief uit met de verschillende (cultureel-erfgoed)actoren. Daarnaast ondersteunt de erfgoedconsulent actief de verschillende (cultureel-erfgoed)actoren in hun werking.
o ondersteunt i.s.m. de collega’s van de cultureel-erfgoedcel de algemene werking van de cultureel-erfgoedcel.


Bekijk de volledige vacature op https://interwaas.be/vacatures.

Solliciteren
Reageren voor: 19/04/2021
Solliciteren
Reageren voor: 19/04/2021
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen