Organisatie

Brugge Plus

Als extern verzelfstandigd agentschap van de Stad Brugge, is Brugge Plus dé eventpartner voor het stadsbestuur. We organiseren jaarlijks tal van grote en kleinere culturele events in de publieke ruimte wat Brugge mee op de lokale, nationale en internationale cultuurkaart zet.

Brugge Plus brengt leven in de stad en de wijken met kwaliteitsvolle evenementen en projecten. We spelen ook een verbindende rol in het Brugse culturele veld via cultuurcommunicatie en publiekswerking, jongerencommunicatie, cultuur-toeristisch onthaal en ticketverkoop. De werking wordt mogelijk gemaakt door een enthousiaste ploeg van vijf samenwerkende teams en een coördinatieteam.

De evenementen en projecten gaan van gastronomie, over circus tot hedendaagse kunsten: zo sieren Cirque Plus, Feest in ’t Park, Kookeet, Uitwijken, Film op het Strand, Lichtfeest Lissewege, Iedereen Klassiek, Krikrak, Wintergloed, Reiefestival, Gouden Boomstoet en Triënnale Brugge de evenementenkalender.

Om het team te versterken kijken we nu uit naar een inspirerende en gedreven directeur
(voltijds, onbepaalde duur).

Functieomschrijving

Met de steun van een team van afdelingshoofden, gedreven collega’s, een betrokken bestuur en een poule aan enthousiaste vrijwilligers, weet je de sterktes en inzichten van de afgelopen 20 jaar te consolideren, nieuwe opportuniteiten te ontplooien en mee de nieuwe bakens uit te zetten voor een duurzame toekomst en dit op lange termijn.

Onze nieuwe directeur is een ondernemende people-manager die het avontuur niet schuwt en het sterkste uit collega’s en stakeholders naar boven kan halen. Je weet zowel intern als extern enthousiasme te oogsten met een dynamische visie en een sterk verhaal vol meerwaarde voor de stad Brugge. Als fijnmazig netwerker begeef je je graag in het brede veld van Bruggelingen, overheden, bedrijven, socio-culturele organisaties en stedelijke diensten.

Met een hart voor cultuur en kunsten, een drijfveer voor een warme maatschappij, een neus voor cijfers en een oog voor talent, schrijf je verder aan het verhaal van Brugge Plus. Je toont daarbij grote betrokkenheid bij de stad en haar bewoners.

Je bent een betrokken en coachende leider en sparringpartner voor een team van een veertigtal experten. Je weet collega’s te inspireren en de individuele ontwikkeling te prikkelen, ontwikkelen en verenigen tot één daadkrachtig geheel.

Je weet de financiële en personeelsobjectieven, de inhoud en de organisatiecultuur in balans te houden. Daarbij stimuleer en bewaak je het beleid, het netwerk, de draagkracht van ploeg, de financiën en de strategie op korte, middellange en lange termijn.
Je zorgt zo voor een stevige verankering van ons groeiend project binnen Brugge en daarbuiten.

Geprikkeld? Meer informatie vind je op Brugge Plus | Brugge Plus zoekt directeur

Profiel

Je bent…

 • een coachende manager die graag tussen de collega’s staat.
 • een financieel strateeg met een sterk analytisch vermogen en een liefde voor budgettair management.
 • een stevige en fijnmazige netwerker.
 • een sterke verbinder en innovatieve samenwerker.
 • een proactieve en heldere communicator met een sterke boodschap.
 • een creatief denker met een praktische bril.
 • een ondernemende organisator die nieuwe opportuniteiten juist inzet.
 • een all-rounder die niet bang is om zelf de schop of borstel vast te nemen.

Je hebt…

 • een hart voor Brugge en Brugge Plus. Affiniteit met het Brugse culturele leven is een pluspunt.
 • een realistisch beeld van het toekomstig potentieel van deze organisatie.
 • een talent om bruggen te slaan tussen cultuur en andere sectoren alsook tussen beleid en veld.
 • een sociaal hart dat klopt voor mensen en de maatschappij in zijn geheel.
 • een inclusieve denker, iedereen voelt zich bij jou gerespecteerd en welkom.
 • een grote overtuigingskracht en bent tegelijk sterk empathisch.
 • ervaring met budgetten en begrotingen.
 • een breed netwerk op verschillende niveaus en in verschillende relevante sectoren.
 • een stevige dosis aantoonbare ervaring binnen een gelijkaardige functie.
 • veel goesting om het belang van kunst en cultuur, de ambiance van onze honderden activiteiten en USP van Brugge mee uit te ademen.

Aanbod

Wij bieden veelzijdige job in een evoluerende, culturele eventorganisatie. Je geeft invulling aan je functie binnen een dynamische, stedelijke organisatie met fijne collega’s en een belangrijke uitstraling op lokaal en regionaal vlak.

Je gaat voltijds aan de slag binnen het paritair comité 329.01, je loon is conform de opgebouwde ervaring en competenties. Groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques zijn voorzien.

Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
West-Vlaanderen