Organisatie

Tumult vzw

Heb je een hart voor jongeren in een kwetsbare situatie? Wil je aan de slag met een diverse groep jongeren? Kan je je vinden in onze missie en visie? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Lees snel verder voor alle informatie…

Samen zorgen dat kinderen en jongeren geen uitsluiting meer ervaren

Tumult is een organisatie die doet aan jeugdwerk. Dat wil zeggen dat we werken met kinderen en jongeren in de vrije tijd.

De kinderen en jongeren bij Tumult zijn ongeveer tussen 6 en 30 jaar oud, en we hebben daarbij bijzondere aandacht voor groepen die een vorm van uitsluiting ervaren (zoals kinderen en jongeren met een vluchtverhaal of kinderen in armoede)

Het ‘grote doel’ waar we als organisatie aan werken het is tegengaan van (het ervaren van) uitsluiting bij kinderen en jongeren. We doen dat door in te zetten op het creëren van ontmoetingskansen. Op basis van de ervaring en expertise die we daarbij opdoen, proberen we ook anderen te versterken om hierrond aan de slag te gaan. Op die manier proberen we zelf, én bij anderen, het verschil te maken voor kinderen en jongeren.

Functieomschrijving

Tumult is op zoek naar een collega om ons fijne team te versterken! We zoeken een persoon met veel voeling met kinderen en jongeren die verblijven in opvangcentra, voor twee projecten: Wereldspelers en Safe Aman.

Je bent, samen met collega Emma, verantwoordelijk voor het project Wereldspelers: een project dat vrijetijdskansen voor jonge nieuwkomers vergroot. Dit doet Wereldspelers door opvangcentra en het lokale vrijetijdsaanbod rond dat opvangcentrum duurzaam met elkaar te verbinden.

Daarnaast ben je, samen met collega Lynn, verantwoordelijk voor het project Safe Aman. Met Safe Aman versterken we het online welbevinden van jongeren in opvangcentra. Dit via workshops voor jongeren en vorming aan begeleiders van de jongeren.

Beide projecten worden mogelijk gemaakt door middel van tijdelijke projectmiddelen en deze lopen af aan het einde van 2024. Je contract loopt tot eind januari 2025, zodat je beide projecten (en de bijhorende rapportering) volledig en kwalitatief kan afronden.

Meer info op https://tumult.be/ondersteunin... en www.tumult.be/ondersteuning/safe-aman/

TAKEN

WERELDSPELERS (30%)

Wereldspelers bouwt de brug tussen kinderen en jongeren met een vluchtverhaal en kwaliteitsvol vrijetijdsaanbod. Tumult werkt momenteel samen met twee opvangcentra (Ronse en Sint-Laureins) om het bestaande aanbod meer laagdrempelig te maken. Het project is enkele maanden geleden opgestart. Daarbij is er reeds een scan gemaakt van het vrijetijdsaanbod in en rond de betrokken opvangcentra, met daaraan per opvangcentrum een actieplan.

 • Je coacht de medewerkers van de opvangcentra bij het uitvoeren van de opgemaakte actieplannen (om het bestaande aanbod meer laagdrempelig te maken).
 • Je organiseert infosessies over de lokale vrijetijdsmogelijkheden, voor kinderen en hun zorgfiguren, eventueel ism vrijwilligers.
 • Je organiseert, ism lokale verenigingen, spelnamiddagen en initiaties in beide opvangcentra.
 • Je geeft infosessies en vormingen aan lokale verenigingen en clubs over het betrekken en op maat werken met jonge nieuwkomers.
 • Je rapporteert naar de Koning Boudewijnstichting (subsidiegever) over de resultaten van het project, via een eindverslaggeving. De inhoud komt van jou en de educatieve collega die mee verantwoordelijk is voor het project. Voor het goed te verwoorden kan je ondersteund worden door collega’s.

SAFE AMAN (20%)

Safe Aman is een project in samenwerking met enkele opvangcentra van het Rode Kruis en Fedasil (voor welke centra, zie de website). Je realiseert, samen met je collega en vrijwilligers, workshops voor jongeren die in de opvangcentra verblijven én vormingen voor de begeleiders van deze jongeren. Deze workshops gaan over online weerbaarheid, cyberpesten, online identiteit, online haatspraak en fake news.

 • Je begeleidt de workshops en vormingen over thema’s rond online welbevinden.
  • Je plant de verschillende workshops en vormingen in, onderhoudt contacten met zowel de opvangcentra als de vrijwillige vormingsbegeleiders. Deze vormingsbegeleiders ondersteun je ook bij hun opdracht.
  • Je begeleidt zelf een groot deel van de workshops en vormingen.
 • Je verbetert het draaiboek van de workshops en vormingen voortdurend, op basis van gekregen feedback en de ervaring van het begeleiden.
 • Je rapporteert naar Fedasil (subsidiegever) over de resultaten van het project, via een eindverslaggeving. De inhoud komt van jou en de educatieve collega die mee verantwoordelijk is voor het project. Voor het goed te verwoorden kan je ondersteund worden door collega’s.
 • Je werkt aan verduurzaming van het project door ondermeer een Train-the-trainer uit te werken, zodat begeleiders van het opvangcentrum na afloop van het project zelf aan de slag kunnen met de inhouden en thema’s van de workshops.

Profiel

Wij vragen …

 • Dat je je herkent in onze missie & visie en je je daar volop voor wil inzetten: uitsluiting, dat pakken we samen aan!
 • Ervaring met jongeren in het jeugdwerk / de vrije tijd, in het bijzonder jongeren met een vluchtverhaal (of in een andere kwetsbare situatie). Professioneel, vrijwillig of uit persoonlijke ervaring. Je gelooft volop in het belang, de meerwaarde en het recht op vrije tijd voor alle jongeren en weet dit ook over te brengen aan verschillende doelgroepen.
 • Sociale en communicatieve vaardigheden. Je kan op maat communiceren met de verschillende doelgroepen: kinderen en jongeren met een vluchtverhaal, hun ouders of begeleiders, vrijwilligers binnen de projecten, lokale partners,…
 • Sterke organisatorische en planmatige vaardigheden. Je werkt samen met veel verschillende opvangcentra en bent dus ook frequent aanwezig ter plaatse, in een opvangcentrum of de gemeente waarin dit OC ligt. Maar ook flexibel kunnen omspringen met de opgestelde planning is een belangrijke kwaliteit binnen deze projecten: de werking van opvangcentra is immers dynamisch en wisselend.
 • Dat je je vlot kan inwerken in inhoudelijke thema’s als pesten, conflicthantering, diversiteit en maatschappelijke kwetsbaarheid.
 • Dat je niet bang bent om voor een groep te staan, een groep goed kan aanvoelen en dingen bijbrengen.
 • Stressbestendigheid en zelfstandigheid. Je kan zelfstandig je werk organiseren. Je aarzelt niet om je telefoon te nemen indien je geen antwoord krijgt via mail van je contactpersoon binnen het opvangcentrum/lokale vrijetijdspartner.
 • Een goede kennis van het Nederlands. Dit heb je nodig om met partners en collega’s samen te werken.
 • Andere talenkennis, zoals Engels en Frans en meer specifiek Arabisch of Pasjtoe, zijn een grote meerwaarde. Dit is heel nuttig voor het geven van workshops en infosessies aan de jongeren.
 • Bereidheid tot frequent avond- en weekendwerk. Bv avondvergadering met een lokale vereniging, een workshop geven in het weekend,…. Reken hiervoor op minstens twee keer per maand.
 • Een rijbewijs B is een groot pluspunt, want sommige opvangcentra zijn moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer. Je ziet het wel zitten om op verschillende locaties actief te zijn. Je vaste uitvalsbasis is weliswaar ons kantoor in Mechelen.
 • Een uittreksel model 596.2 uit het strafregister: dit is verplicht binnen de jeugdsector om met minderjarigen te mogen werken. Dit toont aan dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd (dit document is pas in te dienen op moment van aanwerving).

Aanbod

 • Een contract van bepaalde duur voor een 50% tewerkstelling, vanaf september 2024 tot en met januari 2025.
 • Een uitdagende job in een jonge, speelse omgeving en vanuit een sterke visie.
 • Aandacht voor groei en ontwikkeling, kansen om jezelf inhoudelijk te vormen.
 • Een team van 12 collega’s en een mix van tientallen enthousiaste vrijwilligers met verschillende achtergronden. Je krijgt ondersteuning van de teamcoach en je collega’s van deelteam volwaardige plek.
 • Een werkplek in Mechelen, Brusselsepoortstraat 8, een 10 minuten wandelen van het station.
 • Indiensttreding: zo snel mogelijk.
 • Verloning volgens “educatief medewerker” in de baremastructuur van PC 329.01, schaal b1c. Relevante anciënniteit kan in aanmerking worden genomen.
 • Mogelijkheid tot telewerk (1 dag per week bij 50% tewerkstelling) met een thuiswerkvergoeding van €3 per dag.
 • De sectorvoordelen van het PC 329.01: een dertiende maand (pro rata hoeveel % je werkt), maaltijdcheques van €6 per dag die je werkt, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, kilometervergoeding voor verplaatsingen in opdracht met de wagen, fietsvergoeding.
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen