Organisatie

Villa Basta
Villa Basta is een creatief jeugdcultuurhuis waar jonge mensen van 6 tot 30 jaar kunnen experimenteren met theater, dans, video, muziek en beeld. In de Villa kunnen kinderen en jongeren hun creatieve goesting ontdekken en ontwikkelen tot creatief talent. Zij voeren niet simpelweg uit, maar scheppen zélf kunst. We bieden creatieve cursussen en vakantiekampen in huis aan. Op locatie organiseren we workshops en projecten op maat. Daarnaast kunnen kinderen en jongeren bij ons zelf werken aan een voorstelling, tentoonstelling, muziekalbum… We ondersteunen ook jonge mensen bij het opstarten van een muziekband, theatergroep, kunstenaarscollectief. Voorbeelden hiervan zijn theaterlabo Infinity, Filmlab en Popkoor. In Genk runnen we samen met de Jeugd Genk het jeugdkunstenhuis Jungle.

Functieomschrijving

Villa Basta is op zoek naar verschillende straffe docenten die graag workshops, projecten of één of meer jaarcursussen begeleiden.

We verwachten van onze docenten niet alleen dat ze een grote technische en inhoudelijke bagage hebben als Grafische Vormgever, maar ook en vooral dat ze fijne begeleiders zijn voor de kinderen en jongeren.

Als begeleider daag je hen uit creatief te zijn. Je hebt veel aandacht voor sfeer en veiligheid opdat deelnemers zich durven uiten. Je werkt ervaringsgericht en de deelnemers krijgen van jou een actieve rol in elk aspect van het creatie- en leerproces. Ze bepalen samen met jou de doelen, de vorm en de inhoud van de samenwerking en de mogelijke creatie die er het resultaat van is.

Je krijgt een correcte verloning per gepresteerd uur + eventuele onkostenvergoeding. Je kan gratis deelnemen aan al onze cursussen en de vormingssessies.
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Limburg