Organisatie

Bazaar Trottoir

Bazaar Trottoir is een dynamische en ietwat alternatieve gidsenorganisatie je Brussel wil laten beleven.

We werken vooral binnen verschillende thema's zoals GRL PWR, Street Baz'Art, Ecobazaar, Brouwerijen, ...

Maar ook verschillende wijken zoals het centrum, Molenbeek, Anderlecht, Schaarbeek, Vorst, Tour& Taxis,...komen aan bod.

Onderbouwd maar toch plezant!

En we doen dit zowel te voet als met de fiets!

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een aantal gidsen om mee de wandelingen van Bazaar Trottoir te begeleiden.

Je neemt een groep mee op sleeptouw door Brussel gedurende een tweetal uur, soms ook langer. De klant kan het thema van de wandeling kiezen of de wijk. We vullen dit graag aan met een drankje, iets om te eten,...

We werken binnen verschillende thema's zoals:

GRL PWR - Ondernemende dames van nu (Zavel en Downtown Dansaert)
STREET BAZ'ART - Street Art (Centrum, Kanaal en Marollen)
ECOBAZAAR - Duurzame en circulaire projecten (Centrum, T&T, Abattoir)
BROUWERIJEN (Centrum, T&T)
BRUSSEL BAZAAR - Algemenere wandelingen in het centrum, Marollen, Kanaalzone, Molenbeek,..

...

Afhankelijk van je interesses wordt je ingeschakeld in één of meer van deze thema's. Of voorkeur voor een wijkwandeling, kan ook.

We zoeken verschillende gidsen, binnen alle thema's, dus geef zeker je voorkeur mee.

Profiel

Ervaring is op zich minder van belang, vooral voeling en passie voor Brussel zijn belangrijk. Ook zijn we vooral op zoek naar gidsen die hier wonen en oprecht kunnen vertellen wat hier allemaal gebeurt. Krijg je de vraag waar je iets kan gaan drinken dan ken je meteen heel wat opties.

Een specifieke opleiding is ook niet nodig, wel de goesting om voor een groep te staan, de voeling en flexibiliteit om je te kunnen aanpassen, met verschillende mensen kunnen spreken. Het doel van Bazaar Trottoir is om de bezoekers in contact te brengen met ondernemers, organisaties,... Die verbindende en inspirerende factor is veel belangrijker.

Ben je iemand die ook luistert naar je groep, en niet enkel jezelf graag hoort praten? Iemand enthousiast, gedreven en gepassioneerd. En ook wat humor?

Contacteer me dan!

We zoeken gidsen voor zowel tijdens de week (ook 's avonds) als het weekend. Zoek je een leuke extra dan is dit misschien ideaal. Bij voorkeur woon je ook in Brussel of ken je de stad toch al vrij goed.

Wat zoeken we niet, dat zijn de "klassieke" gidsen die vertrekken vanuit kennis en niet vanuit de groep of de stad. Bij Bazaar Trottoir weten we waarover we spreken, een historisch kader is vaak aangewezen, maar het moet ook op een luchtige manier kunnen overgebracht worden naar een breed publiek. Ook niet mensen die hier hun vast inkomen van willen maken, dit kunnen we jammer genoeg nog niet garanderen. Maar misschien wel in de toekomst.

Aanbod

Een toffe organisatie, die zich nog volop aan het ontwikkelen is. Misschien kunnen we ons wel de uitdagers van de markt noemen. Verwacht hier dan ook de dynamiek van een start up met trail and error, minder de vaste structuren.

Een aantal gidsbeurten per maand, afhankelijk van je beschikbaarheid.

Solliciteren

Stuur een mailtje naar hello@bazaartrottoir.be met een korte motivatie waarom jij een goeie gids voor ons zou kunnen zijn en welke thema's/buurten je interesseren. CV mag, hoeft niet.

Reageren voor: 01/08/2022
Solliciteren

Stuur een mailtje naar hello@bazaartrottoir.be met een korte motivatie waarom jij een goeie gids voor ons zou kunnen zijn en welke thema's/buurten je interesseren. CV mag, hoeft niet.

Reageren voor: 01/08/2022
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest