Profiel

Voor deze functie wordt uitgekeken naar een begeesterende Directeur-Intendant, die in samenwerking met alle stakeholders zorgt voor een kwaliteitsvol, creatief, innovatief hedendaags audiovisueel aanbod voor Vlaanderen, met een internationale erkenning.


Je bent gepassioneerd door de wereld van film, media, beeldcultuur en beeldkunst en je volgt de evoluties in het veld van openbare en commerciële content-aanbieders en auteursrechten. Je bent sterk in het ontwikkelen en uitdragen van een visie en bent een facilitator, katalysator en motivator bij het uitdragen van de beleidskeuzes en projecten. Je hebt een grote interesse voor de mogelijkheden van innovatie en kennis van de digitale wereld, alsook het stimuleren van innovatie en creativiteit.
Je hebt een bewezen ervaring in leidinggevende functies in het publieke of private beroepsleven. Je bent een goede peoplemanager en een coach die de interne en externe samenwerking stimuleert. Je bent vertrouwd met het efficiënt en transparant beheren van budgetten.


Je bouwt en onderhoudt netwerken op nationaal en internationaal niveau en hebt ervaring met het onderhouden van relaties met politieke overheden en de politieke besluitvorming. Je hebt een duidelijke visie in het voeren van een diversiteitsbeleid in alle aspecten van de werking van de organisatie. Je kan helder en efficiënt communiceren en bent drietalig (Nederlands – moedertaal, Frans en Engels).


Organisatie

Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vzw is de structuur die autonoom in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap het VAF/Filmfonds, het VAF/Mediafonds en het VAF/Gamefonds beheert.

Deze Fondsen zorgen voor de ondersteuning en promotie (financieel en praktisch) van de Vlaamse films, series, documentaires en games. Het VAF/Filmfonds ondersteunt ook nog initiatieven die zich richten tot het publiek (vertoning en participatie). Daarnaast werkt het VAF nauw samen met het economisch fonds Screen Flanders. Bovenstaande fondsen werken met dotaties van de Vlaamse Gemeenschap en staan onder de voogdij van verschillende ministers van de Vlaamse regering (Cultuur, Media, Onderwijs en Economie).

Het VAF is gevestigd in het Huis van de Vlaamse film in Brussel.

Aanbod

Een uitdagende functie en voortrekkersrol binnen een sterk veranderend audiovisueel landschap en Een toekomstgerichte creatieve ‘industrie’. Een aangename en stabiele werkomgeving binnen een ervaren en sterk team. Een voltijds mandaatcontract met een termijn van 5 jaar, dat eenmaal verlengbaar is. Een aangepaste verloning met extralegale voordelen.
Functieomschrijving

Je zet de missie, visie en doelstellingen van het VAF uit en bepaalt samen met het bestuur, de stafleden en teams de strategie en het verhaal van het VAF. Je onderhandelt op basis hiervan de beheersovereenkomsten met de overheden. Je bent dus ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de doelstellingen van het VAF, zoals vastgelegd in zijn beheersovereenkomsten.


Je hebt een brugfunctie tussen de overheid en de sector en zorgt voor een permanent overleg. Je onderhoudt daartoe relaties met alle stakeholders van het VAF, gaande van jonge filmmakers tot omroepen maar ook het brede publiek. Je draagt de eindverantwoordelijkheid over de omkaderende diensten en alle domeinen van het VAF in hun dagdagelijkse werking : creatie, talentontwikkeling, promotie & communicatie, publiekswerking, kennisopbouw en economische maatregelen.Samen met de zakelijk leider geef je leiding aan een dynamische organisatie, bestaande uit een team van een 28-tal medewerkers, in een complexe en sterk wijzigende omgeving. Je rapporteert aan het Bestuur, die de beslissingsbevoegdheid heeft over de steunaanvragen.


Solliciteren

Sollicitatie met CV voor 29 oktober 2020 verzenden naar barbara.saerens@vanloock.be. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Barbara Saerens op het nummer +32 493 41 68 37 die je in contact zal brengen met Kenneth Taylor, voorzitter van de raad van bestuur van het VAF.

De gesprekken zullen plaats hebben in de week van 16 november. De ingezonden sollicitaties worden discreet behandeld.

Reageren voor: 29/10/2020
Solliciteren

Sollicitatie met CV voor 29 oktober 2020 verzenden naar barbara.saerens@vanloock.be. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Barbara Saerens op het nummer +32 493 41 68 37 die je in contact zal brengen met Kenneth Taylor, voorzitter van de raad van bestuur van het VAF.

De gesprekken zullen plaats hebben in de week van 16 november. De ingezonden sollicitaties worden discreet behandeld.

Reageren voor: 29/10/2020
Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest