Deeltijds Vast


Organisatie
A Place To Live vzw
A Place To Live (APTL) is een welzijn- en vrijwilligersorganisatie gesticht te Laken, Brussel. De organisatie zet zich samen met vele vrijwilligers in voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en families.

Tijdens het jaar worden er daguitstappen georganiseerd in het weekend en tal van activiteiten voor en door vrijwilligers. De klemtoon van de werking ligt op de vakantiekampen tijdens vooral de zomerperiode: namelijk 5 vakantiekampen in België voor wie maatschappelijk kwetsbaar is. Dit alles met het doel om mensen in armoede in hun eigen kracht te helpen staan.

De vzw is klein en er is veel belangrijk werk dat ondersteund wordt door de werknemers. Het personeel bestaat uit 2 personen. Er zijn 140 vrijwilligers van vele nationaliteiten.
Functie
A Place To Live is op zoek naar een educatieve medewerker om samen met de zakelijke-educatieve medewerker en de vrijwilligers de dagelijkse en zomerwerking van de vzw uit te bouwen.

Jouw takenpakket:

Als educatieve medewerker werf je de vrijwilligers aan, je geeft hen een degelijke introductie over de werking van de vzw en je ondersteunt de vrijwilligers die zich inzetten voor en tijdens de multiculturele vakanties;Je organiseert vormingen voor de vrijwilligers (je moet ze niet zelf geven) en je stimuleert hen om zelf (meer) verantwoordelijkheden te leren opnemen. Je benut hiervoor een jaarplan of stappenplan uit en je volgt alles op.

Je werkt samen met partnerorganisaties zoals Agentschap Inburgering en Integratie (BON), KWB en Cosmos, je overlegt met hen en voert er het woord voor APTL.

In het kader van vakantieparticipatie doe je het volgende:

je werft de vrijwillige kampcoördinatoren aan en coacht hen;

je interviewt de vrijwilligers en je ondersteunt de kampcoördinatoren en de kampmonitoren bij de voorbereiding;

je zorgt voor rekrutering en inschrijving van deelnemers, de aanvullende praktische organisatie (bewegingsplan en materiaalplan, logistiek en vervoer) en opvolging, evaluatie en nazorg;

administratief werk: je zorgt ervoor dat de kampboekhouding correct in een rapport komt, je helpt mee subsidiedossiers op te stellen en te rapporteren aan Toerisme Vlaanderen

Andere taken:

je geeft info en communiceert over de uitstappen, onder meer via berichten op de website en via Facebook;

public relations: je werkt mee aan een promostand en aan promotiemateriaal;
je vertegenwoordigt APTL bij andere organisaties;je denkt mee na, je stelt zelf wat voor en brengt mogelijke inhoudelijke agendapunten of suggesties op de algemene vergadering of tijdens werkgroepvergaderingen en je draagt je steentje bij tijdens creatieve vorming- en feestmomenten

je communiceert en rapporteert vlot naar de achterban en de raad van bestuur
Profiel
iemand die gelooft in de kracht en talenten van mensen, die kan omgaan met de doelgroep, die integer is, een plantrekker is, kan overleggen, die kampen en uitstappen organiseert zonder veel toezicht, in staat is vrijwilligers met hem/haar te laten meewerken, een groot hart heeft voor mensen van allerlei slag, die administratief zijn eigen held is, zich goed voelt in een klein team, af en toe onder tijdsdruk kan werken, de handen uit de mouwen steekt, bereid is om ook ‘s avonds of in het weekend te werken (ongeveer 2 maal per maand) en dus best niet te veraf woont, geen verlof neemt in juli en augustus, werk regelt zoals hij/zij het zelf wil, houdt van flexibiliteit en dat ook aankan, goed Nederlands en Frans spreekt (en liefst ook schrijft), positief in de wereld staat, Brussel en haar bewoners wat kent (graag ziet), kan werken met pc en kan samenwerken met anderen die soms anders zijn.

Aanbod
een deeltijds- 50% - contract van onbepaalde duur

een maatschappelijk belangrijk werk: via vrije tijd en vorming in inzet mensen helpen geloven in hun kracht en toekomstdromen voor henzelf en hun gezin. Dat maak jij mee mogelijk!

veel waardering van vele mensen en mooie zichtbare resultaten van je inspanningen op korte termijn.

flexibele werkuren;

volledige terugbetaling van woon-werkverkeer met openbaar vervoer of fiets;

loon Paritair Comité 329, loonschaal B1C

een werkplek in een huis met een tuin (en 2 grote bomen) dicht bij het Bockstaalplein, goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Solliciteren
Contactpersoon: Mieke Vrints
Reageren voor: 23/08/2019

Stuur een motivatiebrief en een cv via e-mail naar info@aplacetolive.be tot en met vrijdag 23 Augustus 2019. De sollicitatiegesprekken zullen doorgaan in de week van 26-30 augustus 2019.